روزنامه چپگرای هاآرتص اسرائیل در گزارشی نوشت ارتش آمریکا بیشترین حجم تجهیزات نظامی خود از زمان آغاز جنگ غزه را در خاورمیانه و نزدیکی ایران و یمن مستقر کرده است. تعداد پروازهای ترابری آمریکا در منطقه در ماه مارس، ۵۰ درصد نسبت به آن زمان افزایش یافته است
ایران اینترنشنال - روزنامه هاآرتص اسرائیل در گزارشی نوشت ارتش آمریکا بیشترین حجم تجهیزات نظامی خود از زمان آغاز جنگ غزه را در خاورمیانه و نزدیکی ایران و یمن مستقر کرده است. تعداد پروازهای ترابری آمریکا در منطقه در ماه مارس، ۵۰ درصد نسبت به آن زمان افزایش یافته است.
این گزارش بر اساس تحلیل دادههای هوانوردی منبع باز نوشت واشینگتن در هفتههای اخیر اسکادرانهای جنگنده، بمبافکنهای رادارگریز، سامانههای پدافندی و مقادیر زیادی تسلیحات و مهمات را به منطقه اعزام کرده است.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که آمریکا به عملیات خود در یمن ادامه میدهد و مهلتی را که دونالد ترامپ برای ایران در مورد برنامه هستهایاش تعیین کرده، نزدیک میشود.
بر اساس دادههای پروازی، دستکم ۱۴۰ هواپیمای سنگین ترابری در ماه مارس (بازه زمانی ۱۱ اسفند سال گذشته تا دهم فروردین امسال) در قطر، بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، کویت و اردن فرود آمدهاند.
بیشتر این پروازها از پایگاههای کلیدی نظامی آمریکا انجام شده و حامل تجهیزات بودهاند.
از زمان آغاز جنگ اسرائیل با حماس و حزبالله، آمریکا نیروهای قابل توجهی را در منطقه مستقر کرده است.
آمریکا بهویژه در هفتههای نخست جنگ غزه و در جریان دو حمله موشکی گسترده جمهوری اسلامی به اسرائیل در اواخر فروردین و دهم مهر سال گذشته، یک پل هوایی برای ارسال سلاح و تجهیزات به اسرائیل راهاندازی کرد.
دادههای منتشر شده پس از استقرار جدید تجهیزات نظامی آمریکا در خاورمیانه، حاکی از افزایش حدود ۵۰ درصدی پروازهای ماهانه ارتش ایالات متحده به منطقه نسبت به هفتههای نخست جنگ غزه است.
هواپیماهای ترابری و سوخترسان همراه با شمار زیادی هواپیمای جنگنده از پایگاههای آمریکا و اروپا به منطقه اعزام شدهاند.
از جمله این نیروها، یک اسکادران هواپیماهای تهاجمی اِی-۱۰ است که در اردن مستقر شده و همچنین جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ که به عربستان سعودی فرستاده شدهاند.
تصاویر ماهوارهای از پایگاه آمریکا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند نشان میدهد که دستکم شش بمبافکن رادارگریز بی-۲ در این پایگاه مستقر شدهاند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
بمبافکنهای بیشتری نیز در مسیر این پایگاه شناسایی شدهاند و ممکن است برخی از آنها در آشیانههایی پنهان شده باشند تا از دید ماهوارهها مخفی بمانند.
این حجم از تجهیزات نظامی تقریبا یکسوم از ناوگان بمبافکنهای بی-۲ نیروی هوایی آمریکا را شامل میشود.
نشست ویژه کابینه دفاعی فرانسه درباره موضوع حمله نظامی به ایران
امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه، چهارشنبه ۱۳ فروردین نشست ویژهای با حضور وزرای کلیدی و کارشناسان امنیتی این کشور برگزار کرد تا وضعیت برنامه هستهای ایران و تنشهای فزاینده جمهوری اسلامی با آمریکا را بررسی کند.
خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع دیپلماتیک گزارش کرد که این جلسه فوقالعاده در واکنش به نگرانی فزاینده پاریس و دیگر متحدان اروپایی آمریکا نسبت به احتمال حمله هوایی آمریکا یا اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران برگزار شده است.
برگزاری چنین نشستی با تمرکز اختصاصی بر یک موضوع، در دولت فرانسه کمسابقه است و نشان از عمق نگرانی اروپا از مسیر پرشتاب تنشها دارد.
دونالد ترامپ اخیرا هشدار داد که اگر جمهوری اسلامی توافق نکند، با بمباران مواجه خواهد شد.
دوازدهم فروردین کانال ۱۴ اسرائیل گزارش داد اگر اتفاقی خاصی رخ ندهد، «حملهای گسترده به خاک ایران انجام خواهد شد» و این عملیات ممکن است «بسیار نزدیک» باشد.
فرانسه، بریتانیا و آلمان در ماههای اخیر به دنبال افزایش فشار بر جمهوری اسلامی بودهاند تا تهران را به بحث در مورد برنامه هستهای بازگردانند.

مثلث تهدید علیه حیات جمهوری اسلامی