Saturday, Oct 12, 2024

صفحه نخست » سی ان ان: جمهوری اسلامی دست به دامن کشورهای منطقه شده

11-3.jpgایران اینترنشنال - شبکه سی‌ان‌ان، به نقل از منابع آگاهی که نامشان را اعلام نکرد گزارش داد که که جمهوری اسلامی به‌شدت عصبی و نگران است و خود را درگیر تماس‌های فوری دیپلماتیک با کشورهای خاورمیانه کرده تا بسنجد که آیا آنها می‌توانند از شدت و حجم حمله نظامی اسرائیل بکاهند یا خیر.

پاسخ اسرائیل به حملات موشکی جمهوری اسلامی در روز ۱۰ مهر، تقریبا حتمی و غیرقابل اجتناب به‌نظر می‌رسد. یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۸ مهر گفت که حمله کشورش به جمهوری اسلامی مرگبار، دقیق و غافلگیرکننده خواهد بود.

سی‌ان‌ان به نقل از منابع خود افزود جمهوری اسلامی از همسایگان خود خواسته که به تهران برای محافظت از خود کمک کنند.

به گزارش سی‌ان‌ان، نگرانی رهبران جمهوری اسلامی ناشی از آن است که مطمئن نیستند که آیا ایالات متحده می‌تواند اسرائیل را متقاعد کند که به سایت‌های هسته‌ای و تاسیسات نفتی ایران حمله نکند یا خیر،

در این گزارش، دلیل دیگر جمهوری اسلامی برای نگرانی این واقعیت است که مهم‌ترین گروه شبه‌نظامی نیابتی آن در منطقه، یعنی حزب‌الله، به‌دلیل عملیات نظامی اسرائیل در هفته‌های اخیر به‌طور قابل توجهی تضعیف شده است.

ایالات متحده در حال رایزنی با اسرائیل بر سر نحوه واکنش به حمله ۱۰ مهر جمهوری اسلامی به اسرائیل است. مقامات آمریکایی به روشنی گفته‌اند که نمی‌خواهند اسرائیل سایت‌های هسته‌ای یا میادین و تاسیسات نفتی ایران را هدف قرار دهد. جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه، ۱۸ مهر، تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به او گفت که حمله تلافی‌جویانه اسرائیل باید «متناسب» باشد.

یک دیپلمات عرب به سی‌ان‌ان گفت که متحدان ایالات متحده در خلیج فارس، از جمله امارات متحده عربی، بحرین و قطر نیز به آمریکا گفته‌اند که از حمله احتمالی به تاسیسات نفتی ایران را که می‌تواند تاثیرات منفی اقتصادی و زیست محیطی برای کل منطقه به دنبال داشته باشد، نگران و بیمناک هستند.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در مورد بحث‌های کابینه امنیتی اسرائیل گفت: «ما در واقع نمی‌توانیم بدانیم که آیا آنها به حمله‌ای رای داده‎اند یا نه».

او همچنین نسبت به میزان شفافیت اسرائیل در آنچه با آمریکا به اشتراک می‌گذارد، تردید کرد.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

به گزارش سی‌ان‌ان، مقامات قطری به‌طور مرتب با مقامات جمهوری اسلامی صحبت می‌کنند و حرف‌های آنها را به ایالات متحده منتقل می‌کنند، با این حال یک مقام دولت آمریکا گفت :«در نهایت ما نمی‌دانیم که ایران چه خواهد کرد.»

یک مقام آمریکایی دیگر هم گفت که چهره‌های کلیدی در داخل حکومت ایران ایده‌های متفاوتی در مورد اینکه آیا باید به اسرائیل پاسخ دهند و اگر آری، این پاسخ باید چگونه باشد، دارند. اما همه چیز به مقیاس و دامنه حمله اسرائیل بستگی دارد.

این مقام گفت که از ۱۰ مهرماه که جمهوری اسلامی با موشک به اسرائیل حمله کرد، پیام‌های عمومی و خصوصی جمهوری اسلامی ثابت بوده و تغییر قابل توجهی در موضع تهران ایجاد نشده است.

سی‌ان‌ان به نقل از دیپلمات عربی که با او گفت‌وگو کرده، افزود:‌ «جمهوری اسلامی به‌ویژه علاقه‌مند به کمک گرفتن از عربستان سعودی برای جلوگیری از حمله اسرائیل و استفاده از نفوذ خود در واشینگتن برای کمک به یافتن راه حلی برای خروج از این بحران بوده است.«

مقامات عربستان سعودی و جمهوری اسلامی در کمتر از یک ماه سه بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند. عباس عراقچی روز چهارشنبه برای «مشورت در مورد تحولات منطقه‌ای» و «تلاش برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه» به عربستان سعودی سفر کرد.

سی‌ان‌ان در پایان گزارش خود نوشته است: «جهان هر حرکت اسرائیل را زیر نظر دارد و در مورد چگونگی واکنش به آن فکر می‌کند. اما احتمالا اسرائیل برای بزرگداشت یوم کیپور، روز کفاره یهودیان و مقدس‌ترین روز سال در یهودیت، هر حمله‌ای را حداقل تا روز شنبه هنگام غروب آفتاب، به تعویق خواهد انداخت، هرچند تضمینی برای چنین تعویقی هم وجود ندارد، به‌ويژه آنکه در چنین روزی، مغازه‌ها، رستوران‌ها و سایر خدمات تعطیل خواهند بود، حمل و نقل عمومی فعال نخواهد بود و حتی فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو، فرودگاه اصلی اسرائیل نیز تعطیل خواهد بود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy