Thursday, Dec 28, 2023

صفحه نخست » رغد دیب و رضی موسوی؛ درباره ارتباط این دو چه گفته شده؟

30-2.jpgایران وایر - ساعاتی بعد از اعلام خبر کشته شدن «سید رضی موسوی»، از فرماندهان نیروی قدس سپاه با حمله اسراییل در دمشق، کاربران سوری شبکه‌های اجتماعی از «شهادت» یک دختر جوان به نام «رغد اسامه دیب»، با عنوان «سروان افتخاری» در «سیده زینب» این شهر خبر دادند. او چه نسبتی با رضی موسوی داشته است؟ این گزارشی از بازتاب موضوع در شبکه‌های اجتماعی است.

***

بیشترین اطلاعات از رغد اسامه دیب را یک اینفلوئنسر شبکه اجتماعی «تیک تاک» منتشر کرده است. زنی که در تمام ویدیوهایش لباس نظامی بر تن دارد و نام خود را «میس برهوم» گذاشته است.

میس برهوم، درجه خود را «ستوان یکم» عنوان کرده و در ویدیوهایی که در صفحه تیک تاک او منتشر شده، زنان دیگری هم با لباس نظامی و آرایش‌های غلیظ دیده می‌شوند.

مثلا در چند ویدیو، یکی از زنان ملبس به لباس نظامی را به نام «لبوة الأسد» یا «شیرزن» معرفی کرده است. اما، در واقع، قرار گرفتن «ال»، پیشوند معرفه‌ساز در زبان عربی این ترکیب را به شکلی تغییر می‌دهد که به «زن اسد» یا «شیرزن اسد»، تبدیل می‌کند، اشاره‌ای از وفاداری این زن و زنان دیگر نظامی معرفی شده در این صفحه به «بشار اسد»، رهبر سوریه.

میس برهوم در ویدیوی دیگری، تصاویر چند زن نظامی‌پوش دیگر را منتشر کرده و عکسی از رغد در لباس نظامی نیز دیده می‌شود.

اما دو ویدیوی آخر مربوط به رغد است. میس برهوم در ویدیویی که منتشر کرده، تصاویری از این زن جوان را به اشتراک گذاشته و نوشته است: «سخت‌ترین کار بیدار شدن با خبر درگذشت همکارت است. خدا رحمتت کند، قلبم، ستوان یکم رغد اسامه دیب. ای قلبم، تو هستی.»

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

پای این ویدیو، کامنت‌هایی که ساعاتی بعد از اعلام خبر کشته شدن رضی موسوی منتشر شده، کاربران از کلمه «شهدا» و «استشهاد» استفاده کرده‌اند. میس برهوم در ویدیوی دیگری که عصر روز پنج‌شنبه منتشر کرده، تصاویری از رغد و نامزدش را منتشر کرده است.

او همچنین تصویری از اعلامیه این زن جوان را منتشر کرده است. در این اعلامیه، پیش از اسم رغد، نوشته شده است: «با کمال افتخار و سربلندی خبر شهادت سروان افتخاری را اعلام می کنیم.»

رغد ۲۴ ساله بوده و در اعلامیه‌ درگذشت و برگزاری مراسم ختم او درج شده که روز دوشنبه، ۴ دی ۱۴۰۲ «در دمشق به شهادت رسیده است.»

در این اعلامیه همچنین آمده است: «عمر خود را در راه نیکی و تقوا گذراند و پیکر پاکش روز دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲ از بیمارستان تشرین دمشق تشییع شده و در روستایش قروصو، در شهر قرداحه خاکسپاری خواهد شد.»

سه روز بعد از آرام گرفتن رغد در روستایش «قروصو» در استان لاذقیه، سید رضی موسوی هم به تهران منتقل شد و در تبلیغات گسترده مبنی بر گرفتن انتقام او از سوی سپاه، «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی بر او نماز میت خواند و جسدش در «اما‌مزاده صالح» در شمال تهران دفن شد.

رضی موسوی اگرچه پیش از کشته شدن، فرمانده‌ای گمنام بود، اما حالا بعد از کشته شدنش در دمشق می‌دانیم آخرین اسکورت قاسم سلیمانی بوده و زینب سلیمانی، دختر فرمانده وقت نیروی قدس بعد از شنیدن خبر حمله در فرودگاه بغداد با او تماس گرفته که «عمو، پدرم کجاست»

بنا به گفته رسانه‌های نزدیک به سپاه، رضی موسوی در آخرین سمت خود، مسوول پشتیبانی و لجستیک نیروی قدس سپاه در سوریه بود.

«جعفر اسدی»، فرمانده سابق نیروهای ایرانی در سوریه به رسانه‌های ایران گفته که اسراییل هفته‌های گذشته هم همین مکان را به گمان این که سید رضی موسوی در آن‌جا حضور داشته، هدف گرفته بود ولی او در آن مکان نبوده است. ولی این بار به واسطه «جاسوس‌»هایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند.

اسراییل درباره این‌که آیا از محل حضور رضی موسوی آگاه بوده یا خیر، اظهارنظری نکرده است. حتی مشخص نیست هم‌زمان با رضی موسوی، چند نفر در آن ساختمان کشته شده‌اند. ولی شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی سوری منتقد حکومت اسد و برخی کاربران اسراییلی، بر این باورند که رغد در همان ساختمان در سیده زینب دمشق کشته شده است.

کاربری با نام «ناصر آل‌صورانی»، در شبکه اجتماعی «ایکس»، با انتشار تصاویری از رغد اسامه دیب و رضی موسوی، نوشته است: «رسوایی بزرگ... کشتن رضی موسوی، رژیم سوریه را درباره کسانی که با موسوی کشته شدند، افشا می‌کند. رغد دیب کیست؟»

در عین حال، کاربر دیگری، با نام «حمدی» با نزدیک به سی هزار دنبال‌کننده با انتشار تصاویر زن جوانی در یک رستوران که مشخص نیست آیا رغد دیب است یا خیر، نوشته است: «گویی نتانیاهو می‌خواست کفاره گناهان و جنایات خود در غزه را بدهد وقتی برای سردار ایرانی (سید) رضی موسوی و مجاهدانش، رغد اسامه دیب را هدیه فرستاد و خلوت‌شان را بهم ریخت.»

اشاره این کاربر، احتمالا به گفته‌های برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی است که بر این باورند، رغد دیب، باعث شناسایی محل حضور رضی موسوی بوده است.

برخی دیگر نیز گفته‌اند که احتمالا ارتش اسراییل با شناسایی خانم دیب و تعقیب او، به‌دنبال شکار فرماندهان سپاه پاسداران بوده است، موضوعی که با گفته‌های جعفر اسدی، مبنی بر لو رفتن محل حضور رضی موسوی، تا حدودی هم‌خوانی دارد.

همچنین «ادی کوهن»، روزنامه‌نگار و محقق اسراییلی در امور کشورهای عربی، در حساب ایکس خود نوشته است: «رسانه‌های عبری چندی پیش گزارش دادند که رغد اسامه دیب، معشوقه ژنرال رضی موسوی، همراه وی در باغی در منطقه زینبیه کشته شده است، او چندین سال پیش از طریق یکی از بستگان نظامی‌اش با وی آشنا شده بود. سرلشکر غیث شفیق فیاض دیب، رییس بخش امنیت سیاسی رژیم اسد.»

به نوشته کوهن، «خانواده دیب که اهل قرداحه هستند، روابط خویشاوندی نزدیکی با خانواده اسد دارند که نتیجه ازدواج بهیجه، تنها خواهر حافظ، با یکی از اعضای خانواده دیب است که پسرانش به‌سرعت به موقعیت‌هایی در شبه‌نظامیان و سرویس‌های امنیتی اسد رسیدند.»

همزمان اما، وب‌سایت خبری تحلیلی رادیو «بیسان» سوریه که اخبار این کشور را به زبان عربی پوشش می‌دهد، در گزارشی با عنوان «حقیقت قتل رغد اسامه دیب در کنار راضی موسوی در دمشق چیست؟» به همین موضوع پرداخته است.

این وب‌سایت خبری نوشته است «پنج‌شنبه رسانه‌های عربی و عبری اخباری منتشر کردند مبنی بر اینکه سید رضی موسوی، فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران که در نزدیکی دمشق در حمله اسراییل به سوریه کشته شد، در کنار سروان رغد از ارتش سوریه بوده است.»

در ادامه این گزارش آمده است که رادیو بیسان با تحقیقات به این نتیجه رسیده که رغد، بر اثر «سکته قلبی» و هفت ساعت قبل از رضی موسوی فوت کرده و همین دلیلی است بر این‌که او همراه و معشوقه موسوی نبوده است. با این‌حال، این گزارش درباره این‌که چرا رغد دیب، عنوان شهید گرفته، اطلاعاتی ارائه نکرده است.

یک فعال عرب خوزستانی که سال‌ها در سوریه زندگی کرده به ایران‌وایر می‌گوید اگرچه رسانه‌های رسمی و مقامات نظامی رژیم بشار اسد نسبت به مرگ یا کشته شدن رغد اسامه دیب واکنشی نشان نداده‌اند، اما کاربران شبکه‌های اجتماعی در سوریه بر این باورند که رغد دیب در باغی در «سیده زینب که به شدت تحت کنترل ایران و حزب‌الله است و هیچ سوری در آن اجازه ورود ندارد»، کشته شده است.

اشاره او به ویدیویی است که در آن یکی از نیروهای اپوزیسیون رژیم اسد می‌گوید دوشنبه شب «پس از حمله اسراییل به دمشق خبر دادند که دو نفر کشته و ۵ نفر هم زخمی شدند. یکی سرتیپ ایرانی است که مقام برجسته نظامی بود و در مورد شخص دوم کشته شده بدون ذکر نام او گفته‌اند تبعه سوری است.»

این فرد که هویت او برای ایران‌وایر مشخص نیست ولی ویدیوی سخنان او توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی صدها بار به اشتراک گذاشته شد، ادامه می‌دهد: «فکر می‌کردم شهروند سوری کشته شده در این حمله لابد شخص مهمی بوده. دیدم آن‌جا پس از حمله اسراییل اطلاعاتی مربوط به فوت ستوان یکم رغد اسامه دیب بر اثر سکته قلبی نشر شده. پس از آن مجدد جستجو کردم دیدم در صفحه‌های طرفدار نظام و همان صفحه اخبار لاذقیه نوشته شده شهادت سروان افتخاری رغد اسامه دیب به‌دلایل نامعلوم. در کامنت‌ها بیشتر جستجو کردم مشخص شد که رغد خانم در حمله اسراییل کشته شده، در حمله اسراییل به یک باغی در سیده زینب که تحت کنترل ایران و حزب‌الله است و حتی اجازه ورود یک سوری هم به آن داده نمی‌شود.»

فعال عرب که در این باره با ایران‌وایر گفتگو کرده، می‌گوید: «کاربران سوری می‌پرسند که این خانم با وجود این تدابیر امنیتی چگونه توانسته به اقامتگاه فرمانده ایرانی رفته و در آن‌جا به شهادت برسد؟»

به نظر می‌رسد که در بررسی‌ها از شبکه‌های اجتماعی رد پایی از عضویت رغد دیب در گروه صبایا العطاء وجود دارد.

صبایا العطاء، گروهی متشکل از ۹۰ هزار زن و دختر جوان سوری است که پیش از این در جریان جنگ داخلی سوریه شکل گرفت. گفته می‌‌شود که این زنان در انجام «امور خیریه»، «کمک به جنگ‌زدگان» و البته «روحیه‌دادن به سربازان روس» مشغول جنگ در سوریه فعال بوده‌ و هستند.

احتمالا هرگز حقیقت ارتباط رغد دیب و رضی موسوی به صورت عمومی منتشر نخواهد شد، اما آن‌چه قطعی به نظر می‌رسد این است که هر دو در یک روز و در سیده زینب دمشق، به «شهادت» رسیده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy