درخواست جمهوری اسلامی برای صرفنظر کردن سنگاپور از اعدام رحیمی در حالی صورت گرفت که ایران نسبت به جمعیت خود، بیشترین میزان اعدام در جهان را دارد. اغلب موارد پروندههای اعدام در ایران مرتبط با مواد مخدر است
ایران اینترنشنال - با وجود درخواستهای فعالان حقوق بشری، مسعود رحیمی مهرزاد، شهروند ایرانی-سنگاپوری، جمعه ۹ آذر به اتهام نگهداری و حمل ۳۱ گرم ماده مخدر دیامورفین در سنگاپور اعدام شد.
محمود امیری مقدم، رییس سازمان حقوق بشر ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مسعود این امکان را پیدا نکرد که برای آخرینبار از نزدیک پدرش را ببیند و از او خداحافظی کند.»
امیری مقدم افزود: «اعدام یک مجازات غیرانسانی، بیرحمانه و تحقیرآمیز است و اجرای آن در هر کجا باید محکوم شود.»
به گفته این فعال حقوق بشری، بسیاری از شخصیتها و نهادهای حقوقبشری سنگاپوری و بینالمللی برای نجات جان این زندانی تلاش کرده بودند.
عدام این زندانی در شرایطی انجام شد که حتی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، پیشتر در تماس تلفنی با ویویان بالاکریشنان، وزیر خارجه سنگاپور، درباره وضعیت پرونده او گفتوگو کرده بود.
نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، نیز روز هشتم آذر در نامهای خطاب به ترمان شانموگاراتنام، رییسجمهوری سنگاپور، از او خواست مانع از اجرای حکم اعدام این شهروند ایرانی-سنگاپوری شود.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
او در این نامه نوشت: «بهعنوان فردی مخالف اعدام که در کشوری زندگی میکنم که بالاترین آمار اعدام را در جهان داراست و از آنجا که سنگاپور در زمره کشورهایی است که به معیارهای حقوق بشر و مدنیت احترام میگذارد، از حضور محترم رییسجمهور آن کشور درخواست مینمایم ... از اجرای حکم اعدام مسعود رحیمی جلوگیری به عمل آورید.»
مسعود رحیمی مهرزاد ۱۵ سال پیش وقتی ۲۰ سال داشت، به دلیل همراه داشتن ۳۱ گرم ماده مخدر در سنگاپور دستگیر و پس از طی مراحل قضایی به اعدام محکوم شد.
او متولد سنگاپور از مادری سنگاپوری و پدری ایرانی بود و کودکی خود را در ایران گذرانده بود.
سال گذشته یک زن ۴۵ ساله اهل سنگاپور نیز در پروندهای مرتبط با قاچاق مواد مخدر اعدام شد. این اولین اعدام یک زن در سنگاپور در حدود ۲۰ سال گذشته به شمار میرفت.
جمهوری اسلامی در ماه گذشته میلادی (اکتبر) همزمان با تشدید تنشها میان حکومت ایران و اسرائیل و در سایه تبلیغات جنگی، دستکم ۱۶۶ نفر را به دار آویخت.