Tuesday, Aug 19, 2025

صفحه نخست » بلومبرگ: از بین بردن قدرت سپاه پاسداران نیازمند حمله زمینی به جمهوری اسلامی است

bloomberg.jpgایران اینترنشنال - بلومبرگ در گزارشی به بررسی وضعیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و جمهوری اسلامی پرداخت و به نقل از کارشناسان نوشت که سپاه در این جنگ آسیب دید اما برای تغییر معادلات در میزان قدرت این سازمان نظامی، به برخی اقدام‌ها از جمله حمله زمینی نیاز است.

علی آلفونه، عضو ارشد انستیتو کشورهای عربی خلیج فارس در واشینگتن به بلومبرگ گفت: «برای تغییر معادلات سپاه پاسداران، حمله زمینی ایالات متحده یا بمباران مداوم از سوی ایالات متحده و اسرائیل مورد نیاز است.»

سپاه با بی‌اعتبار شدن تسلیم نمی‌شود

آلفونه، باخت اطلاعاتی را برای شکست دادن کامل سپاه پاسداران ناکافی دانست و افزود: «جنگ ۱۲ روزه، شکست‌های ضداطلاعاتی سپاه را آشکار کرد. با این حال بعید است که از دست رفتن اعتبار سپاه منجر به تسلیم آن شود.»

در حالی که گروه‌های موسوم به «محور مقاومت» به رهبری نیروی قدس سپاه پاسداران پس از تقریبا دو دهه قدرت‌نمایی در خاورمیانه ضعیف شده‌اند، به گفته آلفونه، این امر احتمال بیشتری ایجاد می‌کند که سپاه پاسداران به‌دنبال یک عامل بازدارنده هسته‌ای باشد.

اسرائیل و ایالات متحده در ماه خرداد به تاسیسات هسته‌ای کلیدی جمهوری اسلامی حمله کردند اما از آن زمان گزارش‌های مختلف و متفاوتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران منتشر شده است.

جنگ ۱۲ روزه، ویرانگرترین رویداد در تاریخ سپاه پاسداران

بلومبرگ نوشت جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل ویرانگرترین رویداد در تاریخ سپاه پاسداران بود که اکثر فرماندهان ارشدش را کشت و جمهوری اسلامی را وادار به بازسازی در ساختار تصمیم‌گیری راهبردی کرد.

این وب‌سایت خبری افزود که جنگ اخیر موجب شد سپاه برای بقای جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری حیاتی تلقی شود.

در ادامه این تحلیل، اشاره شد که تشکیل «شورای دفاع» نشانه نقش فزاینده سپاه پاسداران و شدت نفوذ آن بر دولت است.

بلومبرگ با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی سپاه نوشت که هیچ آمار رسمی‌ای از گستره‌ نفوذ این سازمان نظامی وجود ندارد اما در طول سال‌ها، دانشگاهیان و تحلیل‌گران تخمین زده‌اند که فعالیت‌های تجاری و دارایی‌های آن چیزی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد اقتصاد ایران را نمایندگی می‌کند.

سوءاستفاده از احساسات ملی‌گرایانه مردم

نرگس باجغلی، دانشیار مطالعات خاورمیانه در مدرسه مطالعات پیشرفته بین‌المللی دانشگاه جانز هاپکینز به بلومبرگ گفت: «تاثیر حملات اسرائیل بر احساسات ملی‌گرایانه در ایران ممکن است از همین حالا به بهبود حمایت عمومی از سپاه پاسداران کمک کرده باشد.»

بلومبرگ نوشت اکنون سوال این است که سرنوشت سپاه پاسداران چه خواهد شد.

محسن سازگارا، فعال و تحلیل‌گر سیاسی نیز بزرگ‌ترین تهدید برای سپاه پاسداران را خود این مجموعه دانست و به بلومبرگ گفت مدیریت انبوهی از بخش‌ها و اداره‌های سپاه وابسته به علی خامنه‌ای است؛ به این معنا که سرنوشت آن‌ها به‌شدت با سرنوشت رهبر ۸۶ ساله جمهوری اسلامی گره خورده است.

***



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy