Thursday, Jun 5, 2025

صفحه نخست » آقای دکتر رنانی! رقم مغلطه بر دفتر دانش نکشید

moradi.jpgمحسن رنانی می‌گوید ایراد اصلاً از کورتکسِ نازکِ مغزِ ایرانی‌هاست که ایران نمی‌تواند توسعه پیدا کند! اروپایی‌ها کورتکس‌کلُفت بودند که توانستند. و جهنمِ فعلی تقصیرِ «همه» است

مجید مرادی

🔺سخنانی که اخیر در قالب کلیپ از دکتر محسن رنانی منتشر شد آن قدر شگفت آور و مضحک بود که مادر فرزند مرده را هم می خنداند.


او می گوید اگر حاکمان بدند ما ملت مقصریم چون همه ما مستبدیم و فرقی میان اصلاح طلب و اصولگرا و مجاهد خلق نیست!


بر این قیاس نه مغول را می‌توان ملامت کرد نه دیکتاتور آفریقای جنوبی دی کلرک را نه محمدرضا پهلوی را نه جمهوری اسلامی را نه صدام حسین را.


آخر چطور می‌شود مردم آفریقای جنوبی هم مثل دی کلرک نژادپرست باشند هم مثل ماندلا صلح طلب و دموکرات؟ اگر دکتر رنانی در زمان دی کلرک در آفریقای جنوبی شاهد مبارزات سیاهان بود باید به آنان می‌گفت اصلا دی کلرک بد! آیا تو خوبی؟! اصلا تو خودت هم نژادپرستی اما نژادپرست سیاه! بردگان سیاه پوست اگر از رنانی می‌پرسیدند ما برابری نژادی می‌خواهیم. حالا شما می فرمایید ما چه کنیم؟! رنانی می‌گفت هیچ! زندگی‌تان را بکنید! می گفتند آخر این که زندگی نشد که ما را انسان نمی دانند. رنانی می‌گفت همینه که هست.


🔺مایه تأسف است که روشنفکری مانند رنانی به این حد از فلاکت فکری برسد که ملتی را که ‌تحت تاثیر سیاست‌های نظام دچار فقر فرهنگی و فقر تغذیه و پس‌ ماندگی به تمام معنای کلمه شده است مقصر سرنوشت خود قلمداد کند.


من متولد ۱۳۴۹ هستم. اکنون وقتی به عکس‌های کلاس سوم و چهارم ابتدایی خودم نگاه می کنم می بینم هم کلاسی های من از دوم و سوم راهنمایی های امروز جثه بزرگ تری دارند. اصلا قد بچه های ایرانی در این دو سه دهه اخیر به شدت افت کرده و پیکرشان کوچک شده است. من تنها با مشاهداتم در دانشگاه‌ها و مدارس و پارک ها این را می گویم که فقر مادی ملت ایران را کوتوله کرده است. فرصت رشد و بالندگی علمی و حرفه ای را هم از جوانان ستانده است. آنان به معنای واقعی کلمه به تعبیر فرانتس فانون دوزخیان روی زمین یا المعذبون فی الارض هستند. آنان بار گران هستی را به سختی بر کول می‌کشند و می‌برند.

🔺 روشنفکر ما اگر التیامی بر این شانه های زخمی نیست بر سر این جوانان نکوبد که هیچ گاه حق انتخاب نداشته‌اند. آنان نبودند که پدرانشان جمهوری اسلامی را انتخاب کردند. آنان نبودند که پدرانشان مشروطیت و سلطنت پهلوی را انتخاب کردند. آنان وارث انتخاب های پدران خود هستند. الآن باید چه کنند که حالشان خوب شود؟!


🔺رنانی دچار جبرگرایی تهوع آوری شده که نمونه آن را تنها در اندکی از علمای اهل سنت دیده ایم. البته همان علمای محافظه کار جماعت گرا هم حکیم‌تر از رنانی بودند. آنان هر چند مردم را از شورش باز می داشتند و می گفتند پادشاه ستمگر بهتر از فتنه پایدار است (سلطان غشوم خیر من فتنة تداوم) اما بار ملامت را بر سر مردم خالی نمی کردند و بلکه سلطان را اندرز می‌دادند و نصیحت می‌گفتند و نصائح الملوک می‌نوشتند.


🔺اکنون دکتر رنانی به جای نصیحة الملوک نویسی به ملامت گویی ملت زبان گشوده است و به جای حاکمان، ملت را بر کرسی پاسخ‌گویی می‌نشاند.


🔺امام علی گفته است آن گونه بر شما حکم می‌رانند که هستید! معنای این سخن آن است که استوار باشید و در میدان باشد و منتقد و کنشگر باشد تا حاکمان بدانند با ملتی آگاه و استوار و مطالبه گر و‌سمج مواجه اند که نمی‌توان سرش کلاه گذاشت. اگر دکتر رنانی این حدیث امام را جور دیگری دریافته است بهتر است دوباره بیندیشد و برداشت نادرست از آن نکند.


🔺دکتر رنانی در باره رابطه کورتکس مغز ایرانیان و توسعه نیافتگی هم سخن گفته و شاید فردایی بیاید و بگوید چینی‌ها سگ خوردند و اقتصاد دوم دنیا شدند. پس راه توسعه یافتگی سگ خوردن است.‌


حرف های رنانی را اگر ازغدی و رائفی پور زده بودند همه می خندیدند برایشان، اما بر احوال رنانی باید گریست.


رقم مغلطه بر دفتر دانش نکشیم!
سر حق بر ورق شعبده ملحق نکنیم!

:::

در همین زمینه:

حمله غنی‌نژاد به محسن رنانی به بهانه‌ی «تکینگی و کورتکس مغز»

موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان، بدون نام آوردن از محسن رنانی، استاد اقتصاد، درباره‌ی اظهارات اخیر او که بازتاب بسیار منفی پیدا کرده است، در کانال تلگرامی خود نوشت: از همین جا از نظریه‌پرداز «تکینگی و کورتکس مغز» موکداً می‌خواهم نام و تصویر من را از کشکول کاسبی خود بیرون گذارد و برود کشک‌ خود را بسابد.

به گزارش انصاف نیوز، متن کامل نوشته‌ی کوتاه غنی‌نژاد در پی می‌آید:

تا آنجا که اهل تفنن متوهمی، با ساده‌لوحی‌ای که تنه به سفاهت می‌زند، بخواهد با کنار هم نشاندن چپ‌ها، راست‌ها، اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان اسلام‌گرا و ... پویش فکری ایجاد کند و جامعه را به سوی توسعه هل دهد ربطی به من ندارد، اما زمانیکه من را هم می‌خواهد شریک خیال‌بافی‌های خود جلوه دهد دیگر پا از گلیم خود بیرون نهاده و بدون اذن پا در حریم دیگری گذاشته و مرتکب نقض حقوق و اصول اولیه اخلاقی شده است. از همین جا از نظریه‌پرداز «تکینگی و کورتکس مغز» موکداً می‌خواهم نام و تصویر من را از کشکول کاسبی خود بیرون گذارد و برود کشک‌ خود را بسابد. با آشفته‌ذهن میان‌مایه‌ای که ملت ایران را کم عقل توصیف می‌کند و بدون درک ظرائف و عظمت زبان فارسی آن‌را اسباب عقب‌ماندگی می‌شمارد تا حکمرانی جاهلانه را توجیه کند سخن از خرد گفتن آب در هاون کوبیدن است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy