ماجد علمالهدی مالک شرکت نابودکننده درختان هیرکانی است
ایندیپندنت فارسی - دامنه فعالیتهای اقتصادی پنهانی ماجد، کوچکترین فرزند امام جمعه مشهد، بسیار گسترده است: از ساخت مجتمعهای تفریحی تا واردات اقلام کشاورزی و غذایی و همچنین صادرات تلهکابین و تجهیزات ورزشی
ایندیپندنت فارسی در روز یکشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۳ به مستنداتی دست یافت که نشان میدهد سهامدار عمده «هلدینگ گردشگری جوانمرد» که بهتازگی در همکاری غیرقانونی با مدیران اداره منابع طبیعی استان مازندران، چهارهزار اصله درخت از جنگلهای تاریخی و ۵۰میلیون ساله هیرکانی را قطع کرده، ماجد علمالهدی، کوچکترین فرزند امام جمعه مشهد، است.
هلدینگ گردشگری جوانمرد که مجتمع تفریحی «سد الیمالات نور» در مازندران یکی از زیرمجموعههای آن محسوب میشود و مالک برخی اماکن تفریحی دیگر مانند فاز دوم چالیدره طرقبه، تلهسیژ دربند تهران، پویا پارک کوهسنگی و برج برفی مشهد است، در ظاهر و طبق اسناد رسمی، به نام مهدی جوانمرد، یکی از دوستان نزدیک ماجد علمالهدی ثبت شده، اما مالک واقعی و سرمایهگذار حقیقی این شرکت فرزند آخر احمد علمالهدی است و مهدی جوانمرد با هدف پنهان ماندن فعالیتهای گسترده اقتصادی ماجد علمالهدی بهعنوان مدیر اجرایی گمارده شده است.
***
یکی از کارمندان اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران به ایندیپندنت فارسی گفت: «بسیاری از کارکنان مجتمع تفریحی سد الیمالات شهرستان نور از نیروهای وابسته به بسیج و سپاه محسوب میشوند و این اقدام دردناک در قطع بیش از چهار هزار اصله درخت هیرکانی برای ساخت پارکینگ این مجتمع نیز بدون مجوز قانونی و تنها با سوءاستفاده از قدرت فراقانونی امام جمعه مشهد و فرزندش انجام شده است. آقای رئیسی هم که داماد این خانواده است و مملکت دستشان است. با وجود مخالفت صریح اداره محیط زیست استان و شهر نور، این درختان را شبانه و با حمایت غیرقانونی مدیرکل منابع طبیعی مازندران قطع کردند و با لودر به جان طبیعت افتادند. اینها آنقدر قدرت دارند که هیچکس نمیتواند مقابلشان ایستادگی کند و ما فقط میتوانیم دست به دامن خبرنگاران شویم.»
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
از دیگر شرکتهای متعلق به ماجد علمالهدی در مجموعه هلدینگ جوانمرد میتوان به الماس طلایی چالیدره، توسعه گردشگری کوهستان دربند، ورزشهای کوهستانی تهران، تولید و صادرات تلهکابین تلهسیژ، آژانس مسافرتی سفر ایرانیان شرق، نیکا توسعه کابل راه کیش، زرین چتر توس و مرکز تجاری پرند گلبهار اشاره کرد. اطلاعاتی نشان میدهد کوچکترین فرزند نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خراسان رضوی احتمالا صاحب ثروتی افسانهای است، زیرا پیش از این نیز نام او به عنوان سهامدار مجموعههای مختلف صنعتی، وارادتی، غذایی و دامپروری هم عنوان شده بود.
همچنین بنا بر اسناد دیگری که به دست ایندیپندنت فارسی رسیده، مدیران هلدینگ گردشگری جوانمرد با تاسیس یک شرکت زیرمجموعه به نام «نوین پویاگستر سبز نور» در استان مازندران، موفق شدند با استفاده از نفوذ سیاسی خانواده علمالهدی، پیمانکاری منطقه نمونه گردشگری الیمالات نور با مساحت ۱۲ هزار و ۲۴۰ مترمربع را در اختیار بگیرند و بخش زیادی از محوطه جنگلی و زراعی نزدیک به سد الیمالات را نابود و آسفالت کردهاند.
پس از انتشار خبر قطع این چهار هزار اصله درخت جنگلهای هیرکانی در رسانههای ایران، مقامهای استان مازندران از توقف پروژه مذکور با دستور قضایی خبر دادند، اما کارمند اداره محیط زیست این استان به ایندیپندنت فارسی گفت: «حالا چه فایده دارد؟ آیا میتوانند فورا چهار هزار درخت چند ده ساله و قدمتدار را جایگزین کنند؟ شک نکنید که این پروژه هم پس از گذشت چند روز یا نهایتا یک ماه، دوباره بازگشایی میشود.»
دفتر مرکزی هلدینگ گردشگری جوانمرد با مالکیت پنهانی ماجد علمالهدی در مشهد، بلوار جانباز، بین کوچه جانباز اول و سوم قرار دارد. ماجد علمالهدی فعالترین فرزند احمد علمالهدی در حوزه اقتصادی محسوب میشود و بهطور رسمی و غیررسمی، سهامدار و مالک بیش از ۳۰ شرکت بزرگ و کوچک تجاری است.
او که متولد سال ۱۳۶۲ است، اولین بار نامش در ماجرای دستگیری وحید مظلومین، فعال حوزه سکه و ارز ملقب به «سلطان سکه»، رسانهای شد. بنا بر برخی گزارشها در رسانههای ایران، مظلومین پیش از اعدام در اعترافاتش اقرار کرده بود که ماجد علمالهدی شریک و همکار رسمی او در بازار طلا و ارز خارجی بود و سپس اخباری مبنی بر بازداشت ماجد در کشور امارات منتشر شد.
فرزند علمالهدی دیماه ۱۳۹۹ در اینستاگرام، در واکنش به گزارشی که خبرنگار ایندیپندنت فارسی در رسانه اجتماعی ایکس درباره فعالیتهای اقتصادی گسترده او منتشر کرد، نوشت: «...ماشین هم ندارم، اما این احتمال وجود دارد در آینده مال و ثروت داشته باشم، زیرا مثل هر انسانی به دنبال بهبود و توسعه زندگی خود هستم. این چه تفکری است که بین مردم ما و حتی اقشار جوان و متدین رسوخ کرده که فعالیت اقتصادی و کسب مال و ثروت مذموم است؟ چرا خانه زیبا و مجلل و اتومبیل مدل بالا بد است، ولی همه با این هدف کسب درآمد میکنیم! مگر نه این است که درآمد یک سال امیرالمومنین علیهالسلام کپهای از طلا و زر بود که حاصل تجارت و زمینداری و فعالیت اقتصادیاش بود؟ مگر نه اینکه امام صادق علیهالسلام بهترین خانه مدینه را داشت و تجارت و بازرگانی میکرد؟»
ماجد علمالهدی سال ۱۳۹۷ به نمایندگی از شرکت سرمایهگذاری ایران و فرانسه، عضو هیئتمدیره شرکت گلوکوزال شد که از مهمترین شرکتهای صنایع غذایی ایران محسوب میشود و اصلیترین سهامدار آن نیز شرکت معروف «زر ماکارون» است. مرتضی سلطانی، مالک زر ماکارون، همراه با رضا مطلبی کاشانی، مالک «تک ماکارون»، بهعنوان مافیای بازار ماکارونی ایران شناخته میشوند. مطلبی کاشانی با حکم مستقیم احمد علمالهدی به عضویت هیئتامنای آستان قدس رضوی درآمده و همزمان موسس مجمع خیریه ایران و مدیرعامل خیریه ریحانه است که بخشی از شبکه او در حوزه خیریهها و نهادهای مذهبی فعالاند.
از سوی دیگر، ماجد علمالهدی در سال ۱۳۹۶ به همراه ژوبین علاقهبند، عضو هیئتمدیره شرکت «نماداندیش آرین» شد. علاقهبند از چهرههای مهم استارآپی در ایران محسوب میشود که مدتها مدیرعامل اسنپ، بزرگترین شرکت تاکسی اینترنتی در ایران، بود. ماجد در همان سال ۱۳۹۶ یک شرکت وارداتی به نام «برایا پارس طلوع فردا» و شرکتی در حوزه دامپروری به نام «کشاورزی دامپروری دامون نوین مصفا» نیز تاسیس کرد.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایندیپندنت فارسی، ماجد علمالهدی بهعنوان مدیر وبسایت شخصی داماد خانواده (ابراهیم رئیسی)، پیش از این با اسحاق قالیباف، فرزند رئیس مجلس، در شرکت ساختمانی «بتن صخره البرز»، پیمانکار ساختوسازهای حرم امام هشتم شیعیان در مشهد، شریک بود.
مهدی صدرالساداتی، روحانی شیعه و اهل قم که پیش از این به دلیل انتقادهای ادامهدار از مقامهای جمهوری اسلامی، با حکم دادگاه ویژه روحانیت «خلع لباس» شد، دیماه ۱۳۹۹ در اینستاگرام، ماجد علمالهدی را «ابوالمشاغل» نامید و نوشت: «سید ماجد مدتی مدیرعامل و نایبرئیس شرکت نماداندیش آرین بود که در کار عرضه و خدمات زیراکس، چاپ و پرینتر بود و واجد نمایندگی سامسونگ در این محصولات است. ظاهرا این شرکتها بهروزشده همان ایرانزیراکس است که سابقه طولانی در زیراکس دارد و ۲۲۰ شهر را در ایران پوشش میدهند. اما اسم شرکت دیگر که نام سیدماجد در آن به چشم میخورد، شرکت گلوکزات است که از روغن ذرت، نشاسته و مواد اولیه ماکارونی گرفته تا خوراک دام و طیور، در حیطه فعالیت این شرکت است و از سال ۱۳۴۹ در زمینی چهار هکتاری شروع به فعالیت کرده است. این شرکت ۱۲ زیر مجموعه دارد و ۶۴ محصول مختلف ارائه میکند. نکته جالب این است که بنیاد مستضعفان مالک سهام گلوکزان بود که دو سال پیش ۵۱ درصد سهام را به زرماکارون فروخت و زرماکارون صاحب شرکتی شد که مواد اولیه ماکارونی وارد و تولید میکند... در مورد موسسه فرهنگی منایا هم بگویم که یک موسسه چندمنظوره است که گرفتن مجوز آن خیلی راحت نیست، اما آقای سیدماجد و اقوامشان آن را گرفتند.»