یورونیوز - وکیل بانوی اول فرانسه به رسانه «چک نیوز» گفت دو زنی که مبدأ این خبر جعلی هستند و میگویند بریژیت ماکرون در اصل مرد به دنیا آمده، در ماه مارس ۲۰۲۵ به دلیل «افترا» محاکمه خواهند شد.
از اواخر سال ۲۰۲۱، ناتاشا ری، زنی که ظاهرا با محافل توطئهپندار در پیوند است و خود را روزنامهنگار مستقل معرفی میکند، مدعی شده که بریژیت ماکرون در اصل زن نبوده و هنگام تولد ژان میشل ترونیو نام داشته، نامی که متعلق به برادرش است.
او میگوید امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، از کل فرانسه پنهان میکند که با یک فرد تراجنسیتی ازدواج کرده است و مدعی است که بریژیت ماکرون که برای مخفی کردن هویت واقعی خود به عمل جراحی متوسل شده و نیز درگیر یک توطئه در سطح حکومتی شده است.
Do women sit like that?#brigittegate #BrigitteMacron #France #JeanMichelTrogneuxgate pic.twitter.com/7bEvewNSYY
-- CCBee (@SeaSeaBee) March 16, 2024
این شایعه ابتدا در مجله «واقعیتها و اسناد» نزدیک به راستگرایان افراطی منتشر شد و آماندین روآ آن را در یک ویدیوی طولانی چهار ساعته در دسامبر ۲۰۲۱ در یوتیوب همرسان کرد. سپس به شکلی گسترده پخش شده و ویدیوی آن صدها هزار بار دیده شد. با این حال این خبر جعلی هیچ بازتابی نزد مخالفان سیاسی امانوئل ماکرون نیز پیدا نکرد.
این محتوا که با حس ترنسهراسی همراه بود، به سرعت در شبکهها و نزد ایفلوئنسرهای توطئهنگر پخش شد و از آن برای برانگیختن نفرت علیه امانوئل ماکرون و همسرش استفاده گردید.
اخیراً در مارس ۲۰۲۴ این شایعه در دو نوبت مجددا به صدر رسانهها بازگشت، یک بار در قالب پرسش خبرنگاری از ماکرون که وی در پاسخ گفت که این مسئله مربوط به حریم خصوصی فردی است و بار دیگر در آمریکا که یک مفسر سیاسی نزدیک به ترامپ از بریژیت ماکرون دعوت کرد تا با انتشار عکسهایی از کودکیاش ثابت کند که مرد نیست.
در مواجهه با شایعات فزاینده در شبکههای اجتماعی، دفتر بریژیت ماکرون در دسامبر ۲۰۲۱ به چک نیوز اعلام کرد که همسر رئیس جمهوری قصد دارد شکایت کند.
بریژیت ماکرون و برادرش ژان میشل ترونیو شکایت کیفری به اتهام «افترا» علیه دو زنی که عامل پخش ویدیوی چهار ساعته معروف بودهاند، ارائه کردند. وکیل آنها اعلام کرد که این شکایت در مارس ۲۰۲۵ در شعبه ۱۷ مجتمع قضایی پاریس طرح خواهد شد.
بعد از معین نوبت بهروز وثوقی و بهرام بیضایی شد
بقای اوکراین در خطر است