Friday, Nov 1, 2024

صفحه نخست » شماعی‌زاده: خانه‌ام را ویران کردند

hsz.jpgرادیو فردا - حسن شماعی‌زاده، آهنگساز و خواننده مشهور ساکن لس‌آنجلس، می‌گوید با صدور مجوز ساخت برای خانه او در تهران، روند مصادره آن کامل شده است.

او روز پنجشنبه دهم آبان با انتشار متنی کوتاه در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی نوشته است:«بالاخره جواز ساخت خانه من در تهران صادر شد. اموال فرزندان من رفت جزو غنایم اسلام.»

پیشتر برخی رسانه‌های داخل ایران تصاویری را از منزل مسکونی آقای شماعی‌زاده با عنوان اولین تصاویر از تخریب خانه این هنرمند سرشناس منتشر کرده بودند.

آقای شماعی‌زاده که تقریبا دوسال است وضعیت مالکیت خانه‌اش به یکی از موضوع‌های داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است، در گفت‌وگویی با برنامه خبری-تحلیلی ایستگاه ۱۹ رادیو فردا می‌گوید که آن تصاویر مربوط به نشتی آب از سقف خانه بوده است.

تصاویر منتشر شده‌ خانه‌ای متروک را نشان می‌دهند.

بعد از انقلاب، حسینعلی نیری که اکنون مشاور عالی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی است، دستور مصادره این خانه را به‌دلیل آنچه «مجهول‌المالک» بودن و «عدم کسب درآمد حلال» و «اشتغال به خوانندگی» مالک آن خوانده بود، صادر کرد.

حسن شماعی‌زاده سازنده آهنگ‌های «آینه‌ها»، «چشم من»، «دو پنجره» و بسیاری از ترانه‌های ماندگار، می‌گوید این خانه قطعه‌ای زمین در ده حصارک در شمال تهران بود که سال ۱۳۵۴ به همسرش رسید و در آن زمان که او آن‌جا را خریداری کرد، منطقه‌ای ارزان قیمت به حساب می‌آمد.

به گفته خواننده آهنگ‌ها و ترانه‌های شناسنامه‌دار موسیقی پاپ ایران، این خانه با دشواری‌های فراوانی ساخته شد.

او می‌گوید به‌دلیل باریک بودن کوچه، کامیون امکان تردد نداشت و آن‌ها ناچار بودند درختی را قطع کنند؛ مسئولان وقت با این موضوع موافقت نکردند و آقای شماعی‌زاده از طریق آشنایی در اداره برق مجوز گرفت تا با جابه‌جایی یکی از دکل‌ها امکان ساخت خانه فراهم شود.

خانه آقای شماعی‌زاده آن‌طور که خودش در این گفت‌وگو می‌گوید متعلق به خانواده همسرش بوده و آن‌ها این خانه را به نام فرزندانشان کرده بودند.

اما خانه‌ای که چهارسال ساخت آن به طول انجامید، تنها از هفدهم اسفند ۱۳۵۶ تا بهمن ۵۷ چند روز پیش از ورود روح‌الله خمینی به ایران میزبان حسن شماعی‌زاده و خانواده‌اش بود.

آقای شماعی‌زاده سال ۱۳۷۵ در آلبوم «آخرین سوار» ترانه‌ای برای خانه‌اش سرود و با تنظیم زنده‌یاد عبدی یمینی تنظیم‌کننده سرشناس موسیقی پاپ ایران که در سقوط پرواز ۷۹۰۸ هواپیمایی کاسپین به ایروان، همراه با اعضای تیم ملی نوجوانان جودوی ایران جان سپرد، اجرا کرد.

او در این ترانه تلاش کرده تا تصویری از خانه خود و آنچه رخ داده را برای شنونده‌اش گزارش کند و شنونده را به خانه‌ای ببرد که بعد از شانزده سال اجاره‌نشینی، خواننده ترانه‌های «بعد از تو»،«اقاقی» و «اجاق» صاحبش شده بود و آن‌گونه که دلش می‌خواست آن را ساخته بود.

در این گفت‌وگو آقای شماعی‌زاده به رفت‌وآمدهای چندباره و بی‌نتیجه همسرش به تهران و جواب‌های طعنه‌آمیز حسینعلی نیری مشاور عالی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی و عضو هیئت موسوم به «مرگ» اشاره می‌کند.

او می‌گوید که در بحبوحه جنگ ایران و عراق، ترانه‌ای به نام «صلح» با کلام همایون هشیار نژاد ساخته بود که برای اجرای آن از فتانه و الهه دعوت کرد.

این ترانه در آن زمان کام آقای نیری را چنان تلخ کرده بود که به همسر آقای شماعی زاده نهیب زده و گفته بود: «بی‌خود کرده [این ترانه را خوانده] جنگ برای ما برکت است».

حسن شماعی‌زاده در این گفت‌وگو می‌گوید که او این ماجرا را رها نمی‌کند و به آن‌هایی که او «تخریب کنندگان خانه‌اش» می‌خواند هشدار می‌دهد که اگر دست به تخریب این خانه بزنند، «آن کاری را خواهد کرد که تا به حال نکرده است».



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy