نامزد صدراعظمی بهرغم حکم دیوان کیفری نتانیاهو را به آلمان دعوت میکند
یورونیوز - آلمان به رغم حکم جلب صادر شده از سوی دیوان کیفری بینالمللی قصد دارد با روی کار آمدن فردریش مرتس در راس دولت آینده این کشور، نخست وزیر اسرائیل را به برلین دعوت کند.
دفتر نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد فردریش مرتس، سیاستمدار برجسته آلمانی و رهبر حزب محافظهکار دموکرات مسیحی در تماسی تلفنی به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفته است که با وجود حکم بازداشت صادرشده از سوی دیوان کیفری بینالمللی، او را به آلمان دعوت خواهد کرد.
به گزارش رویترز، با توجه به نتایج انتخابات سراسری روز یکشنبه در آلمان که از برتری اتحادیه دموکرات مسیحی حکایت دارد، آقای مرتس به احتمال قوی صدراعظم بعدی کشورش خواهد بود.
Congratulations to @_FriedrichMerz and @CDU/@CSU on their clear election victory today. Looking forward to working closely with your upcoming government to further strengthen the partnership between our two countries.
-- Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) February 23, 2025
بر اساس بیانیه دفتر نتانیاهو، این گفتوگوی تلفنی پس از مشخص شدن نتایج قطعی و پیروزی چشمگیر حزب اتحادیه در انتخابات سراسری آلمان انجام شد. در این تماس، نتانیاهو پیروزی فردریش مرتس و حزب تحت رهبری وی را تبریک گفت.
در بیانیه دفتر نخستوزیری اسرائیل تأکید شده که آقای مرتس به بنیامین نتانیاهو گفته است او را «در مخالفت با تصمیم جنجالی دیوان کیفری بینالمللی که نخستوزیر را به عنوان جنایتکار جنگی معرفی کرده» به آلمان دعوت خواهد کرد.
سخنگوی حزب محافظهکار اتحادیه دموکرات مسیحی تأیید کرد که این مکالمه پس از برپای انتخابات و روشن شدن نتایج قطعی آن صورت گرفته است؛ وی با این حال از ارائه جزئیات بیشتر درباره محتوای این گفتگوی تلفنی خودداری کرد.
آقای نتانیاهو خود نیز در پی قطعی شدن پیروزی اتحادیه دموکرات مسیحی در انتخابات سراسری آلمان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس این موفقیت را به فردریش مرتس و حزبش تبریک گفت.
وی در این پیام همچنین نسبت به همکاری نزدیک با دولت آینده آلمان و تقویت همکاری و مشارکت میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.
آلمانیها به دلیل تاریخچه هولوکاست و مسئولیت تاریخیشان نسبت به اسرائیل، تعهد ویژهای به این کشور احساس میکنند. فردریش مرتس نیز بارها بر حمایت قاطع خود از اسرائیل تأکید کرده است.
آلمان به مانند کلیه اعضای اتحادیه اروپا از امضا کنندگان معاهده تأسیس دیوان کیفری بینالمللی موسوم به «اساسنامه رم» است.
برلین در حالی بنا دارد به رغم حکم صادر شده از سوی دیوان کیفری بینالمللی نخست وزیر اسرائیل را به برلین دعوت کند که این مرجع قضایی بینالمللی نوامبر گذشته علیه بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع سابقش، یوآو گالانت، و نیز محمد دیاب ابراهیم المصری، فرمانده ارش نظامی حماس، ملقب به محمد ضیف به دلیل نقش داشتن در جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان درگیریهای غزه قرار بازداشت صادر کرده است.
دولت اسرائیل صلاحیت دیوان کیفری بینالمللی مستقر در لاهه را رد کرده و اتهامات جنایات جنگی را به شدت تکذیب میکند.
دیوان کیفری بینالمللی بیش از ۱۲۰ کشور عضو دارد و برخی کشورهای عضو از جمله فرانسه، مجارستان و لهستان پیشتر اعلام کردهاند که نتانیاهو را دستگیر و بازداشت نخواهند کرد.