Monday, Nov 25, 2024

صفحه نخست » تمجید بی سابقه جان کری از ترامپ

kerry.jpgاپک تایمز - جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا و مذاکره‌کننده ارشد دولت بایدن در امور اقلیمی، گفت: «پیش‌بینی‌ناپذیری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، می‌تواند در تقابل با دشمنان یک مزیت باشد.»

کری در ۲۱ نوامبر در رویدادی به میزبانی مؤسسه سیاست دانشگاه هاروارد گفت: «او پیش‌بینی‌ناپذیری را به یک مزیت تبدیل می‌کند که واقعاً می‌تواند به سود شما تمام شود.»

کری در پاسخ به سؤالی درخصوص مذاکرات آمریکا درباره ایران و تروریسم خاورمیانه گفت: «این‌که طرف مقابل درگیرِ شما شود و نداند چه منظوری دارید، به سود شما خواهد بود.»

کری گفت: «این مسئله می‌تواند به تیم سیاست خارجی ترامپ در مذاکره با قدرت‌های خارجی آزادی عمل بدهد، زیرا این امکان را برای ترامپ فراهم می‌کند که قبل از ارائه پیشنهادات عملی شروط خود را مطرح کند.» تیم سیاست خارجی ترامپ احتمالاً به رهبری مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه فلوریدا، که گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه است، فعالیت خواهد کرد.

«وقتی تازه شروع به کار می‌کنید و سعی دارید جایگاه‌تان را پیدا کنید و دقیقاً نمی‌دانید از پسِ چه کارهایی برمی‌آیید، این‌که ذهن طرف مقابل اندکی درگیرِ شما شود و نداند که چه کاری از دست‌تان برمی‌آید، چیز بدی نیست. نمی‌توان همه کارها را از طریق مذاکره به انجام رساند، اما نقطه شروع خوبی خواهد بود.»

کری، نامزد ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها در سال ۲۰۰۴، که درنهایت انتخابات را به جورج دابلیو. بوش، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، واگذار کرد، گفت که باور دارد ترامپ می‌خواهد با ایران و دیگر دشمن آمریکا، چین، به توافق برسد. کری افزود که امیدوار است ترامپ بتواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد و در مسائل کلیدی بهتر از دولت‌های قبلی مذاکره کند.

کری با اشاره به مذاکرات اخیر جو بایدن با شی جین‌پینگ، رهبر چین، گفت: «فکر می‌کنم ترامپ سعی دارد که ثابت کند مذاکره‌کننده بهتری است. برای او آرزوی موفقیت می‌کنم. امیدوارم از پسِ این کار برآید.»

او با اشاره به ایران گفت: «معتقدم که رئیس‌جمهور منتخب می‌تواند به چند طریق باب مذاکرات بسیار مهمی را باز کند. و امیدوارم که بتواند. امیدوارم که موفق شود.»

در عین‌حال، کری به‌دلیل خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵ از ترامپ انتقاد کرد؛ توافقی که کری در دولت اوباما به امضای آن کمک کرده بود. به گفته کری، «این توافق جدی‌ترین توافق هسته‌ای آمریکا از دهه ۱۹۵۰ محسوب می‌شد.»

دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای که تحریم‌های قبلی جمهوری اسلامی را لغو کرده بود، خارج شد و گفت: «این توافق رژیم ایران را ثروتمند کرد و باعث شد که دست به اقدامات خصمانه بزند، اما در بهترین حالت ظرفیت دستیابی به سلاح هسته‌ای را به تأخیر انداخت و به رژیم اجازه داد که به تحقیق و توسعه در زمینه انرژی هسته‌ای ادامه دهد.»

کری با اشاره به وعده رئیس‌جمهور منتخب مبنی بر افزایش تولید نفت و گاز با تکیه به شعار «حفاری کن عزیزم، حفاری کن» گفت که بعید است ترامپ سیاست‌های اقلیمی بایدن را دنبال کند. کری افزود که اتخاذ سیاست‌های اقلیمی لیبرال‌تر در درازمدت به نفع اقتصاد آمریکا خواهد بود، اما به جزئیات خاصی اشاره نکرد.

ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود در پی انتشار گزارشاتی مبنی بر تبانی سناتور سابق ماساچوست با ایران برای زنده نگه‌داشتن توافق هسته‌ای پس از اتمام کار او به‌عنوان وزیر امور خارجه، به انتقاد از کری پرداخت.

ترامپ در مه ۲۰۱۸ در پستی در توئیتر نوشت که دولت او «در مورد توافق با ایران نیازی به دیپلماسی کری ندارد»؛ توافقی که به گفته او براساس «مذاکرات بد» شکل گرفت و «خرابکاری» به بار آورد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy