مقام سوری: اسراییل جلسه مهم سپاه و حزبالله را هدف گرفت
منابع خبری «ایرانوایر» گزارش میدهند که در حمله هوایی به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حین جلسهای با اعضای «حزبالله» لبنان و دیگر گروههای شبهنظامی منطقه هدف قرار گرفتند.
ایران وایر - روز دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۳، کنسولگری ایران در دمشق هدف حمله موشکی قرار گرفت که در جریان آن، دستکم ۱۳ تن، از جمله هفت نفر از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران کشته شدند. سرتیپ «محمدرضا زاهدی»، از فرماندهان ارشد سپاه «قدس» و معاون او، «محمدهادی حاجی رحیمی» به همراه حداقل پنج مستشار سپاه بین کشته شدهها بودند.
زاهدی نقشی محوری در تامین موشکهای ساخت ایران برای حزبالله داشت و از سال ۲۰۱۰ تحت تحریمهای امریکا قرار گرفته بود.
«شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» که یک تشکل سیاسی اصولگرا در ایران است، پیش از این در واکنش به حمله صورت گرفته به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق و کشته شدن زاهدی گفته بود که او در عملیات طوفانالاقصا، یعنی حمله حماس به اسراییل در مهر ۱۴۰۲ نقش «برجسته» داشته و سپس در واکنش به این بیانیه گفته بود که موضوع از سوی گردانهای عزالدین القاسم هم مورد اشاره قرار گرفته بود.
یک منبع وابسته به لشکر چهارم ارتش سوریه به «ایرانوایر» گفت: «یک جلسه مهم با حضور فرماندهان سپاه، حزبالله لبنان و شخصیتهای رهبری دیگر شبهنظامیان مرتبط با ایران در جریان بود که ساختمان مورد اصابت قرار گرفت.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
تصاویر منتشر شده از محل حمله، دود غلیظی را نشان میدهد که از بقایای یک ساختمان کاملاً تخریبشده به آسمان میرود. پرچم جمهوری اسلامی در میان آوارها آویزان است و خودروهای مجاور نیز آسیب دیدهاند.
این ساختمان که بین سفارت ایران و کانادا در دمشق قرار دارد، در سال ۲۰۱۲ به عنوان ضمیمه کنسولی سفارت ایران تغییر کاربری داده بود.
اما به گفته منابع «ایرانوایر»، این محل به مرکز فرماندهی تبدیل شده بود که میزبان جلسات و فعالیتهای عملیاتی برای رهبران سپاه و شبهنظامیان وابسته به آن بود.
مقام وابسته به لشکر چهارم ارتش سوریه گفت این ساختمان به عنوان مرکزی برای هماهنگی استراتژیهای نظامی و سیاسی ایران در سوریه عمل میکرد.
جمهوری اسلامی به دنبال انتساب این حملات به اسراییل، خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد؛ خواستهای که مورد حمایت روسیه به عنوان عضو دائم این شورا قرار گرفت.
ایران همچنین کاردار سفارت سوییس را به عنوان حافظ منافع امریکا در تهران احضار کرده و خواهان پاسخگویی ایالات متحده درباره این حمله شده بود.
در نشست فوری که در سازمان ملل برگزار شد، «اما رابرت وود»، معاون نماینده امریکا تاکید کرد واشنگتن نه در این حمله دخالتی داشته و نه پیشاپیش از آن باخبر بوده و این مساله را نیز به اطلاع ایران رسانده است.
رابرت وود گفته است: «هیچ گزارشی را درباره این رخداد نمیتوانیم تایید کنیم. اما یک چیز در حالی که مشغول جمعآوری اطلاعات هستیم، واضح است؛ این که ایران و گروههای نیابتی آن باید از دامن زدن به تنشها در منطقه خودداری کنند.»
اسراییل در طول سالهای گذشته بارها حملات هوایی را علیه اهداف مرتبط با ایران در سوریه انجام داده است. هدف این حملات، مختل کردن جریان ارسال تسلیحات و ممانعت از همکاری با حزبالله عنوان شده است.
با وجود تشدید تنشها، هم واشنگتن و هم تهران قصد خود را برای اجتناب از یک جنگ تمامعیار ابراز کردهاند.
حمله به دمشق میتواند تنشها در منطقه را به طور قابلتوجهی افزایش دهد و به درگیریهای بیشتر بین ایران و اسرائیل و همچنین با ایالات متحده منجر شود.
اظهارات کارشناس تلویزیون درباره حمله به اسرائیل
استفاده باشگاه منچسترسیتی از آهنگ گل یخ کورش یغمایی