بی بی سی - یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، پیشنهادهایی را برای اداره غزه بعد از پایان جنگ میان اسرائیل و حماس تشریح کرده است.
او گفت که حاکمیت فلسطینیها بر این منطقه محدود خواهد شد.
او افزود که حماس دیگر غزه را کنترل نخواهد کرد و اسرائیل امنیت نوار غزه را به طور کلی در اختیار خواهد داشت.
همزمان با انتشار این طرح نبردها در غزه ادامه یافته است. وزارت بهداشت حماس میگوید که در ۲۴ ساعت گذشته دهها نفر کشته شدهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، قرار است این هفته به منطقه برگردد. انتظار میرود او با مقامهای فلسطینی در کرانه باختری اشغالی و رهبران اسرائیل گفتوگو کند.
براساس طرح «چهار گوشه» آقای گالانت، اسرائیل مسئولیت امنیت عمومی غزه را به عهده خواهد گرفت.
یک نیروی چندملیتی مسئولیت بازسازی این منطقه که در بمباران ارتش اسرائیل دچار ویرانی گسترده شده است را به عهده خواهد گرفت.
براساس این طرح مصر در همسایگی غزه هم نقش خواهد داشت، هرچند جزئیات آن مشخص نشده است.
اما این سند میافزاید که اداره نوار غزه به عهده فلسطینیها خواهد بود.
آقای گالانت گفت: «ساکنان غزه فلسطینی هستند، بنابراین نهادهای فلسطینی مسئولیت خواهند داشت، با این شرط که هیچ عمل خصمانه یا تهدیدی علیه کشور اسرائیل صورت نگیرد.»
گفتوگو از «روز بعد» در غزه به اختلاف نظر عمیقی در اسرائیل منجر شده است.
برخی از اعضای راست افراطی کابینه دولت نخست وزیر، بنیامین نتانیاهو، گفتهاند که شهروندان فلسطینی را باید تشویق کرد از غزه به تبعید بروند، و در عوض سکونتگاههای یهودی در آنجا ایجاد شود. این یک نظر جنجالی است که از سوی سایر کشورهای منطقه و برخی متحدان اسرائیل به عنوان پیشنهادی «افراطی» و «غیرعملی» رد شده است.
درحالی که ممکن است پیشنهادهای آقای گالانت عملیتر از برخی نظرات همکاران او در کابینه تلقی شود، احتمالا از سوی رهبران فلسطینی رد خواهد شد. رهبران فلسطینی میگویند که اهالی غزه باید بعد از این جنگ ویرانگر کنترل کامل این ناحیه را به دست گیرند.
آقای نتانیاهو تاکنون درباره این موضوع که به نظر او غزه چگونه باید اداره شود با جزئیات زیاد صحبت نکرده است.
او اشاره کرده است که جنگ در غزه ممکن است چندین ماه دیگر طول بکشد، با این قول که حماس به طور کامل خرد خواهد شد.
طرح آقای گالانت همچنین تشریح میکند که ارتش اسرائیل چگونه میخواهد مرحله بعدی جنگ را پیش ببرد.
او گفت که ارتش (آیدیاف) رویکردی هدفمندتر را در شمال نوار غزه دنبال خواهد کرد، جایی که عملیات شامل یورش، تخریب تونلها و حملات هوایی و زمینی میشود.
او گفت ارتش اسرائیل در جنوب همچنان تلاش خواهد کرد رهبران حماس را ردگیری کند و گروگانها را نجات دهد.
ارتش اسرائیل روز پنجشنبه گفت که به نقاطی در شمال و جنوب غزه از جمله شهر غزه و خان یونس حمله کرده است.
اسرائیل گفت که حملاتی هوایی علیه «زیرساختهای تروریستی» انجام داده و شماری «پیکارجو» را که گفت سعی داشتند بمبی را در کنار سربازان این کشور منفجر کنند کشته است.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که یک عضو ارشد گروه جهاد اسلامی به نام «ممدوح لولو» را کشته است.
وزارت بهداشت حماس در غزه گفت که ۱۲۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته کشته شدهاند.
یک مقام گفت که ۱۴ نفر از جمله ۹ کودک در حمله اسرائیل در المواسی در غرب خان یونس کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل این شهر کوچک را به عنوان «فضایی امن» برای آوارگان فلسطینی تعیین کرده بود. ارتش اسرائیل در مورد ادعای حماس اظهار نظر نکرده است.
جمال حمد صلاح، یک شاهد عینی، به خبرگزاری رویترز گفت: «نیمه شب خواب بودیم که حمله به کمپ چادرها، چادرهای دو در چهار که مردم در آن خوابیده بودند، که بیشتر آنها کودک بودند، انجام شد. ما یک جسد را در آنجا پیدا کردیم که ۴۰ متر پرت شده بود.»
جیسون لی، مدیر سازمان امدادرسانی «کودکان را نجات دهید» در امور سرزمینهای اشغالی فلسطینی گفت: «در غزه جای امنی وجود ندارد. اردوگاهها، پناهگاهها، مدارس، بیمارستانها، خانهها و به اصطلاح 'مناطق امن' نباید میدان نبرد باشند».
وزارت بهداشت حماس اعلام کرد که تعداد کل افراد کشته شده در غزه از زمان آغاز عملیات تلافیجویانه اسرائیل تا روز پنجشنبه به بیش از ۲۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است که تقریبا یک درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه است.
حمله اسرائیل پس از حمله غافلگیرانه حماس به جنوب اسرائیل در روز ۷ اکتبر آغاز شد که در آن ۱۲۰۰ نفر که اکثر آنها غیرنظامی بودند کشته شدند و حدود ۲۴۰ نفر گروگان گرفته شدند.
"بازگشت قاتلان با خنده به صحنه جنایت"
بیانیه گروه داعش در مورد انفجارهای کرمان