Wednesday, Mar 6, 2024

صفحه نخست » اولین سخنان خاتمی بعد از انتخابات، این بار تصمیم گرفتم همراه ناراضیان رای ندهم

khatami.jpgمحمد خاتمی رییس‌جمهوری اسبق ایران گفت: «این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است. آگاهانه و صادقانه رای ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم.»

***

خاتمی: به امید ترمیم اعتماد آسیب‌دیده مردم از حکومت، رای ندادم

پنج روز پس از عدم شرکت اکثریت جامعه در انتخابات یازدهم اسفند، محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق جمهوری اسلامی تأیید کرد که «آگاهانه و صادقانه» در انتخابات شرکت نکرده و به این امید رأی نداده است که «اعتماد آسیب‌دیده مردم از حکومت و جریان‌های سیاسی از جمله اصلاح‌طلبی تا حدی ترمیم شود.»

این اولین بار بود که سید محمد خاتمی، در انتخابات حکومت مطبوعش شرکت نکرده و انتشار خبر خودداری او از شرکت در انتخابات با واکنش‌های مثبت و منفی کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شد. برخی از مخالفان حکومت اقدام او را ستوند و برخی دیگر این اقدام او را همراستا با «اهدافی سیاسی» برای فریب مردم دانستند.

محمد خاتمی روز سه‌شنبه، ۱۵ اسفند، در جمع مشاورانش دلیل این اقدام خود را چنین توضیح داده است: «این بار تصمیم گرفتم که اگر نمی‌توانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم که در عمق وجودشان بر این باورند که اگر راه نجاتی باشد راه اصلاح امور است.»

محمد خاتمی در ادامه راه حل «مطلوب برای رهایی از» وضع موجود در کشور را «یک مصالحه ملی» دانسته است که «در سایه آن... راه براندازی مسدود گردد و از خود براندازی نیز» که باور او «برای حاکمیت و مردم زیان‌های فراوانی دارد، خودداری شود».

ادامه مخالفت این رئیس جمهور سابق و رهبر اصلاحات در جمهوری اسلامی با براندازی در حالی است که سال‌هاست مخالفان حکومت در هر اعتراضی شعار «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» سر می‌دهند و آشکارا به رهبری علی خامنه‌ای اعتراض می‌کنند. آخرین باری که محمد خاتمی توانست تاثیری در روند سیاسی از طریق انتخابات ایفا کند به انتخابات ریاست جمهوری سال نود ودو باز می‌گردد که با حمایت خاتمی و تجمیع آرای اصلاح‌طلبان، حسن روحانی رئیس جمهور شد.

آقای خاتمی در شرایط از دادن رای خودداری کرد که با تحریم انتخابات توسط بسیاری از کنشگران مدنی و سیاسی و مخالفات حکومت، عملا اکثریت جامعه حاضر نشدند در این انتخابات نمایشی و غیررقابتی شرکت کنند. رقم رای ها آنقدر پایین بود که انتخابات مجلس در پانزده استان از جمله تهران به دور دوم کشیده شد.

نکته جالب توجه رای پایین نمایندگان حتی نسبت به دوره قبل بوده است. پایین ترین میزان مشارکت مربوط به استان البرز است و در تهران نیز بنا بر آمار رسمی حکومت تنها بیست و پنج درصد پای صندوق آمده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy