Saturday, Mar 23, 2024

صفحه نخست » اعتراض به پست وزارت خارجه آمریکا درباره فائزه هاشمی

faezeh.jpgایران اینترنشنال - انتشار عکسی در حساب اینستاگرامی وزارت خارجه آمریکا از فائزه هاشمی همراه با توضیحاتی که او را مخالف حجاب اجباری توصیف کرده بود، خشم و اعتراض صدها کاربر ایرانی در رسانه‌های اجتماعی را به دنبال داشت. این صفحه فائزه هاشمی را «مدافع زنان در سراسر ایران» خواند.

در این پست آمده: «فائزه هاشمی مخالف حجاب اجباری، حامی حقوق زنان و مدافع دیگر هم‌بندان خود است که آن‌ها را بی‌گناه می‌داند. حتی در زمانی که حقوق خود او نقض شده بود، خانم رفسنجانی شجاعانه در دفاع از حقوق دیگران مبارزه کرده است.»

بخشی دیگر از این متن به حکم پنج سال حبس هاشمی اشاره داشت.

این پست اینستاگرامی موجب خشم و اعتراض بسیاری از کاربران ایرانی در رسانه‌های اجتماعی شد.

اکبر هاشمی رفسنجانی، پدر فائزه هاشمی رییس‌جمهوری اسبق ایران بود که به گفته برخی ناظران، در طول هشت سال فعالیت در این سمت، بر مجموعه‌ای از «فعالیت‌های تروریستی» نظارت داشت.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

او برای تقریبا ۴۰ سال یکی از تصمیم‌گیران اصلی جمهوری اسلامی بود و حتی نقشی کلیدی در انتخاب علی خامنه‌ای به عنوان رهبر نظام داشت.

هاشمی رفسنجانی که دی ماه سال ۱۳۹۵ درگذشت، متهم بود که یکی از رهبران اصلی و مسئول در طراحی حمله مرگبار به یک مرکز جامعه یهودی در آرژانتین در سال ۱۹۹۴ است.

هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری خود علی فلاحیان را به عنوان وزیر اطلاعات انتخاب کرد و بر اساس آمار و گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری، دوره هشت ساله وزارت اطلاعات فلاحیان شاهد اوج گرفتن قتل‌های سیاسی و حملات جمهوری اسلامی به طور خاص در خارج از مرزهای ایران است.

بسیاری از فعالان حقوق بشر و تحلیلگران سیاسی بر این باورند که نقش هاشمی رفسنجانی در سرکوب احزاب و مخالفان در دهه ٦٠، شکنجه زندانیان و اعدام‌های ٦٧ غیرقابل چشم‌پوشی است. با این حال فائزه هاشمی همواره انتقادها به پدرش را رد می‌کند.

فائزه نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی کنونی است که در سال‌های اخیر به شکل علنی از سیاست‌های جمهوری اسلامی انتقاد کرده و به زندان نیز محکوم شده است.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی اما او را «خودی نظام» خواندند و از دولت آمریکا انتقاد کردند که چرا باید چنین فردی را به‌عنوان مدافع حقوق زنان در ایران معرفی کند.

بسیاری نیز این پست وزارت خارجه آمریکا را توهین به مبارزان سیاسی در ایران به ویژه زنان دانستند.

با این حال، گروه دیگری از کاربران هم با نسبت دادن هاشمی به اصلاح‌طلبان موافقت نکرده و به مواضع و مخالفت او با حکومت در سال‌های اخیر اشاره کردند.

مخاطبان صفحه فارسی اینستاگرام وزارت خارجه آمریکا ایرانیان هستند، زیرا عمده پست‌های آن به زبان فارسی منتشر می‌شوند.

در چهار ساعت نخست انتشار این پست اینستاگرامی حدود هزار و ۵۰۰ کامنت عمدتا انتقادی و منفی در پای آن درج شد.

یکی از کاربران زیر این مطلب به کنایه نوشت: «آمریکا بدون داشتن سفارت در ایران نیز به آسانی می‌توانست از افکار عمومی ایرانیان باخبر شود.»

شمار دیگری از ایرانیان هم حمایت از چهره‌هایی مانند هاشمی را تلاش برای «برپا کردن آلترناتیو دلخواه» خود در فردای سرنگونی جمهوری اسلامی خواندند.

برخی دیگر نیز قدرت گرفتن روح‌الله خمینی در جریان انقلاب ۵۷ را به همراهی و حمایت جریانی از سیاست‌مداران آمریکایی با او نسبت دادند.

ساعاتی بعد از این انتقادهای گسترده و در حالی‌که تعداد کامنت‌ها به بیش از دو هزار و ۸۰۰ مورد رسیده بود، صفحه اینستاگرامی وزارت خارجه آمریکا امکان انتشار نظر پای این پست را محدود کرد.

بسیاری از کاربران از همراهی وزارت امور خارجه آمریکا با چهره‌هایی که اصلاح‌طلب می‌خواندند، ابراز ناامیدی کردند و گفتند ایالات‌متحده باید از تغییر کامل رژیم در ایران حمایت کند، نه فقط اصلاحات.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy