Monday, Feb 10, 2025

صفحه نخست » روزبه پارسی عضو نفوذی جمهوری اسلامی؟ بریتانیا: در تامین مالی شبکه نفوذ رژیم ایران دست نداشتیم

ایران اینترنشنال - وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال اعلام کرد این کشور نقشی در تامین مالی شبکه نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای غربی نداشته است. پیش‌تر روزبه پارسی، یکی از اعضای شبکه نفوذ، گفته بود که او به نمایندگی از بریتانیا در این پروژه حضور داشته است.

«تلویزیون ۴»، یکی از دو شبکه بزرگ و سراسری سوئد، ۱۰ بهمن گزارش داد روزبه پارسی، رییس بخش خاورمیانه موسسه امور بین‌الملل سوئد، با شبکه‌ای از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که هدف آن تاثیرگذاری بر سیاست‌‌های کشورهای غربی بوده، ارتباط داشته است.

nlarge.jpgتریتا پارسی (سمت راست) و روزبه پارسی (سمت چپ)

:::

روزبه پارسی برادر تریتا پارسی، رییس پیشین نایاک است

ایران‌اینترنشنال و سمافور در تحقیقاتی مشترک که گزارش آن مهر ماه ۱۴۰۲ منتشر شد، درباره شبکه نفوذ جمهوری اسلامی در غرب افشاگری کردند.

بر اساس این گزارش تحقیقی که به ابعاد جنگ نرم تهران می‌پردازد، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در اواخر سال ۱۳۹۲ حلقه‌ای از تحلیل‌گران و محققان خارج کشور را تحت عنوان «طرح کارشناسان ایران» تشکیل داد و برای سال‌های متمادی از این شبکه به‌منظور گسترش قدرت نرم حکومت ایران و افزایش نفود آن در صحنه بین‌المللی استفاده کرد.

پارسی، ۱۳ بهمن همکاری خود را با جمهوری اسلامی انکار کرد و گفت به‌عنوان نماینده وزارت خارجه بریتانیا در «طرح کارشناسان ایران» حضور یافته است.

او افزود: «بی‌تردید ایران با این ابتکار قصد تاثیرگذاری بر غرب را داشت اما انگیزه ما چیزی کاملا متفاوت بود. برای ما، این تنها یکی از چندین کانال برای درک بهتر مواضع ایرانیان بود. برای وزارت خارجه بریتانیا که هزینه شرکت ما [در این طرح] را تامین می‌کرد و همچنین سایر دولت‌های غربی، این مساله فرصتی برای تقویت مواضعشان در مذاکرات هسته‌ای بود.»

وزارت خارجه بریتانیا، دوشنبه ۲۲ بهمن در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال، نقش این کشور را در تامین مالی فعالیت‌های پارسی تکذیب و اعلام کرد: «ما هیچ پیشینه‌ای در خصوص تامین مالی "طرح کارشناسان ایران" یا همکاری با آن‌ها در اختیار نداریم.»

بریتانیا و تامین مالی «طرح کارشناسان ایران»؟

پیش‌تر و در سال ۲۰۲۳، سخنگوی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت «طرح کارشناسان ایران» از سوی یکی از کشورهای اروپایی پشتیبانی می‌شد.

او که به نام این کشور اشاره‌ای نکرد، افزود کارشناسان شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا گاهی در این طرح «مشارکت می‌کردند اما رهبری آن را بر عهده نداشتند».

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

رسانه سمافور، بهمن ۱۴۰۲ به نقل از یک مقام دولت بریتانیا نوشت که لندن در تامین مالی «طرح کارشناسان ایران» دست داشته است.

ماریا مالمر استِنِرگارد، وزیر خارجه سوئد، ۱۸ بهمن سال جاری گزارش‌ها را درباره نقش روزبه پارسی در شبکه نفوذ جمهوری اسلامی «بسیار جدی» خواند و گفت: «به همین دلیل، با موسسه امور بین‌الملل سوئد تماس گرفته‌ایم تا اطلاعات بیشتری کسب کنیم.»

استنرگارد هشدار داد جمهوری اسلامی در کنار روسیه و چین «فعالیت‌های اطلاعاتی گسترده‌ای در سوئد انجام می‌دهند و تهدیدی اطلاعاتی به شمار می‌روند».



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy