خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس فرهنگ و هنر - تئاتر
بيستودومين جشنواره تئاتر فجر امروز به پايان ميرسد.
يه گزارش خبرنگار هنري ايسنا، كانديداهاي بيست و دومين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر در حوزههاي طراحي صحنه، بهترين بازيگر زن و مرد، كارگرداني ،نمايشنامهنويسي ، موسيقي و طراحي لباس به شرح زير است:
كانديداهاي كارگرداني:
شراره پورخراساني، يكي از خيليها، تهران
خسرو اميري، روي خط خاكستري، كرمانشاه
مهدي محمدي، من ديگه آدم بشو نيستم، خمين
اصغر خليلي، سرخاب، اصفهان
مهرداد راياني مخصوص، سه خانه كوچك، تهران
تيغ كهنه، نادر برهانيمرند، تهران
محمد عاقبتي،ميبوسمت و اشك، تهران
كيومرث مرادي، شكلك،تهران
كانديداهاي نمايشنامهنويسي:
شراره پورخراساني، يكي از خيليها، تهران
حميد امجد، بي شير و شكر، تهران
جلال تهراني، هي مرده گنده گريه نكن، تهران
عليرضا نادري، ٣١/٦/١٣٧٧ ، تهران
حميدرضا اذرنگ، رعنا، تهران
محمدامير ياراحمدي، تيغ كهنه، تهران
نغمه ثميني، شكلك، تهران.
كانديداهاي بازيگر زن:
هانيه توسلي، گلهاي شمعداني، تهران
پانتهآ بهرام، شكلك، تهران
سهيلا صلاحي، در،تهران
معصومه قاسمپور، مادربزرگ يك مقدمه، تهران
شبنم طلوعي، ميبوسمت و اشك و ٣١/٦/١٣٧٦ ، تهران
شيوا مكينيان، سرخاب، اصفهان
فرحناز زاوياني، روي خط خاكستري، كرمانشاه
كانديداهاي بازيگر مرد:
سيد مهرداد ضيائي، رقصي چنين، تهران
فرزين صابوني، سه خاه كوچك، تهران
مهرداد ضيائي، بيشير و شكر، تهران
محمدرضا حسينزاده، بيشير و شكر، تهران
سيروس كهورينژاد، رعنا، تهران
پيام دهكردي تيغ كهنه و ميبوسمت و اشك ، تهران
وحيد جهانميرينژاد، كوچ، شيراز
كانديداهاي موسيقي:
حيدر ساجدي، شكلك، تهران
آيدين كيخاني، گلهاي شمعداني،تهران
شاهين حريري، روي خط خاكستري، كرمانشاه
سعيد ذهني، رابعه، تهران
گروه تئاتر تجربه نو، سرخاب، اصفهان
مهدي حسني، هفت دريا شبنمي، مشهد
بابك ميزاخاني، هي مرد گنده گريه نكن، تهران
كانديداهاي طراحي صحنه:
فريبرز قرباني، آئين فاطيما، تهران
امير اثباتي، بيشي و شكر، تهران
سپيده نظريپور، سه خانه كوچك، تهران
جليله هيبتان، ميبوسمت و اشك،تهران
مينا ابراهيمزاده، اميراطريس ويرانهها، تهران
جلال تهراني، هي مرد گنده گريه نكن، تهران
سيامك تحصايي، با دهانبند سكوت، تهران
كانديداهاي طراحي لباس:
هما بهجتي، رابعه،تهران
پريدخت عابديننژاد و محمد امير ياراحمدي، تيغ كهنه، تهران
جلال تهراني، هي مرد گنده گريه نكن، تهران
بيست و دومين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، امروز به كار خود پايان ميدهد.
به گزارش خبرنگار هنري ايسنا، اين جشنواره از روز اول بهمن با برپايي نمايشگاه هنر مفهومي در خانه هنرمندان كار خود را شروع كرد، اين مراسم به همت هنرمندان تئاتر و هنرهاي تجسمي سالن تازه تاسيس ايرانشهر و با مديريت آتيلا پسياني برگزار شد و به همين ترتيب جشنواره از روز سوم بهمن ناجراي نمايش هاي خود را در سالنهاي تئاتر شهر، تالار مولوي، تالار هنر و تالار سنگلج آغاز كرد.
در جشنواره امسال 61 نمايش در بخش مسابقه و از شهرهاي مختلف ،هشت تئاتر در بخش بينالملل، 13 نمايش در بخش خارج از مسابقه و ايزده نمايش در بخش مرور اجرا شد.
دومين جشنواره نمايشنامهخواني:
دومين جشنواره نمايشنامهخواني فجر نيز همزمان با جشنواره اصلي آغاز به كار كرد. در اين جشنواره 10 نمايشنامه،روخواني شد كه در اين ميان سه اثر از يون فوسه به چشم ميخورد. نمايشنامه هاي اين بخش نيز توسط داوران قضاوت ميشد ك هيات د اوران امروز كانديداهاي خود را اعلام ميكنند ولي مراسم ويژه اهداي جوايز بخش نمايشنامهخواني جدا از بخشهاي ديگر در روز پنجشنبه بيست و سوم بهمن برگزار خواهد شد.
برنامههاي جنبي جشنواره:
از ديگر برنامههاي جنبي اين جشنواره برگزاري جلسات مطبوعاتي گروههاي خارجي بود كه در روابط عمومي تئاتر شهر برگزار ميشد و با استقبال خبرنگاران رو به رو بود.
همچنين دو جلسه مطبوعاتي نيز با حضور مسئول ITI تشكيل شد اما در بخش ديگر جشنواره و در خانه هنرمندان، نخستين سمينار ايبسن شناسي با حضور اساتيد، نمايشنامهنويسان و ايبسنشناسان برگزار شد.
جلسات نقد و بررسي:
امسال هم طبق سال هاي گذشته ، بعد از اجراي نمايشهاي شركت كننده در بخش مسابقه، جلسات نقد و بررسي و گفت و شنودي به همت كانون ملي منتقدان تئاتر ايران و انجمن منتقدان و نويسندگان خانه تئاتر برگزار ميشد. البته امسال براي نخستين بار انجمن اقدام به برگزاري اين جلسات در جشنواره كرد.
گفتني است كه در هفته اول جشنواره و اوايل هفته دوم اين جلسات با نظم و ترتيب برگزار ميشد ولي در دو روز پاياني جشنواره به دليل تاخير زياد در اجراي گروهها و خستگي آنها،غالب اين جلسات برگزار نشدند.
حوادث جنبي جشنواره:
نمايش ”گيله اوخان” به نويسندگي و كارگرداني كيوان خسرومرادي، كاري از رشت بود كه به دليل حادثهاي كه در اتاق گريم براي بازيگر آن رخ داد، در سانس دوم اجرا نشد.
محمد حاتمي بازيگر فعال تئاتر نيز در هفتمين روز جشنواره و به دليل بازي حسي و فشار وارد شده بر او در حين اجراي نمايش 2342 روز بد به نويسندگي و كارگرداني بهروز غريبپور، از حال رفت،البته اين بازيگر توانا در سانس دوم هم به ايفاي نقش پرداخت.
اتفاق ناگوار ديگري كه در جشنواره امسال افتاد، خبر فوت يكي از اعضاي گروه تجربه نو اصفهان بود. روحالله نابيان، طراح نور نمايش ”سرخاب” در روز چهارم جشنواره، به رحمت ايزدي پيوست.
نمايشهاي خياباني:
امسال هم مثل سالهاي گذشته، در بخشي از جشنوار گروههاي خياباني نمايشهايي را اجرا ميكردند و اين اجراها با استقبال گسترده مردم همراه بود.
نخستين جشنواره تئاتر دانشكده هنرهاي زيبا:
همزمان با برگزاري بيست و دومين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، دانشكده هنرهاي زيبا نيز اقدام به برگزاري جشنواره تئاتر به صورت غير رقابتي كرد. در اين جشنواره كارهايي كه در بازبيني رد شده بودند و برخي از كارهاي دانشجويي اجرا شد.
باز هم زونر بهترين شد:
جشنواره امسال، درباره شاهد كاري از ” ماركوس زونر” كارگردان خل اق سوئيسي بود. اين گروه كه سال گذشته با نمايش ”ها،هملت” در جشنواره شركت كرده بود،امسال با نمايش ”اوديسه” در تالار اصلي تئاتر شهر، بيشترين ت عداد تماشاگران را نصيب خود كرد.
مراسم اختتاميه:
اما امروز، يعني سيزدهم بهمن اين جشنواره بعد از ده روز اجرا همچنين از گروههاي خارجي شركتكننده در اين جشنواره نيز تقدير به عمل ميآيد.
به گزارش ايسنا، يك نمايش هشت دقيقهاي از حركات به كارگرداني مهدي ساكي و ”خشم زمين” با طراحي حركات ”مرسده كيا” نيز در اين مراسم اجرا ميشود.
در پايان برنامه بعداز اجراي قسمتي از نمايش ”هفت اقليم” به كارگرداني نادر رجبپور، جوايز برگزيدههاي بخش مسابقه اهدا ميشود.