دو منبع مطلع: حمله گسترده سایبری یکی از گزینههای مجازات سخت است
ایران وایر - در حالی که کاربران ارزشی و رسانههای نزدیک به حکومت، تعلل جمهوری اسلامی در «مجازات سخت» را عملیات جنگ روانی علیه اسرائیل عنوان میکنند، دو منبع مطلع که یکی از آنها دیپلمات و دیگری یک مقام سابق امنیتی اطلاعاتی است، به «ایرانوایر» میگویند مقامات جمهوری اسلامی شبانهروز در حال بررسی راههای انتقامگیری از اسرائیل هستند اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیدهاند.
این دو منبع مطلع تاکید میکنند که عدم پاسخگویی ایران به اسرائیل پس از ترور «اسماعیل هنیه»، رییس دفتر سیاسی «حماس» در تهران، به دلیل ایجاد جنگ روانی برای «دشمن» نیست بلکه آنها هنوز برای چگونگی مجازات سخت به راهکار موثر نرسیدهاند.
مجازات سخت عبارتی است که «علیخامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران که به اسرائیل منسوب شده است، برای «انتقام» به کار برد.
او گفته اسرائیل با این اقدام، زمینه مجازات سختی را برای خود فراهم ساخته و خونخواهی از هنیه را که در حریم جمهوری اسلامی ایران کشته شده، وظیفه جمهوری اسلامی دانسته است.
بر اساس گفته دو منبع مطلع، حمله نظامی گسترده که تلفات غیرنظامی داشته باشد، در الویت گزینههای انتقامگیری نیست.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
پیشتر یک دیپلمات به «ایرانوایر» گفته بود روسیه از طریق «سرگئی شویگو»، دبیر شورای امنیت ملی این کشور که پس از مرگ هنیه به تهران سفر کرده بود، به جمهوری اسلامی پیام داده است که هرگونه اقدام نظامی ایران و متحدانش را که منجر به کشته شدن غیرنظامیان در اسرائیل شود، قویا و بهطور رسمی محکوم میکند.
در روزهای اخیر مقامات کشورهای همسایه و غربی در پیامهای مختلفی ایران و اسرائیل را به تنشزدایی و آرامش دعوت کرده و به ایران نسبت به حمله نظامی گسترده و کشته شدن غیرنظامیان هشدار دادهاند.
منابع مطلع «ایرانوایر» میگویند در حال حاضر دو گزینه برای انتقام احتمالی بیش از سایر گزینهها مطرح است: «یکی از گزینهها این است که جمهوری اسلامی در غزه از طریق گروههای شبه نظامی نزدیک به خود دست به عملیات گسترده علیه اسرائیل بزند.»
«والاستریت ژورنال» روز دوشنبه۲۲ مرداد ۱۴۰۳ به نقل از یک منبع آگاه نوشت اسرائیل پس از مشاهدات تدارکات جمهوری اسلامی و «حزبالله» به منظور انجام حملات تلافیجویانه، برای نخستین بار در ماه جاری میلادی نیروهای خود را در حالت آمادهباش کامل قرار داد.
به گفته منابع «ایرانوایر»، گزینه دیگر احتمالی برای انتقام، حمله گسترده سایبری در حدی است که اسرائیل را فلج کنند.
گزینه حمله سایبری گسترده به اسرائیل در حالی منتشر میشود که «واشنگتنپست» روز دوشنبه ۲۲ مرداد اعلام کرد «افبیآی» در حال بررسی تلاشهای مشکوک نسبت داده شده به جمهوری اسلامی برای هک ستاد انتخاباتی «جو بایدن»، «کامالا هریس» و یک دستیار «دونالد ترامپ» است.
«سیانان» نیز گزارش داد که هکرهای جمهوری اسلامی احتمالا توانستهاند حساب ایمیل شخصی «راجر استون»، از نزدیکان ترامپ و از فعالان سیاسی جمهوریخواه را هک کنند.
روز دهم مرداد، اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس که برای مراسم تحلیف «مسعود پزشکیان» در ایران به سر میبرد، در محل سکونت خود در تهران ترور شد. از همان روز گمانهزنیهای زیادی درباره حمله احتمالی تلافیجویانه ایران مطرح شد. مقامات جمهوری اسلامی در روزهای اخیر از اقدام متقابل و حملات تلافیجویانه سخن گفتهاند.
در آخرین اظهار نظر رسمی، ساعاتی پیش «ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درخواستهای فرانسه، بریتانیا و آلمان برای خویشتنداری را فاقد منطق سیاسی و مغایر با قواعد بینالمللی و خودخواهانه خوانده و گفته است ایران برای استفاده از حقوق خود از کسی اجازه نمیگیرد.
«علی باقری کنی»، سرپرست وزارت امور خارجه نیز پیشتر ترور هنیه در تهران را نقض حاکمیت و امنیتی ملی ایران دانسته و گفته بود جمهوری اسلامی قطعا اقدام متقابل انجام خواهد داد.
کلاهبرداری به نام پزشکیان و کابینه قجر