پنجشنبه 20 آذر 1382

استاد علي تجويدي و روياي ناتمام، ايسنا

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس موسيقي
استاد علي تجويدي، اينگونه آغاز كرد: “رسانه‌هاي ارتباط جمعي و مطبوعات، تنها واقعيات و خبرهاي صحيح را بنويسند”.

استاد علي تجويدي درخواست خود از جامعه‌ي خبري كشور را تنها در همين يك جمله بيان كرد.
استاد سلوي ويلون همچنين در پاسخ به اين كه انتظار وي از علاقمندانش چيست، تنها به اين نكته اشاره كرد : “من از همه‌ي دوستداران هنر تشكر مي‌كنم.”

علي تجويدي كه به دليل بيماري به سختي سخن مي‌گفت، در گفت‌وگويي با ايسنا(خبرگزاري دانشجويان ايران) كه طي ديداري با اين پيشكسوت موسيقي ايراني انجام شد، در پاسخ به اين پرسش كه پس از يك عمر فعاليت هنري، اكنون چه آرزويي دارد گفت: هنوز برخي از آثارم كامل نشده است و دوست دارم كه آثارم به صورت كامل منتشر شود.
وي افزود: 3 تا 4 قطعه آهنگ هم دارم كه نيمه تمام مانده‌اند.

“در پانزدهم آبان سال 1298 ،در تهران متولد شدم”.

علي تجويدي، موسيقي را تحت نظر پدرش «هادي خان تجويدي » كه از شاگردان «كمال الملك » بود، آموخت .
وي گفت: در نوجواني نواختن «فلوت » و نت موسيقي را نزد مرحوم «ظهيرالديني » فراگرفته و از شانزده سالگي نزد «سپهري » و سپس «حسين ياحقي » نواختن «ويلن » و آموزش رديفهاي موسيقي ايراني را آغاز كرده است.

تجويدي پس از چندي به كلاس استاد «ابوالحسن صبا» راه يافت و مدت هشت سال نزد وي به نواختن ويلن و «سه تار» پرداخت و مدتي نزد «مليك آبراهينيان » و «بابگن تامبرازيان » به آموختن موسيقي غربي پرداخت .
پس از آن براي تكميل اين هنر سالها به مطالعه در زمينه «هارموني » ( اصول هماهنگي )، «اركستراسيون » و «كمپوزيتور» (آهنگسازي )نزد «هوشنگ استوار» پرداخت و بسياري از ساخته هايش از قبيل «آزاده‌ام »، «پشيمانم »، «صبرم عطا كن » و غيره را خود براي اركستر بزرگ تنظيم و اجراكرد.

وي پس از فوت “صبا” تعليم شاگردان وي را در هنرستان‌هاي عالي و ملي موسيقي برعهده گرفت .

از جمله آثار ماندگار وي مي‌توان به «ديدي كه رسوا شد دلم »، «آتش كاروان »، «سفركرده »، «مرا عاشق شيدا»، «مي گذرم »، «آشفته حالي » و... اشاره كرد.

از جمله هنرمندان همزمان و همكار وي مي‌توان از «فرهنگ شريف »، «حبيب الله بديعي » و «پرويز ياحقي »، «غلامحسين بنان »، «حسين قوامي »، «محمودي خوانساري »، «حسين خواجه اميري »، «جليل شهناز»، و... نام برد.

استاد علي تجويدي ضمن ابراز مراتب خوشحالي خود از اين كه عمرش را در راه اعتلاي موسيقي گذرانده است به ايسنا گفت: خانواده‌ي ما به خصوص پدرم از ابتدا در كار موسيقي بودند و من هم از اول عمر با اين هنر آشنا شدم.
من ... .

سخنان استاد علي تجويدي در همين جا ناتمام ماند و وي به دليل بيماري قادر به ادامه‌ي سخن نشد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

دنبالک:
http://mag.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/2118

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'استاد علي تجويدي و روياي ناتمام، ايسنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016