ایو بونه، مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه، خواستار حمایت این کشور از رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران، مریم رجوی، علیه رژیم جمهوری اسلامی ایران شده است؛ رژیمی که به گفتۀ وی یک نظام امتی-مذهبی، دشمن ارزشها، منافع و امنیت فرانسه است
ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه با اظهار این مطلب در "ژورنال دو دیمانش" و با اشاره به مناسبات دیرینۀ ایران و فرانسه از زمان لویی چهاردهم تا امروز نوشته است که متأسفانه با انقلاب ۱۳٥٧ ایران بزرگ و تاریخی، متمدن و متحد و دوست قدیمی فرانسه اسیر یک کاست مذهبی متعصب شده که ایران را به پایگاه توسعهطلبی مهدویت شیعه در خاورمیانه بدل کرده است. به گفتۀ ایو بونه، ایران گرفتار حکومت مذهبی به این ترتیب در ضدیت کامل با همۀ اعتقادات و اصول اجتماعی، اخلاقی، مذهبی و سیاسی فرانسه قرار گرفته است.
ایران جمهوری اسلامی به نوشتۀ مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه اکنون در دروازههای این کشور است و یادآور امپریالیسم پیشین با این تفاوت که ایران جمهوری اسلامی در قیاس با اسلام مدارا و صلحطلب که از آن پشتیبانی لازم نشد، بیانگر تعصب و بنیادگرایی یک اسلام هارِ توسعه طلب است.
ایران جمهوری اسلامی، به گفتۀ ایو بونه، به دلیل گروگانگیریهای مشمئزکنندهاش به دشمن فرانسه یا به قول سرویسهای اطلاعاتی این کشور به کشوری "حساس" تبدیل شده است. رهبران مذهبی جمهوری اسلامی به گفتۀ ایو بونه منافع فرانسه را تا دوردست ترین قلمرو این کشور - جزیرۀ مایوت - تهدید و حقوق بشر را تا بی نهایت نقض میکنند.
مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه در ادامه ابراز خوشبینی کرده که دستگاه دیپلماسی این کشور عاقبت با نگاهی مثبت به ایرانیان تبعیدی در فرانسه نظر بیندازد و آنان را به عنوان میهمانان مطلوب و حتا دوست در نظر بگیرد. ایو بونه سپس افزوده است که ایرانیان تبعیدی در فرانسه دهها سال است که رفتاری شایسته از خود نشان میدهند و تمام غنای فکری و اخلاقی خود و همچنین روح مقاومت و مدارا را به جامعۀ فرانسه اهدا میکنند. ایو بونه سپس افزوده است : وقت آن رسیده که فرانسه نیز متقابلاً همبستگی خود را با ایرانیان تبعیدی در این کشور بدون هیچ محدودیت و چشمداشتی نشان بدهد.
مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه در جای دیگری از مقالهاش تلویحاً پرده از همکاری سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و جمهوری اسلامی ایران پس از سالهای ٢٠٠٠ پرده برداشته و ابراز تأسف کرده است. او نوشته است که حدود بیست سال پیش سرویسهای اطلاعاتی فرانسه و جمهوری اسلامی کوشیدند اپوزیسیون ایرانی در فرانسه را از میان بردارند و با پایمال کردن مبانی مقدس حقوق بشر جنون دولتی را به حد اعلی برسانند. به گفتۀ ایو بونه تنها اعتراض شماری از شخصیتهای بزرگ سیاسی و مدافع حقوق بشر در فرانسه، چه چپ و چه راست، و همچنین قضات پاک دست این کشور از ادامۀ جنایت جلوگیری کرد.
ایو بونه در مقالۀ خود نوشته است که بیست سال پس از این واقعه مناسبات قدرت تغییر کرده است. ملاهای ایران در داخل و در خارج از کشور کاملاً منزوی شدهاند و مقاومت ایرانیان تبعیدی بیش از هر زمان قوام و استحکام یافته است.
مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه تلویحاً گفته است که هدف رژیم ایران از گروگانگیری اتباع فرانسوی اعمال فشار بر دولت فرانسه جهت امتیازگیری و از طریق رسانهها بدنام کردن زنان و مردان مقاومی است که طی دههها نخواستهاند تسلیم دیکتاتوری مذهبی در ایران شوند. ایو بونه گفته است که باید بیش از هر زمان هوشیار بود و دو چیز را فراموش نکرد : اول این که نظام امتی جمهوری اسلامی منافع فرانسه را تهدید میکند و دوم این که از میهانان و دوستان فرانسه، یعنی ایرانیان دموکرات، و در رأس آنان مریم رجوی که وی از چهل سال پیش میشناسد، باید حفاظت نمود.
مدیر پیشین سرویسهای اطلاعاتی فرانسه در پایان به مقامات این کشور توصیه کرده است : کانون منافع این کشور را از نظر دور ندارند، تهدیدهای حقیقی علیه فرانسه را خوب تشخیص بدهند و با بیتوجهی به امنیت این کشور در دام ائتلافی جعلی و مغایر با ارزشهای فرانسه نیفتند.

دستور کار سیاسی مذاکره ایران و آمریکا