Tuesday, Mar 5, 2024

صفحه نخست » اختلافات در بی‌بی‌سی به دلیل پذیرش شروط جمهوری اسلامی در پوشش انتخابات

bbcbanner.jpgایران اینترنشنال - به اطلاعاتی دست یافته است که نشان می‌دهد اعزام خبرنگار بی‌بی‌سی جهانی به تهران برای پوشش انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری در روز جمعه ۱۱ اسفند، باعث ایجاد اختلافاتی در این رسانه بریتانیایی شده است.

کرولاین دیویس، خبرنگار بی‌بی‌سی جهانی برای پوشش این دو انتخابات به تهران رفت اما بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، مدیران بی‌بی‌سی به روزنامه‌نگاران بخش فارسی اجازه ندادند از مطالب و تصاویر گزارش‌های او استفاده کنند.

این ممنوعیت، منجر به اعتراض عده‌ای از کارکنان بخش فارسی بی‌بی‌سی شده است که این اقدام را «غیرقابل قبول» و نشانه «دیکته شدن سیاست‌های این رسانه از سوی حکومت ایران» دانسته‌اند.

عده‌ای از کارمندان بی‌بی‌سی معتقدند جدا کردن بخش فارسی از بخش جهانی، باعث «انزوا» و «شکاف» میان آن‌ها می‌شود و حکومت ایران را برای اعمال فشار بر کارمندان بخش فارسی بی‌بی‌سی و خانواده‌های آن‌ها در ایران جری‌تر می‌کند.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

حکومت ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی علیه ۱۵۲ نفر از کارکنان بی‌بی‌سی و نزدیکانشان به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» اعلام جرم و اموالشان را مسدود کرد.

بی‌بی‌سی در سال‌های گذشته بارها با انتشار بیانیه‌هایی اعلام کرد جمهوری اسلامی در بیش از یک دهه اخیر اقدام به آزار، اذیت و ارعاب روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌هایشان در ایران کرده است؛ از جمله تهدید به مرگ خبرنگاران بی‌بی‌سی و خانواده‌هایشان در لندن، مسدود کردن دارایی‌ها آنان در ایران و آزار و اذیت آنلاین و حملات جنسیتی علیه زنان روزنامه‌نگار.

تیر ماه سال ۹۸ نشریه خبری هافینگتون‌پست در گزارشی از توافق سرویس جهانی بی‌بی‌سی و جمهوری اسلامی درباره ادامه کار خبرنگار این شبکه در ایران با شرط منتشر نشدن گزارش‌ها در بخش فارسی خبر داده بود.

همان زمان سخنگوی سرویس جهانی بی‌بی‌سی با ارسال بیانیه‌ای به هافینگتون‌پست، پذیرش شروط جمهوری اسلامی را تایید کرده و گفته بود: «ما بعضی از محدودیت‌ها را در این شرایط پذیرفتیم تا بتوانیم تصاویر کمیابی از داخل ایران برای مخاطبان خود تهیه کنیم.»

با گذشت حدود پنج سال از آن رویداد و با تکرار آن در موضوعی مشابه، سخنگوی بی‌بی‌سی در پاسخ به سوال ایران‌اینترنشنال گفت که این رسانه متعهد به «پوشش بی‌طرفانه انتخابات ایران» و ارسال گزارش‌های آن به مخاطبان بریتانیا و جهان است.

این جوابیه اضافه کرد که به خبرنگار بی‌بی‌سی جهانی «دسترسی نادری» داده شده بود تا با حضور در ایران، اخبار انتخابات اخیر را در پلتفرم‌های مختلف تلویزیون، رادیو و بخش آنلاین این رسانه پوشش دهد.

بی‌بی‌سی از سال ۲۰۱۹ تا کنون قادر به حضور در ایران و پوشش اخبار آن نبوده است.

بی‌بی‌سی در پاسخ به ایران‌اینترنشنال افزود تهیه گزارش از ایران در این زمان حساس، باعث نمی‌شود که آن‌ها از مواضع قبلی خود در محکوم کردن آزار و اذیت کارکنان بی‌بی‌سی فارسی عقب‌نشینی کنند.

این رسانه گفت برخورد غیرقابل قبول [جمهوری اسلامی] با خبرنگارانش که صرفا وظایف حرفه‌ای خود را انجام می‌دهند، محکوم می‌کند.

خبرنگاران خارجی برای فعالیت رسانه‌ای در ایران نیاز به دریافت مجوز از سوی دولت دارند.

در سال‌های گذشته جمهوری اسلامی بارها مجوز فعالیت خبرنگاران خارجی حاضر در ایران را لغو کرده است. از جمله سال ۹۸ که با کشتار گسترده شهروندان در ایران همراه بود و فعالیت رسانه‌ای خبرنگاران شماری از رسانه‌های مطرح جهان مانند بی‌بی‌سی و نیویورک‌تایمز لغو شد.

اخیرا سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای اعلام کرد جمهوری اسلامی از مدت‌ها پیش با استفاده از شیوه‌های مختلف، از جمله حملات فیزیکی مستقیم، تحریم‌های اقتصادی، حملات سایبری و آزار و اذیت اعضای خانواده، خبرنگاران خارج از کشور را هدف قرار داده است.

این سازمان افزود افزایش سطح تهدید علیه خبرنگاران ایرانی را از زمان قتل حکومتی مهسا ژینا امینی و اعتراضات متعاقب آن، ثبت کرده است.

به گفته این سازمان، لندن کانون ویژه‌ای برای ارعاب محسوب می‌شود زیرا میزبان چندین رسانه مهم فارسی‌زبان مانند ایران‌اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی و کانون شماری از ایرانیان تبعیدی است که برای رسانه‌های کوچک‌تر کار می‌کنند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy