به جای جنگ با کشور کوچکی هزاران کیلومتر دورتر به فکر رفاه ایرانیان باشید
- یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل در نامهای به علی خامنهای نوشت: «شما نهتنها اراده ما را دستکم گرفتید، بلکه توان نظامی و دقت تسلیحات ما را نیز. هنوز نمیدانید از کجا، چگونه و با چه چیزی مورد حمله قرار گرفتید.»
- گالانت افزود: «سپر دفاعیتان، که سالها تبلیغش را میکردید، فرو ریخت، اما مهمتر از خسارت فیزیکی، این بود که ما همهجا هستیم. همهچیز را میدانیم، از برنامهها و مکالماتتان تا نقاط کورتان. بسیاری از نزدیکانتان دیگر نیستند. در بسیاری موارد، ما بیش از خودتان از شما میدانستیم.»
:::
یورونیوز - یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، روز پنجشنبه با ارسال نامهای خطاب به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، از او خواست جنگ با اسرائیل را متوقف کند.
گالانت در این نامه که لحنی تهدیدآمیز دارد، شکست برنامههای راهبردی ایران را یادآور شده و نسبت به ادامه مسیر هستهای تهران هشدار داده است. او همچنین از خامنهای خواسته که میان ادامه جنگ و بازگشت به رفاه مردم ایران یکی را انتخاب کند. او در ادامه مینویسد: «دست از جنگ با کشوری کوچک و مقاوم که هزاران کیلومتر از مرزهای شما فاصله دارد بردارید و به جای آن، به آینده و رفاه مردم خود بیندیشید.»
گالانت در ابتدای این نامه نوشته است: «ما هرگز یکدیگر را ملاقات نکردهایم، اما مطمئنم چیزهای زیادی درباره هم میدانیم. نزدیک به ۳۰ سال است که شما را زیر نظر داریم و در جایگاه وزیر دفاع، مأموریت داشتهام که دههها اطلاعات راهبردی، توان هوایی و دکترین نظامی اسرائیل را به یک طرح عملیاتی هماهنگ تبدیل کنم؛ طرحی که با قاطعیت حلقه آتش شما را درهم شکست و باعث فروپاشی کامل آن شد.»
به گفته گالانت، آنچه در ژوئن ۲۰۲۵ روی داد، صرفاً یک عملیات نظامی نبود، بلکه «سقوط راهبردی سیستمی بود که خامنهای چهار دهه زمان صرف ساخت آن کرده بوده است.»
او در این نامه به شکست تلاشهای جمهوری اسلامی برای ایجاد «حلقه آتش» در اطراف اسرائیل اشاره کرد؛ شامل حماس در جنوب، حزبالله در شمال، سوریه و عراق در شرق، و حوثیها در جنوبشرق. گالانت در ادامه مینویسد: «مردم اسرائیل، با وجود درد و رنج، تسلیم نشدند. ما ایستادیم. و همانطور که اکنون بهخوبی آگاهید، پاسخ دادیم.»
او به جزئیات حملات اسرائیل پس از ۷ اکتبر پرداخت و نوشت: «اسرائیل رهبری حماس، انبارهای تسلیحاتی حزبالله، مراکز فرماندهی و خطوط تولید موشک را از میان برداشت. ما بر فراز تهران پرواز کردیم، همانگونه که بر فراز تلآویو. فرماندهان ارشد و دانشمندان هستهای شما را از میان بردیم. سامانههای اس-۳۰۰ را هدف قرار دادیم. پدافند هواییتان را نابود کردیم. برنامه هستهایتان سالها به عقب رانده شد. سپری که سالها تبلیغش را میکردید، نتوانست شما را محافظت کند.»
او در ادامه نامه تهدیدآمیز خود مدعی شده که اسرائيل در جریان این عملیات به اطلاعات ارزشمندی دست یافته که از همه چیز مهمتر بوده است. او در این خصوص مینویسد: «ما همهچیز را میبینیم. همهچیز را میشنویم. همهجا هستیم.» این سیاستمدار تندرو اسرائيلی مدعی شده که تلآویو، به زمانبندیها، پایگاهها، ارتباطات، گفتوگوهای مقامات و حتی طرحهای جایگزین ایران دسترسی داشته و به بسیاری از جنبههای برنامههای جمهوری اسلامی آگاهتر از خود آنها بوده است.
گالانت در ادامه هشدار داد که جمهوری اسلامی هیچگاه قادر به پیشبرد برنامه تسلیحات هستهای خود نخواهد بود: «امید، استراتژی نیست. آیا حاضرید آینده خود و کشورتان را بر سر مسابقهای بگذارید که نمیتوانید آن را پنهان کنید و بهاحتمال زیاد حتی به پایان هم نخواهید رساند؟»
او همچنین با اشاره به اینکه اسرائيل از زمان حمله ۷ اکتبر توانسته بسیاری از مهرههای کلیدی جمهوری اسلامی در منطقه را از بین ببرد مینویسد: «زرادخانه حزبالله زیر خاک رفته و با فرماندهانش دفن شده. حماس دیگر تهدیدی نیست. اسد از قدرت کنار رفته و جانشینش مسیر دیگری را در پیش گرفته. کشورهای خلیج فارس اکنون علیه شما متحد شدهاند، نه همراه شما. عراق دیگر در کنترل شما نیست. منطقه از شما عبور کرده است.»
وزیر دفاع پیشین اسرائیل در پایان خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشت که بازسازی شبکههای نیابتی یا برنامه هستهای ایران، تنها باعث میشود اسرائیل بار دیگر آنها را نابود کند: «آنچه را بسازید، ما احتمالاً خواهیم دید. آنچه را ببینیم، هدف قرار میدهیم. و آنچه را هدف قرار دهیم، شما برای جایگزینیاش با دشواری روبهرو خواهید شد.»
او افزود: «با گذشت هر ماه، شکاف میان ما عمیقتر میشود، اطلاعات ما بیشتر میشود، فهرست اهدافمان گستردهتر میگردد و گزینههای شما محدودتر.»
در پایان، گالانت از خامنهای خواست که میان ادامه جنگ و بازگشت به رفاه مردم ایران یکی را انتخاب کند: «جنگ علیه کشوری کوچک، سرسخت و هزاران کیلومتر دورتر از مرزهایتان را کنار بگذارید و تمرکزتان را معطوف به آینده و رفاه مردم خودتان کنید.»
او هشدار داد: «اما اگر باز هم مسیر اشتباه را انتخاب کنید، ما آنجا خواهیم بود. در انتظارتان.»