Thursday, Mar 28, 2024

صفحه نخست » رهبران حماس در تهران درواقع با «مدیران حماس» گفتگو کردند

hamas.jpgبرای رهبران حماس رنج کشیدن مردم غزه یک سلاح است

اسماعیل هنیه از رهبران ارشد گروه تروریستی حماس که در تهران بسر می‌برد، بعد از دیدار با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی، ابراهیم رئیسی و علی خامنه‌ای، روز پنجشنبه نهم فروردین‌ماه با پاسدار علی‌اکبر احمدیان دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی و سردار پاسدار محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کرد.

روزنامه «اورشلیم پست» در گزارشی می‌نویسد هنیه در حالی به تهران سفر کرده که شماری از رهبران بلندپایه حماس از جمله صالح العاروری و مروان عیسی کشته شده‌اند و تخمین زده می‌شود که بیش از ۱۰ هزار نفر از نیروهای این گروه طی ۱۷۰ روز گذشته در عملیات اسرائیل در خاک غزه از بین رفته باشند. با اینکه هزاران نفر از عوامل حماس در غزه بازداشت شده‌اند اما کادر رهبری این گروه دست‌نخورده باقی‌ مانده است؛ مسئله‌ای که به نظر می‌رسد در بین آنها احساس پیروزی به وجود آورده است.

این روزنامه می‌نویسد، رهبران حماس با دیدار مقاماتی از چین، روسیه، ترکیه، ایران و قطر اعتبار زیادی به دست آورده‌اند؛ این موضوع آنها را به این باور رسانده که می‌توانند اسرائیلی‌ها را بیش از هر زمان دیگری در تاریخ قتل‌ عام کنند و به روند «پیمان ابراهیم» لطمه بزنند.

بعد از واقعه هولوکاست در تاریخ سابقه نداشت این تعداد یهودی قتل‌ عام شوند. بطور کل اینکه صدها اسرائیلی را در خاک اسرائیل به گروگان بگیرند هرگز اتفاق نیفتاده بود. این واقعیت که حماس توانست یک یگان کامل از زنان جوان سرباز را قتل‌ عام کند و هفت نفر از آنها را به گروگان بگیرد، نشان‌دهنده شکستی عظیم در توانایی‌های اسرائیل و وعده‌ای است که دولت یهود همیشه به سربازان و مردم‌اش مبنی بر اینکه فجایعی علیه یهودیان «دیگر هرگز تکرار نخواهند شد» داده است.

پنج ماه پس از نسل‌کشی یهودی‌ها در داخل مرزهای اسرائیل و گروگانگیری، اسرائیل نتوانست حماس را شکست دهد و بسیاری از گروگان‌ها در غزه نگهداری می‌شوند.

آنها در بسیاری از موارد یک مایل دورتر از نیروهای ارتش اسرائیل، در مکان‌هایی مانند «رفح» نگهداری می‌شوند و ارتش اسرائیل بجای فشار آوردن به آن مکان‌ها برای نجات گروگان‌ها، نیروهای خود را در غزه کاهش داده است. در عوض، مقامات اسرائیل با قطر مذاکره می‌کنند؛ کشوری که میزبان رهبران حماس است؛ رهبرانی که با هواپیماهای قطری به تهران رفت و آمد کرده و احساس پیروزی می‌کنند.

سفر هنیه به ایران در شرایطی انجام شده که شورای امنیت سازمان ملل خواستار آتش‌بس است آنهم در حالی که حماس آخرین پیشنهادها برای مبادله گروگان‌ها را رد کرده بود.

در بخش دیگری از این گزارش آمده، رهبران حماس می‌دانند شانس زیادی برای پیروزی در جنگ ندارند. تنها کاری که از عهده آنها برمی‌آید زنده ماندن و ادعای پیروزی است تا شانس اینکه بار دیگر در غزه قدرت را به دست بگیرند داشته باشند.

از آنجا که حماس توسط روسیه، چین، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌شود و همچنین متحدان غرب یعنی ترکیه و قطر میزبان آنها هستند، رهبران آن می‌دانند که از حمایت بین‌المللی قابل توجهی برای مرحله بعدی برنامه‌های خود برخوردارند.

حمایت از حماس امروز در سراسر جهان بسیار بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ است. به عنوان مثال، اگر حماس در سال ۲۰۲۴ را با حماس در ۲۰۰۴ در انتفاضه دوم یا ۱۹۹۴ با شراطی منتهی به پیمان اسلو مقایسه کنیم، این سازمان بسیار کوچک‌تر و ضعیف‌تر بود.

اینهمه در حالیست که عملیات مرگبار «هفت اکتبر» منجر به محکومیت بین‌المللی حماس نشده است؛ در عوض برخی کشورها جنگ غزه را به عنوان یک عامل منحرف‌کننده‌ی خوشایند می‌دانند و حماس را به عنوان یک ابزار بالقوه برای استفاده علیه غرب می‌بینند.

بنابراین حماس در حال یک بازی است که روسیه و رژیم ایران نیز در حال انجام آن هستند. به این ترتیب است که حماس هم جنگ را اداره می‌کند و هم به عنوان گروه نیابتی استفاده می‌شود. جلسات رهبران حماس در ایران درواقع جلسه آنها با «مدیران» حماس است.

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اسماعیل هنیه گفته است، «اقدامات تبلیغاتی و رسانه‌ای مقاومت فلسطین تا کنون بسیار خوب و جلوتر از دشمن صهیونیستی بوده است و باید در این زمینه بیش از پیش اقدام شود.» وی در دیدار با شعرا نیز توصیه کرده بود، «رسانه‌ها بیش از موشک و پهپاد بر دشمن اثر می گذارد.»

اورشلیم پست با اشاره به این صحبت‌ها می‌نویسد، «این مهم است زیرا حماس نیز بر اساس روایت‌سازی رسانه‌ای بقاء یافته و رشد می‌کند. آنها در حالی که کمک‌های بشردوستانه را غارت می‌کنند با همین رسانه‌ها نشان می‌دهند که مردم غزه در رنج‌اند.»

حماس از گرسنگی مردم به عنوان سلاح استفاده می‌کند و در حالی که اسرائیل ممکن است موشک‌های دقیق داشته باشد، اما حماس «رنج کشیدن» مردم را عین سلاح به کار می‌برد.

در پایان این گزارش تأکید شده است که «هنیه از رنج و گرسنگی مردم غزه می‌گوید و اینها عباراتی است که حماس آنها را مانند سلاح به کار می‌گیرد و معتقد است از اف-۳۵های اسرائیل قدرتمندتر است... البته در تاریخ مبارزه با تروریسم، ارتش‌ها می‌توانند پیروز شوند، همانطور که داعش شکست خورد، اما تنها در صورتی که گروه‌هایی مانند حماس بطور کامل شکست بخورند. به همین دلیل حماس دست به قمار می‌زند تا رفح به دست اسرائیل نیفتد و در نهایت شکست نخورد.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy