Monday, Feb 17, 2025

صفحه نخست » بزرگترین تهدید برای جمهوری اسلامی از دید خامنه ای

khamnarm.jpgبزرگترین تهدید تاثیر دشمن بر افکار عمومی مردم ایران است

ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه

علی خامنه‌ای، رهبر حکومت مذهبی ایران، در سخنرانی امروز خود دوشنبه ٢٩ بهمن ماه در جمع شماری از مردم تبریز خطر "تهدیدهای نرم افزاری دشمن" را بیشتر از "تهدید‌های سخت‌افزاری" دانست و گفت که منظور او از "تهدیدهای نرم افزاری"، تاثیر "دشمن" بر افکار عمومی مردم ایران و "ایجاد اختلاف و تردید" در میان آنان است، هر چند خامنه‌ای تصریح کرد که تلاش دشمن در این راه "تاکنون بی اثر بوده است"

با این حال رهبر جمهوری اسلامی همۀ رسانه‌ها و دستگاه‌های تبلیغاتی حکومت ایران به ویژه "جوانان فعال در فضای مجازی" را "به میدان" برای مقابله با "طرح‌های پیچیده دشمن" فراخواند. او سپس تأکید کرد که مسئلۀ امروز جمهوری اسلامی "تهدید سخت افزاری دشمن نیست بلکه تهدید نرم افزاری است." رهبر حکومت اسلامی ایران "سطح توان دفاعی ایران را در مقابل تهدیدهای سخت، عالی" دانست.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

خامنه‌ای "مخاطب اصلی سخنان خود را جوانان ایران" خواند و خطاب به آنان تأکید کرد که مسئولیت اصلی آنان امروز "حفظ روحیۀ انقلابی" و "حرکت در راه رسیدن به اهداف انقلاب است"، هر چند رهبر جمهوری اسلامی اعتراف کرد که ٤٦ سال پس از تأسیس جمهوری اسلامی "هنوز اهداف انقلاب به طور کامل" متحقق نشده‌اند و نظام اسلامی "در مسئلۀ عدالت، رفع شکاف‌های اجتماعی و بعضی مسائل دیگر" با مشکلاتی روبرو است.

علی خامنه‌ای روز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ماه در یک سخنرانی با اشاره به «تهدید نرم‌افزاری» و تبلیغاتی گفته است: « صاحبان دستگاه‌های تبلیغاتی،‌ صاحبان بیان، صاحبان قلم،‌ اصحاب هنر و دانش و مسئولان دستگاه‌های رسمی رسانه و آموزش و هنر و آحاد جوانانی که با فضای مجازی ارتباط دارند،‌ باید تمرکز خود را برای مقابله با تهدید نرم‌افزاری دشمن قرار دهند».

علی خامنه‌ای روی میدان مین راه می‌رود

فرزانه روستایی : "جامعۀ ایران شدیداً ملتهب است و علی خامنه‌ای روی میدان مین راه می‌رود. به گمان من برچیده شدن برنامۀ اتمی ایران جهشی است که می تواند بسیاری از معادلات را برهم بزند. آنچه بر سر برنامۀ اتمی بیهوده و پرهزینۀ جمهوری اسلامی ایران در آیندۀ نزدیک - یعنی تا پیش از ماه اکتبر- خواهد آمد، کل تحولات آتی کشور را رقم خواهد زد. تغییر و تحولاتی که حول برنامۀ اتمی ایران صورت خواهند گرفت دقیقاً همان چیزی است که جامعۀ ایران به آن نیازمند است..."

رهبر جمهوری اسلامی ایران بزرگترین تهدید "دشمن" را نه "سخت افزاری" بلکه "نرم‌افزاری" خواند و سپس افزود که منظور او از تهدید نرم افزاری، تاثیر دشمن بر افکار عمومی مردم ایران است. آیا در این ادعا می توان نوعی نگرانی از انقلابی را ملاحظه کرد که در افکار عمومی مردم ایران نسبت به نظام اسلامی شکل گرفته و به اوج رسیده است؟ بی تفاوتی رهبر جمهوری اسلامی نسبت به مشکلات اقتصادی جامعه و خطر جدّی تهدید نظامی علیه کشور را چگونه می‌توان توضیح داد؟

در پاسخ به این پرسش‌ها و پرسش های دیگر، فرزانه روستایی، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل ایران، از جمله گفته است:

"به یک معنا می‌توان آقای خامنه‌ای را نخستین "فضا"نورد ایرانی تلقی کرد، زیرا او آنقدر بیگانه با واقعیت جامعه است که انگار در کره دیگری زندگی می‌کند، نه در کره زمین یا در ایران. سخنان او گویای این است که او در واقع نمی داند در ایران چه خبر است و چه می‌گذرد. درۀ بزرگی میان او و واقعیت‌های اجتماعی حفر شده است.

اما، بی تفاوتی علی خامنه‌ای نسبت به مشکلات اجتماعی جزیی از مشی و سیاست عمومی او و همچنین حلقۀ محدودی است که وی را احاطه کرده است. این مشی عبارت از این است که با بی تفاوتی مسائل تعطیل یا تعلیق می‌شوند، هر چند در واقعیت چنین امری رُخ نمی دهد.

آنچه در ساختار قدرت ایران می گذرد شبیه همان چیزی است که مثلاً در خصوص تیم چهار نفره مائو یا آخرین سال‌های زندگی لنین و حتا یکی دو سال آخر زمامداری خمینی روی داد. به عبارت دیگر، حلقه‌ای که علی خامنه‌ای را احاطه کرده عملاً او را نیز هدایت می‌کند و از مجرای این حلقه دست‌چینی از اطلاعات و داده‌های پخته شده در اختیار خامنه‌ای قرار می‌گیرد. خود خامنه‌ای نمی‌تواند به دلیل کهولت سن و بیماری، با جامعۀ واقعی ارتباط برقرار کند و اصلاً کسی نمی داند که او کجاست؟ آنچه که می دانیم این است که حضور وی در بیت بسیار نادر است...

بحرانی که امروز جامعۀ ایران از سر می گذراند نوعاً بی سابقه است : ده، پانزده سال پیش وضع به این صورت نبود. سیب‌زمینی اینقدر نایاب نشده بود و اقتصاد کشور چنین از درون فرونپاشیده بود. جامعۀ ایران شدیداً ملتهب است و علی خامنه‌ای روی میدان مین راه می‌رود. دیپلمات‌های خارجی از این امر آگاه هستند و خود مردم می‌بینند که بیش از پیش هست و نیست‌شان از دست می‌رود. این وضعیت برغم همۀ تلاش‌ها و انکارهای خامنه‌ای به هیچ وجه قابل دوام نیست...

جامعۀ شدیداً قطبی شدۀ امروز ایران بسیار ملتهب و مستعد تغییر است. باید دید موانع تغییر کدامند؟ به نظر من سیستم سرکوب رژیم ایران که از روس‌ها نیز مشاوره می‌گیرد به طور مؤثر عمل می کند. یکی دیگر از موانع مهم تغییر در ایران رویگردانی غرب از تغییرات سیاسی در این کشور است و این به ادامۀ وضع موجود، بقا و دوام حکومت علی خامنه‌ای کمک می‌کند به طوری که ایران رفته رفته به کشوری نظیر افغانستان، یعنی یک کشور فاقد دولت تبدیل می‌شود.

با این حال، ایران با هیچیک از دیگر کشورهای منطقه قابل مقایسه نیست. سرکوب نیز نمی‌تواند تا بی نهایت مانع از شکل‌گیری یک جنبش اجتماعی هدفمند بشود. این ماهی عاقبت از دست رهبران ایران لیز خواهد خورد.

به نظر من بر خلاف تصور رایج عامل تغییر در ایران اپوزیسیونی نیست که از بیرون محرک تغییرات می شود و هدایت آن را در دست می‌گیرد. در ایران تغییرهای اساسی از درون و از خلال ظرفیت‌ها و افکار و اهداف کثیر به وقوع خواهند پیوست.

به گمان من برچیده شدن برنامۀ اتمی ایران جهشی است که می تواند بسیاری از معادلات را برهم بزند. آنچه بر سر برنامۀ اتمی بیهوده و پرهزینۀ جمهوری اسلامی ایران در آیندۀ نزدیک - یعنی تا پیش از ماه اکتبر- خواهد آمد، کل تحولات آتی کشور را رقم خواهد زد. تغییر و تحولاتی که حول برنامۀ اتمی ایران صورت خواهند گرفت دقیقاً همان چیزی است که جامعۀ ایران به آن نیازمند است. این تغییر و تحولات ترک‌های خیلی جدی را ایجاد خواهد کرد..."



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy