ایران اینترنشنال - یک دستمال سیاه، یک پرچم از مداح تندرو و یک تکه کاشی از مداح حامی قالیباف، دستاورد محرمی پزشکیان تا اینجای کار بوده است. نامزد اصلاحطلبان مثل آنها برای عزاداری بی سر و صدا به دارالزهرا نرفت. او هیات تندروترین «لباس شخصی»ها را برای ظهر عاشورا انتخاب کرد و البته هدیهای هم گرفت.
حدود ۱۰ روز از اعلام نام مسعود پزشکیان به عنوان رییسجمهوری منتخب گذشته است. شاید هواداران او که به امید نیامدن سعید جلیلی به پزشکیان رای دادند، تصوراتی درباره نامزد جریان اصلاحات داشتند اما پزشکیان همان روز اول، نشست مطبوعاتی خود را لغو کرد تا به دیدن علی خامنهای برود. خبرهایی هم که درباره پس گرفتن لایحه حجاب و عفاف از سوی او منتشر شد، خیلی زود تکذیب شدند.
رای دهندگانی که از ترس جلیلی به پزشکیان پناه بردند، احتمالا ناباورانه رفتار منتخبشان را نگاه میکنند. منتقدان هم میپرسند: فرق پزشکیان با جلیلی چیست؟
اعلام نتایج دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در ایران با آغاز دهه اول محرم همزمان شد.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
اصولگرایان مخالف پزشکیان ابتدا تصور میکردند او همراه هوادارانش جشن پیروزی خواهد گرفت؛ آن هم در دهه اول محرم اما پزشکیان خیلی زود ثابت کرد همانطور که گفته بود، یک اصولگراست.
روز عاشورا و دوباره کادو گرفتن از مداح حامی رقیب
روز سهشنبه ۲۶ تیر مصادف با عاشورا، پزشکیان به مهدیه «امام حسن مجتبی» یا همان هیات رزمندگان غرب تهران - از مراکز تجمع نیروهای تندروی اصولگرا و اماکن سازماندهی نیروهای لباس شخصی رفت که مداح این مراسم سعید حدادیان بود.
تصاویری از پزشکیان در کنار اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس و جانشین قاسم سلیمانی منتشر شده است.
در این مراسم پرویز سروری، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و از چهرههای مهم تشکیلات سیاسی اصولگرایان از جمله ائتلاف آبادگران، جمعیت رهپویان و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) نیز حضور داشت.
در حاشیه این مراسم، حدادیان «پرچم مرقد امام سوم شیعیان» را به پزشکیان هدیه داد.
در انتخابات اخیر، حدادیان از رقیب پزشکیان در دور اول یعنی محمدباقر قالیباف حمایت کرده بود.
شب عاشورا و نوحه خوانی
شب دوشنبه ۲۵ تیر، برابر با شب عاشورا، پزشکیان برگ جدیدی رو کرد. او در حسینیه مکتب العباس، دیگر هیات آذریهای مقیم مرکز، این بار نوحهخوانی کرد.
پیش از پزشکیان نیز حسن روحانی، رییسجمهوری اسبق روضهخوانی کرده بود اما او در جلسات هیات دولت روضه میخواند.
در همین شب عاشورا، پزشکیان به مقبره روحالله خمینی نیز رفت و در کنار حسن خمینی، نوه او سخنرانی کرد.
او در سخنرانی خود حرفهایی مشابه سخنرانیهای قبلیاش در رقابتهای انتخاباتی گفت و با اشاره به واقعه کربلا و موعظه گفت: «نفس [خودخواهی] است که من قوم خودم را بر دیگران برتر و خودم را از دیگران بهتر ببینم.»
روز تاسوعا در کنار مخبر
ظهر ۲۵ تیر ماه، مصادف با روز تاسوعا، پزشکیان به هیات نهاد ریاستجمهوری رفت. او زیر تصاویری از ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، رییسجمهوری و وزیر امور خارجه کشته شده در سقوط هلیکوپتر، در مقابل نهاد ریاستجمهوری در دسته این نهاد شرکت کرد.
در کنار او محمد مخبر، کفیل فعلی ریاستجمهوری و غلامحسین اسماعیلی، رییس دفتر رئیسی حضور داشتند.
در هیات بالای شهر، پای منبر مداح روانشناس
پزشکیان شب تاسوعا همراه با علی لاریجانی به هیات ریحانهالنبی رفت. هیاتی در شمال شهر تهران و در کنار «امامزاده صالح».
این هیات پاتوق محمدحسین پویانفر است، از مداحان به نسبت جوان. او متولد سال ۱۳۶۳ و تحصیلکرده روانشناسی است.
پویانفر بر خلاف اکثر مداحان پرکار این سالها، از مهدیه تهران و هیات رزمندگان نیامده است. او شاگرد حجتالله کسری، مشهور به حاجآقا کسری است؛ بچه قلهک و مداح مورد علاقه اصلاحطلبان که سال ۱۴۰۰ از دنیا رفت.
دم گرفتن در هیات آذربایجانیهای مقیم مرکز
شب هشتم محرم، پزشکیان به میدان منیریه تهران رفت. مقصد او حسینیه موسی بن جعفر بود که در واقع یکی از هیاتهای قدیمی «آذربایجانیهای مقیم مرکز» است.
او در این شب وسط رفت، همراه سینهزنان دم گرفت و به قول خودش از پروتکل خارج شد.
پزشکیان یک سر هم به هیات «زاگرسنشینان مقیم مرکز» زد و در آنجا سخنرانی هم کرد.
او گفت: «وقتی امام حسین، علی اصغر را جلوی لشکر دشمن آورد رو به دشمن گفت شما با من دشمنی دارید با این بچه چه کار دارید؟ جوابش چه بود؟ تیر سه شاخه به گلوی علی اصغر؛ دقیقا همین کاری که امروز اسرائیل با زن و بچه فلسطینیها در غزه میکند.»
کادو گرفتن از بنیفاطمه
شب ششم محرم، پزشکیان سری به هیات ریحانهالحسین زد.
ریحانهالحسین هیات مداحی به نام مجید بنیفاطمه است. بنیفاطمه هم مثل حدادیان در انتخابات از قالیباف حمایت کرده بود.
پزشکیان در این هیات نیز یک هدیه از بنیفاطمه گرفت: تابلویی با یک کاشی.
در سالهای اخیر هدیه دادن تکههای کاشی اماکن مقدس شیعیان در بین بخشی از جامعه رایج شده است.
در کنار خامنهای، پای منبر مداحان رقیب
۲۲ تیر، پزشکیان به «حسینیه امام خمینی»، متعلق به علی خامنهای رفت و در مراسم عزاداری برپا شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی برای امام سوم شیعیان شرکت کرد.
در این مراسم، پزشکیان پای منبر حدادیان سینه زد. او از مداحان تندرویی است که با لباس شخصیها رابطه خوبی دارد.
حدادیان مداح هیات رزمندگان غرب تهران است. محفلی که در سازماندهی نیروهای لباس شخصی برای سرکوب اعتراضات تاریخچه مفصلی دارد.
گرفتن دستمال از انصاریان
۱۹ تیر ۱۴۰۳، پزشکیان به حسینیه هدایت رفت. حسینیه هدایت در تهران، سال ۱۳۵۸ تاسیس شده و حسین انصاریان، واعظ و تولیت مادامالحیات است.
سال ۱۳۹۵ انصاریان در یک سخنرانی گفت: «عرق خورها، خانمهای بی حجاب؛ تشنگی این مملکت گردن شماست.»
انصاریان در دیدار اخیر با پزشکیان، دو هدیه به او داد: یک دستمال مصرف شده که او زمان گریه در مجالس عزاداری، صورت خود را با آن پاک میکرد و دیگری، یک تسبیح.
سیاست هیات و مهدیه
هیات و مهدیه در جمهوری اسلامی به خصوص در سالهای اخیر بار معنایی ویژه خود را پیدا کرده است.
برای مثال دارالزهرا، متعلق به علیاکبر محتشمیپور که سال ۱۴۰۰ از دنیا رفت، پاتوق همیشگی اصلاحطلبانی مثل هادی غفاری، هادی خامنهای، سروش محلاتی و مجید انصاری به شمار میرود.
هیات زینب کبری که متعلق به معصومه ابتکار و پاتوق احمد مسجد جامعی و محمدرضا بهشتی به شمار میرود.
هیات صادق خرازی هم از جمله پاتوقهای اصلاحطلبان است.
در مقابل اصولگرایان هم هیاتهای خود را دارند که مهدیه محله امیر بهادر تهران، هیات رزمندگان غرب تهران، هیات فاطمیون، حسینیه خانه غلامعلی حداد عادل و علیاکبر ولایتی از آن جمله است.
با وجود رفت و آمد به هیاتهای اصلاحطلبان و اصولگرایان، پزشکیان هنوز اقدام مشخصی درباره کابینه نکرده و نشست مطبوعاتی نیز برگزار نکرده است.
دولت سایه یا دولت پنهان
میرباقری، ابوبکر بغدادی ایران است