Tuesday, Feb 6, 2024

صفحه نخست » اشتباه سیاست بایدن درمقابل ایران + واشنگتن شاید گزینه‌ای جز اقدام مستقیم علیه ایران نداشته باشد

general.jpgایندیپندنت فارسی - ژنرال فرانک مک‌کنزی، فرمانده سابق سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) در گفت‌و‌گو با سی‌بی‌اس تاکید کرد که آمریکا در حال ارسال پیام بازدارندگی اشتباه است و دولت بایدن گزینه اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را از روی میز برداشته است.

او گفت که از حمله به ایران حمایت نمی‌کند اما دولت بایدن باید با قرار دادن گزینه نظامی در فهرست گزینه‌های روی میز درباره اینکه ایران می‌تواند هدف احتمالی باشد به تهران پیام بدهد و جمهوری اسلامی باید نگرانی را احساس کند.

از شنبه هفته گذشته و یک هفته پس از کشته شدن سه سرباز آمریکایی در حمله گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در اردن، آمریکا مجموعه حمله‌هایی را علیه مواضع گروه‌های نیابتی تهران در منطقه آغاز کرده است.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

به گفته مک‌کنزی، در حال حاضر پیام دولت بایدن به تهران این است که به دنبال تشدید تنش و درگیری نظامی مستقیم نیستیم و ایران از روی میز حذف شده است. درحالی که به گفته مک‌کنزی، استراتژی درست این است که جمهوری اسلامی احساس راحتی نکند.

biden.jpgبایدن شاید در صورت ادامه حمله‌ها گزینه‌ای جز اقدام مستقیم علیه ایران نداشته باشد

آمریکا در تلاش است شدت حمله‌اش به مواضع جمهوری اسلامی در خاورمیانه به اندازه‌ای باشد که حملات به نیروهای آمریکایی متوقف شود، اما آن‌قدر شدید نباشد که به درگیری گسترده‌تر یا حتی جنگ مستقیم با ایران منجر شود.

دبورا هاینز در مطلبی که در اسکای نیوز منتشر شده است به این موضوع می‌پردازد و می‌نویسد جو بایدن به‌روشنی گفت آمریکا به حمله پهپادی به نیروهای آمریکایی در اردن که سه کشته به جا گذاشت پاسخ می‌دهد، اما از سویی این پیام را داشت که تلافی‌جویی‌اش محاسبه‌شده و در زمان و به شیوه‌ای خواهد بود که آمریکا انتخاب می‌‌کند.

این موضوع برای دولت بایدن زمان خرید تا در مسیری باریک میان حمله‌ای معنادار، قدرتمند و موثر به منافع جمهوری اسلامی و ایجاد درگیری جدید در منطقه حرکت کند.

بایدن با پرهیز از حمله مستقیم به ایران، در پی اجتناب از تشدید تنش‌ و درگیری بوده است، هرچند با توجه به حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی متهم به حمله پهپادی به سربازان آمریکایی می‌توانست حملات احتمالی به خاک ایران را توجیه کند.

با وجود این، او سراغ نیروی قدس سپاه رفته است که شبکه گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی جمهوری اسلامی را اداره می‌کند.

هاینز می‌نویسد این سطح حمله ممکن است واکنش مستقیم و شدیدتر جمهوری اسلامی علیه اهداف آمریکایی را برانگیزد و در ادامه به حمله پهپادی آمریکا در سال ۲۰۲۰ اشاره می‌کند که به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، در بغداد منجر شد. دو طرف تا آستانه جنگی تمام‌عیار پیش رفتند، اما این اتفاق نیفتاد.

او می‌افزاید احتمالا دولت بایدن این بار سعی کرده است که پشت‌‌پرده با جمهوری اسلامی در ارتباط باشد تا از خطر تلافی‌جویی جمهوری اسلامی بکاهد.

واشنگتن اعلام کرده است که حملات روز جمعه نقطه شروع بود، و به بیان دیگر، به دشمنانش هشدار داد.

رئیس‌جمهوری آمریکا بار دیگر تهدیدش را به صورتی مطرح کرده است تا این احساس را القا کند که آمریکا مجبور به اقدام نشده بلکه خودش تصمیم گرفته است که وارد عمل شود.

او در بیانیه‌ای که کاخ سفید روز جمعه منتشر کرد گفت: «پاسخ ما امروز شروع شد، و در زمان‌ها و مکان‌هایی که خودمان انتخاب می‌کنیم ادامه خواهد داشت.»

او در ادامه افزود: «آمریکا در پی درگیری در خاورمیانه یا در هر جای دیگر جهان نیست. اما همه کسانی که ممکن است در پی آسیب به ما باشد این را بدانند: اگر به یک آمریکایی آسیب بزنید، پاسخ خواهیم داد.»

در حال حاضر، بزرگ‌ترین خطر برای آمریکا این است که حملاتش به ۸۵ هدف مرتبط با جمهوری اسلامی در عراق و سوریه کافی نباشد و جلو حملات جدید به نیروهای آمریکایی را نگیرد.

اگر بار دیگر چنین اتفاقی رخ دهد، ممکن است رئیس‌جمهوری آمریکا گزینه دیگری جز دستور حمله مستقیم به ایران برایش باقی نماند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy