کیهان لندن - فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی چهارشنبه ششم دیماه به خبرگزاری ایلنا گفت، حمله سایبری و خرابکاری قابل پیشبینی است و سازمان پدافند دستورالعمل صادر میکند اما توسط دستگاهها اجرا نمیشود!
این نماینده با اشاره به «اختلال در سیستم سوخترسانی» در حمله سایبری به پمپهای بنزین توضیح داد که «با پیشرفت علم و فناوری روشهای آفندی و پدافندی نوین هم به وجود میآید و کشورهایی که در حال رقابت چه آشکارا و چه در خفا هستند، دست به خرابکاری و آسیبرسانی به کشور مقابل میزنند.»
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی در بخشی از این مصاحبه عنوان کرد «کشورهایی داریم که رقیب ما هستند و با وقوع انقلاب اسلامی در ایران موافق نبودند» و اکنون به شکلهای جدیدی که بیشتر غیرنظامی است مثل حملات سایبری، حملات زیستی، تهاجم اقتصادی و حملات شیمیایی علیه ما دست به اقدام میزنند.»
عباسی توضیح داده «اجرای دستورالعملهای پدافند غیرعامل هزینه دارد و برخی از مواقع دستگاههای اجرایی لازم نمیبینند تا برخی از این دستورها را انجام دهند.»
وی در بخش دیگر از این مصاحبه گفت که جمهوری اسلامی در مبارزه با استکبار «استمرار» دارد و به همین دلیل دشمنان «ظرف ۲۰ سال گذشته» از طریق «عوامل نفوذی، خرابکاری صنعتی و کنترل از راه دور» دست به اقدام زدند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که «در کنار حمله سایبری، احتمال نفود و خرابکاری داخلی هم وجود دارد؟» گفت: «هر چیزی ممکن است. تجربه شخصی من در ۲۵ سال گذشته این بوده که دشمنان در قطعاتی که ما نیاز داریم، خرابکاری میکنند و از مسیرهای خاص آنها را به داخل کشور انتقال میدهند. اجازه ساخت ابزار و دستگاه با آنها را به ما میدهند و پس از اتمام مراحل ساخت محصولات، آن زمان نرمافزارها و بدافزارهایشان را فعال میکنند.»
فریدون عباسی در بخش دیگری از این مصاحبه افزود: «این اتفاق هم میتواند به صورت خودکار انجام شود به این صورت که قطعات زمانبندی میشوند که مثلاً بعد از ۳ سال به صورت اتومات شروع به خرابکاری کنند؛ هم میتواند به صورت عامل نفوذی شروع شود که بعضاً حتا خودشان هم از خرابکاریای که میکنند آگاهی ندارند. یعنی به فرد نرمافزاری میدهند و فرد فکر میکند برای موسیقی است. یا در یک آهنگ آن را مستتر میکنند ممکن است فرد در دستگاهی از آن استفاده کند و دستگاه این باگ را داشته باشد که فلشخور یا DVD خور باشد که آن بدافزار حتا از طریق یک مجموعه کارتونی وارد سیستم شود.»
عباسی دوانی اواسط مهرماه در یک مصاحبه دیگر پیشبینی کرده بود که اسرائیل به تلافی حمله «هفت اکتبر» حماس دست به اقدام سایبری علیه جمهوری اسلامی خواهد زد. او تهدید به حمله نظامی را «بلوف» خوانده بود.