کانال ۱۴ تلویزیون اسراییل با گزارشهای خود درباره خاورمیانه و مسائل مرتبط با ایران این روزها بین ایرانیان مشهور شده است. این شبکه تلویزیونی که با نام «اکنون ۱۴» (Now 14) نیز شناخته میشود، یک شبکه تلویزیونی تجاری راستگرا و محافظهکار در اسراییل است
ایران وایر - مالک این شبکه تلویزیونی «ییتزهاک میرلاشویلی»، یک میلیاردر روسی- اسراییلی است که پدرش از یهودیان گرجستانیتبار بوده است. کانال ۱۴ به طور مداوم به ایران و سیاستهای منطقهای آن میپردازد. این شبکه درباره سیاست های جمهوری اسلامی ایران رویکردی به شدت انتقادی دارد.
برخی از موضوعات اصلی در این زمینه شامل تحلیلهای امنیتی و نظامی، گزارشهایی درباره برنامه هستهای ایران، فعالیتهای سپاه پاسداران، تهدیدهای احتمالی علیه اسراییل، پوشش حملات پهپادی و سایبری ایران و واکنشهای اسراییل است.
از زمان حمله حماس به اسراییل در ۱۵ مهر ۱۴۰۳ که به جنگ طولانی منجر شد، برنامه های این کانال تلویزیونی درباره ایران هم بیشتر شده است.
تمرکز برنامههای این شبکه تلویزیونی در ماههای اخیر بر ایران بیشتر شده است. روابط جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی، گزارشها درباره حمایت های جمهوری اسلامی از حزبالله، حماس، و گروههای شبهنظامی در عراق و یمن و تأثیر حملات اسراییل به مواضع وابسته به گروههای نیابتی ایران در سوریه بخش مهمی از گزارش های این شبکه درباره ایران را در ماه های اخیر به خود اختصاص داده است.
این کانال برنامههایی در زمینه اخبار، تفسیرهای سیاسی، طنز و گفتوگوها با دیدگاه راستگرایانه پخش میکند و در داخل اسراییل نیز به یکی از پربینندهترین شبکههای تلویزیونی تبدیل شده است. بهعنوان مثال، در اکتبر ۲۰۲۴، برنامه «میهنپرستان» (The Patriots) این کانال با ۳۴۳ هزار بیننده، از کانال ۱۲ که یکی از منابع خبری اصلی در اسراییل است، پیشی گرفت.
این کانال به دلیل حمایت قوی از «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسراییل، و پوشش خبری با گرایشهای نزدیک به نخستوزیر آن کشور، مورد توجه و همچنین انتقاد قرار گرفته است. برخی منتقدان آن را با شبکه فاکس نیوز در ایالات متحده مقایسه کردهاند.
نام کانال ۱۴ به موقعیت آن در شبکه پخش دیجیتال اسراییل مربوط است. در اسراییل، هر شبکه تلویزیونی یک شماره کانال مشخص در سیستم تلویزیون دیجیتال زمینی دارد. این شبکه در ابتدا با نام «کانال ۲۰» فعالیت میکرد، اما بعدها فرکانس آن تغییر کرد و به شماره ۱۴ منتقل شد، بنابراین نامش به «کانال ۱۴» تغییر یافت.
این تغییر در سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاد، زمانی که کانال ۱۴ به عنوان جایگزینی با گرایش راست برای رسانههای جریان اصلی معرفی شد و محبوبیت بیشتری پیدا کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
با این حال، بسیاری از منتقدان این کانال را به سوگیری سیاسی، ارائه اخبار جهتدار، و ترویج روایتهای خاص متهم میکنند.
رسانههایی مانند نیویورکر در ایالات متحده و روزنامه گاردین چاپ لندن در گزارشهایی، کانال ۱۴ را به قطبی کردن فضای رسانهای و تضعیف بیطرفی خبری متهم کردهاند اما با این وجود، این شبکه برای مخاطبان محافظهکار و راستگرا، یک منبع خبری معتبر محسوب میشود و اینک در بین ایرانیان هم مشهور شده است.