تهران- خبرگزاري كار ايران
كتاب " هزار و يك شعر " سفينه شعر نو فارسي قرن بيستم ، با گردآوري " محمد علي سپانلو " منتشر شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا , " هزار و يك شعر" ، آنتولوژي شعر معاصر است كه 100 سال شعر فارسي را درون خود ريخته و سعي بر آن داشته است تا گزينهاي كامل از آثار شاعران معاصر به دست خواننده دهد ؛ تقريبا 100 سال از شعر نو فارسي مي گذرد و شاعران بسيار زيادي در اين فاصله شعر گفته اند و به همين دليل گشت و گذار در ميان همه آن ها و آشنا شدن با اين شاعران به اين آسانيها ممكن نيست.
شايد بشود گفت : جاي كتابي در اين ميان كم بودكه " هزار و يك شعر" چنين كتابي است و مي توان ادعا كرد ؛ كاملترين گلچين شعر نو فارسي است.
" هزار و يك شعر " با چاپ بسيار نفيس , صفحهآرايي راحت خوان , كاغذ 60 گرمي همراه با قاب منتشر شده است و كليه نسخههاي آن امضاي سپانلو را دارد و به شيوه كلكسيوني شمارهگذاري شده است ؛ وجود نمايههاي متعدد و فهرستهاي كامل نيز دسترسي خواننده را به اشعار بسيار آسان كرده است.
شايان ذكر است ؛ سپانلو آثاري نظير نويسندگان پيشرو ايران , فيروزه در غبار , چهار شاعر آزادي و بهار , تعلق و تماشا ,پاييز در بزرگراه , بازآفريني واقعيت , پياده روها و ... را آفريده است.
هزار و يك شعر در 1584 صفحه و با قيمت 19500 تومان از سوي نشر كاروان روانه بازار كتاب شده است.
-----------------------
جشن رونمايي كتاب "هزار و يك شب"
تهران- خبرگزاري كار ايران
ضرورت مبارزه با فراموشي مرا بر آن داشت تا كتاب " هزار و يك شعر " را جمع آوري كنم.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا , " محمد علي سپانلو " ، شاعر و منتقد ادبي ، با حضور در جلسه رونمايي كتاب جديد خود ، "هزار و يك شعر " ، ضمن اعلام اين مطلب به خبرنگاران گفت : آن چه براي من قابل اهميت است ، ديد تاريخي و نگاه اسلوبي در جمع چنين مجموعههايي است.
اين نويسنده ، با اشاره به اين كه تنها كتاب واجد شرايط در چنين مجموعههايي فقط كتاب " محمد علي حقوقي " است ، گفت : من سعي كرده ام به جاي انتقاد از ساير جنگها ، به تكميلشان بپردازم و موارد مغفول را يادآوري كنم ؛ بعضي شاعران در مسير تاريخ به دلايل متعدد , ادبي , تاريخي , اجتماعي فراموش شده اند كه من دوباره آن ها را وارد چرخه تاريخي ادبيات كردهام.
سپانلو درباره تنوع و گزينش آثار گنجانده شده در هزار و يك شعر گفت : تلاشم بر اين بوده است كه با ايجاد تنوع در گزينشهايم ، يك اركستر از شعرها تشكيل بدهم ؛ دوست داشتم اين كتاب هم لذت بخش باشد , هم آگاهي بخش و بربالين آدم ها جا خوش كند.
وي در مورد نحوه و تاريخ انتشار اين كتاب گفت : اين كتاب قرار بود در سال 68 منتشر شود ؛ اما سانسور اجازه نداد , گويا تقدير بر اين بود كه يك دهه ديگر بماند و شاعران ديگري به جامعه ادبيات بپيوندند و پايشان به كتاب من باز شود.
سپانلو در ادامه ، با اشاره به اين كه در انتخاب اشعار نخست به غريزهاش اتكا داشته و با اتكاء به آن به شناخت رسيده است ، اظهار داشت : نگرش تاريخي و اسلوبي باعث شد كه من يك مدل ارايه بدهم.
وي در پايان تصريح كرد : اگر چه به دليل فقر منابع اين كتاب كمبودهايي دارد ، ولي اميدوارم اين نقصان درچاپهاي بعد كامل شود.