Friday, Dec 26, 2025

صفحه نخست » هشدار یا حمایت؟ سخنان سفیر جمهوری اسلامی درباره آینده حکومت عراق

safir.jpgآماده حفاظت از نظام عراق در برابر سقوط هستیم

ایران اینترنشنال - محمدکاظم آل‌صادق، سفیر جمهوری اسلامی در عراق، اعلام کرد در صورت دریافت درخواست رسمی، حکومت ایران آماده حفاظت از «نظام سیاسی عراق در برابر سقوط» است.

او در مصاحبه‌ای تلویزیونی بر تقویت روابط دوجانبه تهران-بغداد تاکید کرد و گفت: «ما به خواسته‌های دولت عراق احترام می‌گذاریم و به‌ گونه‌ای تعامل می‌کنیم که حقوق مقاومت حفظ شود.»

«محور مقاومت» عنوانی است که مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی از آن برای گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر حماس، جهاد اسلامی، حزب‌الله، حشد شعبی و حوثی‌های یمن، استفاده می‌کنند.

آل‌صادق افزود جمهوری اسلامی با «همه احزاب سیاسی» عراق رابطه‌ای نزدیک دارد و از «شراکت، توافق و توازن» در دولت آینده این کشور حمایت می‌کند.

او تصمیم‌گیری درباره ادامه فعالیت محمد شیاع السودانی در مقام نخست‌وزیر عراق را موضوعی داخلی دانست و ادامه داد: «ما مطالباتی در بانک‌های عراقی داریم که نمی‌توانیم آن‌ها را برداشت کنیم. [اما] در دولت سودانی توانستیم مقدار بیشتری از پول‌های خود را که قبلا امکان دریافتشان نبود، بگیریم.»

در روزهای اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق و همچنین چشم‌انداز روابط بغداد-تهران در سایه فشارهای فزاینده آمریکا و اسرائیل افزایش یافته است.

انحلال گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی یکی از شروط سه‌گانه دولت دونالد ترامپ برای آغاز مجدد مذاکرات واشینگتن و تهران است.

آل‌صادق: گروه‌های عراقی نگران خلع سلاح هستند

سفیر جمهوری اسلامی در عراق در ادامه مصاحبه، با اشاره به درخواست‌ها برای خلع سلاح گروه‌های هم‌پیمان تهران گفت این گروه‌ها نسبت به پیامدهای چنین اقدامی نگران هستند.

آل‌صادق اضافه کرد: «توصیف این گروه‌ها به‌عنوان نیروهای نیابتی ایران توهین به آن‌هاست. رابطه ایران با این گروه‌ها قدیمی است، اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌اند که خودشان تصمیم می‌گیرند.»

او ادامه داد: «ما در دوره داعش از این گروه‌ها حمایت کردیم و ارتباط داشتن به معنای عمل کردن آن‌ها به نیابت [از جمهوری اسلامی] نیست.»

فائق زیدان، رییس شورای عالی قضایی عراق، سوم دی اعلام کرد چهار گروه مسلح وابسته به جمهوری اسلامی با تحویل تسلیحات خود به دولت این کشور در راستای «رهنمودهای مرجعیت دینی» موافقت کرده‌اند.

به گفته زیدان، این چهار گروه عصائب اهل ‌الحق، کتائب امام علی، کتائب سیدالشهدا و کتائب انصارالله الاوفیا هستند.

روزنامه الشرق‌ الاوسط ۳۰ آذر به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت عراق طی دو هفته گذشته دو هشدار جدی درباره احتمال حمله گسترده اسرائیل به مواضع گروه‌های شبه‌نظامی متحد جمهوری اسلامی در این کشور دریافت کرده است.

رژه خیابانی حشد شعبی در بغداد

هزاران نفر از نیروهای حشد شعبی پنجم دی‌ با برگزاری رژه‌ای در خیابان‌های بغداد حضور یافتند.

حشد الشعبی اعلام کرد این مراسم به‌عنوان «تشییعی نمادین» برای ۵۰ نفر از اعضای این سازمان برگزار شد که شش سال پیش در حملات هوایی آمریکا در منطقه مرزی القائم جان باختند.

رسانه‌های عراقی نوشتند این مراسم واکنشی به تهدیدهای اخیر ایالات متحده درباره انحلال حشد شعبی بود.

۲۹ آذر، پایگاه خبری وای‌نت گزارش داد هم‌زمان با هشدارها درباره حملات احتمالی اسرائیل، رهبران گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در عراق برای تحویل سلاح‌های خود به دولت آینده این کشور اعلام آمادگی کرده‌اند.

وای‌نت نوشت اکنون این پرسش مطرح می‌شود که آیا تعدادی از جناح‌های «محور مقاومت» در حال تغییر واقعی راهبرد خود هستند یا صرفا تحت فشارهای داخلی و بین‌المللی، این «اعلامیه‌های حساب‌شده»‌ را صادر کرده‌اند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy