Thursday, Oct 31, 2024

صفحه نخست » وزیر خارجه عربستان: جمهوری اسلامی بدنبال کاهش تنش با اسرائیل است

dw.jpgدویچه وله - فیصل بن فرحان می‌گوید جمهوری اسلامی به کشورش اطلاع داده که خواهان ادامه تنش‌های منطقه‌ای نیست و آنرا به سود خود نمی‌داند. به گفته او ایران در مسیر کاهش تنش با اسرائيل گام برمی‌دارد.

فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی روز پنجشنبه ۱۰ آبان در پنلی در نشست "ابتکار آینده سرمایه‌گذاری" در ریاض گفت که کشورش خواهان پرهیز از هرگونه تنش در منطقه است و چشم‌انداز خود را بر توسعه متمرکز کرده است. او خاطرنشان ساخت برای این توسعه به دنبال گسترش همکاری‌های بین‌المللی است و بر توانایی کشورش در حفظ ثبات منطقه تاکید کرد.

بن فرحان درباره مناسبات عربستان با ایران گفت که هدف کشورش از گفت‌وگوها با ایران این است که روابط دو کشور در مسیر درست پیش برود. او افزود که جمهوری اسلامی در جهت کاهش تنش‌ با اسرائیل گام برمی‌دارد و به عربستان اطلاع داده است که خواهان ادامه تنش‌ها در منطقه نیست.

وزیر امور خارجه عربستان سعودی درباره گزارش‌های خبری اخیر پیرامون رزمایش مشترک بین عربستان و ایران گفت: «هیچ رزمایش نظامی انجام نشده است. من فکر می‌کنم با توجه به شرایط منطقه‌ای کنونی، بعید است که رزمایش‌هایی در آینده نزدیک برگزار شود.»

نگرانی از آینده روابط تهران و واشنگتن پس از انتخابات آمریکا

آسوشیتدپرس در گزارشی از ایران به مناسبات جمهوری اسلامی و ایالات متحده در آستانه انتخابات آمریکا پرداخته و نظر برخی ایرانیان در باره پیروزی هریس یا ترامپ و تاثیر آن بر مناسبات دو کشور در آینده را جویا شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در گزارشی از تهران به روابط میان دو کشور پرداخته و تنش‌های کنونی را با زمانی مقایسه کرده است که سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ توسط دانشجویان موسوم به خط امام در تهران اشغال شد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر برگزار می‌شود که دو روز پس از ۴۵مین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران است.

این گزارش که از سوی دو خبرنگار آسوشیتدپرس تهیه شده نگاهی کلی به وضعیت منطقه و ایران دارد و نشان می‌دهد که هم‌چون در آمریکا، مردم ایران نیز در مورد رئیس جمهور آتی آمریکا نظرات متفاوتی دارند. در اینجا به برخی فرازها از این گزارش پرداخته می‌شود.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

ایران به طور مستقیم و غیرمستقیم در جنگ منطقه‌ای درگیر است. حکومت از گرو‌های مسلحی حمایت می‌کند که خود را "محور مقاومت" می‌نامند. گروه‌های حماس و حزب‌الله لبنان در حال جنگ با اسرائیل هستند. پس از کشته شدن برخی از فرماندهان سپاه، رهبران گروه‌های حماس و حزب‌الله، ایران تا کنون دو حمله موشکی به اسرائیل کرده که تل‌آویو نیز به نوبه خود در حمله‌ای تلافی‌جویانه به ایران پاسخ داده است. در حال حاضر در ایران و رسانه‌ها بحث‌های مفصلی درباره میزان حمله اسرائیل به ایران در جریان است.

در حالی که وضع اقتصادی ایران هم‌چنان نابسامان است، ارزش پول ملی ایران نیز درچار کاهش شدیدی شده است. جمهوری اسلامی به دلیل ادامه غنی‌سازی اورانیوم به شدت تحت فشار است و به همین دلیل تحریم‌های بین‌المللی نیز همچنان علیه ایران پابرجا هستند. پس از فروکش جنبش "زن زندگی آزادی" مبارزه زنان علیه حجاب اجباری در فضای عمومی ادامه دارد

ایرانیان نیز با علاقه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می‌کنند و درباره کامالا هریس و دونالد ترامپ، نامزدها انتخاباتی در رابطه با پیامدهای پیروزی یکی از آنان نظرات مختلفی دارند. گرچه ایرانیان می‌دانند که دو نامزد انخابات ریاست جمهوری نظرات و مواضع سخت‌گیرانه‌ای را علیه ایران ابراز کرده‌اند. این نظرات سبب نگرانی ایرانی‌ها برای وضعیت خود در آینده شده است.

برخی در ایران بر این باورند که حضور روسای جمهوری مختلف در آمریکا از سال ۱۹۷۹ تا کنون اصولا بر روابط تهران و واشنگتن تاثیر قابل توجه‌ای نگذاشته است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ بطور یک‌جانبه از برجام خارج شد و عملا توافق هسته‌ای با شکست روبرو شد. پس از آن به دستور ترامپ قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در حمله پهپادی آمریکا در بغداد کشته شد. پس از کشته‌شدن سلیمانی مقامات جمهوری اسلامی دست به تهدید ترامپ و برخی از اعضای کابینه او زدند. این تهدیدات همچنان ادامه دارد و ترامپ درباره نقشه‌های انتقام‌جویانه ایران به شدت واکنش نشان داده است.

اما کاملا هریس، نامزد دمکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری نیز اعلام کرده که اسرائیل همواره "حق دفاع از خود" را دارد و ایالات متحده همیشه در مقابل تهدیدات ایران و گروه‌ها نیابتی‌اش در کنار اسرائیل خواهد بود. تنها دستاورد آمریکا در دوران ریااست جو بایدن مبادله زندانیان در سال ۲۰۲۳ بود که به آزادی ۵ تبعه آمریکایی انجامید. همه گفت‌وگوها درباره احیای برجام یا دستیابی به توافق جدید ناکام ماند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy