Thursday, Aug 20, 2026

صفحه نخست » یارشاطر: هنر مصدق زدن توی گوش انگلیس بود؛ هنر خمینی زدن توی گوش شاه و آمریکا

yarshater.jpgاحسان یارشاطر: مردم در مقطعی فدایی خمینی و مصدق شدند

ایران وایر - به مناسبت سالگرد ۲۸ مرداد، بخشی از یک گفت‌وگوی آرشیوی با زنده‌یاد احسان یارشاطر، ایران‌شناس و بنیان‌گذار دانشنامه ایرانیکا، بازنشر شده است. یارشاطر که تحولات سیاسی و اجتماعی ایران معاصر را از نزدیک دیده بود، در این گفت‌وگو ارزیابی خود را از عملکرد محمد مصدق و روح‌الله خمینی بیان می‌کند.

او در این ویدیو می‌گوید: «هنر مصدق این بود که زد توی گوش انگلیسی‌ها، هنر خمینی این بود که زد توی گوش شاه و آمریکا. مردم ایران در مقاطعی فدایی هر دوی این‌ها شدند.»

به باور یارشاطر نه خمینی و نه مصدق سیاستمداران خوبی نبودند چرا که به‌گفته او سیاستمدار کسی است که «منافع و مقاصد ملت خود را پیش ببرد نه این‌که پایش را در یک کفش کند که من با انگلیسی‌ها قرارداد امضا نمی‌کنم.»

***



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy