Tuesday, Aug 20, 2024

صفحه نخست » وال استریت ژورنال: میان تهران و شبه‌نظاميان وابسته اش شکاف ایجاد شده است

aa.jpgوال استریت ژورنال: شبه‌نظامیان عراقی نیابتی ایران و حوثی‌های یمن، شور و شوق زیادی برای اجرای عملیات نظامی و حملات دارند در حالی که تهران سعی دارد، تحرکات این گروه‌ها را مهار کند

سایت العربیه - از زمان ترور اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی حماس در تهران، اختلافات داخلی در آنچه که «محور ایران» یا همان نیابتی‌ها در سطح منطقه نامیده می‌شود، آغاز شده است.

در این رابطه، «وال استریت ژورنال»، سه‌شنبه 30 مرداد نوشت که تهران در حال بررسی نحوه حمله به اسرائیل در پاسخ به ترور هنیه به شکلی است که قدرت بازدارندگی خود را تحکیم کند بدون این که این کار، به اقدام انتقامی بزرگ از سوی اسرائیل بیانجامد.

به نظر می‌رسد منافع گوناگون شبه‌نظامیان هم‌پیمان با ایران می‌تواند امور را پیچیده سازد؛ چرا که شبه‌نظامیان عراقی نیابتی ایران و حوثی‌های یمن، شور و شوق زیادی برای اجرای عملیات نظامی و حملات دارند در حالی که تهران سعی دارد، تحرکات این گروه‌ها را مهار کند.‎

عدم تمایل اسد برای کشیده‌شدن به جنگ

طبق گفته دو مقام امنیتی اروپایی و سوری، بشار اسد به ایران اطلاع داده که خواستار کشیده‌شدن به جنگ نیست، به‌ویژه که دمشق با بحران اقتصادی ناشی از سالها تحریم و اعتراض‌ و ناخشنودی قشر بزرگی از مردم خود، دست و پنجه نرم می‌کند.

👈مطالب بیشتر در سایت العربیه

این در حالی است که نیابتی‌های عراقی و حوثی، گرایش شدیدی به رویکرد خصمانه‌تر نه فقط در قبال اسرائیل بلکه در ضدیت با نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه و همچنین علیه دیگر منافع غرب دارند که تهران را با مشکل مواجه می‌سازند.

عطش حوثی‌ها برای حمله

در همین راستا، به گفته مسئولان اروپایی و حوثی، این گروه عطش سیری ناپذیری برای اجرای حملات گسترده به کشتی‌های آمریکایی و بنادر اسرائیلی از خود نشان می‌دهد که نه فقط به انتقام ترور هنیه بلکه در پاسخ به حمله هوایی اسرائیل به بندر حدید در ماه گذشته است.

شبه‌نظامیان عراقی نیابتی ایران نیز می‌کوشند پایگاه‌های آمریکا در عراق و سوریه را برای بیرون راندن آمریکا از منطقه هدف قرار دهند.

حزب‌الله هم تاکید کرده است که پاسخ به ترور فود شکر، فرمانده ارشد خود در اواخر ماه گذشته، قطعا در راه است.

در چنین فضای آکنده از اشتیاق برای انجام عملیات انتقامی، به نظر می‌رسد که رهبری ایران و همچنین حزب‌الله، رفتار محتاطانه‌تری در پیش گرفته‌اند.

بسیاری از ناظران بر این باروند که تهران همواره برای اجرای دستور کارهای گوناگون خود بر بازوهای منطقه‌ای یا همان نیابتی‌هایش تکیه داشته و در شرایط کنونی نیز همین رویه را کمابیش دنبال خواهد کرد.

از زمان ترور هنیه در 31 ژوئیه و ترور فواد شکر ساعاتی قبل از آن و وضعیت آماده‌باش اسرائیل از یک سو و ایران از سوی دیگر، منطقه تشدید تنش فزاینده و بی سابقه‌ای را تجربه می‌کند.

این در حالی است که آمریکا ضمن فراخوان دو طرف بحران به آرامش، ناوهای هواپیمابر و جنگی خود را به ممنطقه، گسیل کرده و بارها تاکید کرده است که از اسرائیل برابر هرگونه حمله توسط ایران، دفاع خواهد کرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy