گروه موسيقی شيدا با حضور دو هنرمند ايرانی در مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد که مسابقه مقدماتی برای ورود به مسابقه بهترین آهنگ سال اروپا است شرکت دارد.
رستم ميرلاشاری Rostam Mirlashari، عبدالرحمان سوريزهای Abdulrahman Surizehi، اولريکا بودن Ulrika Bodén و نيکلاس روسوال Niklas Rosvall در گروهی تحت عنوان «شيدا»، ۱۷ فوريه، در شب سوم مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد، در شهر «اورن شولدزويک» به هنرنمايی خواهند پرداخت.
اين گروه در صورت موفقيت در دور نخست مسابقه، میتوانند در مسابقه نهايی که روز ۱۰ مارس در گلوبن برگزار میشود شرکت کنند. مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد با حضور ۳۲ گروه موسيقی و خواننده، در چهار شب، و در چهار شهر برگزار میشود. در هر شهر ۸ گروه مختلف موسيقی، به رقابت با يکديگر خواهند پرداخت و در هر شب، ۲ خواننده بر اساس رای مردم که از طريق پخش مستقيم تلويزيونی نيز شاهد آن بودهاند انتخاب میشوند تا در مسابقه نهايی در سالن گلوبن (بزرگترين سالن کروی جهان) شرکت کنند. در طی چهار شب مسابقه هشت نفر ديگر نيز انتخاب میشوند تا دوباره شانس خود را با شرکت در مسابقه و رایگيری مجدد محک بزنند. برنده نهايی مسابقه، به عنوان نماينده کشور سوئد در پنجاه و دومين دوره مسابقات بهترين آهنگ اروپا شرکت خواهد کرد. اين مسابقه که بزرگترين مسابقه موسيقی اروپا به شمار میرود امسال در شهر هلسينکی پايتخت فنلاند برگزار خواهد شد. برگزيده شدن در اين مسابقه موجب معرفی گسترده فرد هنرمند در سراسر جهان خواهد شد. رستم مير لاشاری از سال ۱۳۶۶ در خارج از ايران زندگی و فعاليت هنری میکند. از او تا به حال چهار سیدی با نامهای «اميت»، «پاديک»، «گلبانگ» و «سالی نو» منتشر شده است.
وی میگوید: «گروه شيدا يکی از ۳۲ گروه موسيقی يا خوانندهای است که از ميان حدود ۳۲۴۰ کار برای رقابت در مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد انتخاب شدهاند که تا همين جا هم برای ما موفقيتی بزرگی به شمار میآيد. کارهای ارائه شده در اين مسابقه يعنی ۳۲ ترانه در يک سیدی جمعآوری میشود که پس از اتمام اين جشنواره به فروش میرسد.»
رستم میرلاشاری در پاسخ به این پرسش که درباره نتيجه مسابقه چگونه فکر میکند؟ توضیح میدهد: «طبيعی است که موفقيت هر گروه موسيقی، متکی بر ميزان استقبال مردم و آرای آنها دارد. در واقع رای آنهاست که نتيجه مسابقه را رقم میزند. اين اين برنامه بين سه تا چهار ميليون بيننده در سوئد دارد. خب! من هم فکر میکنم شانس ما يکی رای ايرانيانی است که برايشان مهم است صدای فعالان موسيقی ايران نيز به گوش ديگر علاقه مندان موسيقی در جهان برسد. و شانس ديگر ما، علاقهمندان به موسيقی تلفيقی word music هستند؛ يعنی کسانی که کنجکاو هستند و علاقه و توانايی گوش گردن به صورتهای متفاوت موسيقايی، با آنچه تاکنون شنيدهاند را دارند و میتوانند از مرزهای فرم موسيقی غربی فراتر بروند.»
علاقهمندان به حمایت از این آهنگ، میتوانند از ساعت ۸ شب ۱۷ فوريه دو سری به گروه شيدا رای بدهند. در بار نخست از ۸ گروهی که در آن شب به رقابت پرداختهاند ۵ گروه انتخاب و ۳ گروه حذف میشود. در رایگيری بعدی چهار گروه انتخاب میشود که ۲ گروه آن به فينال راه میيابند و دو گروه به مرحله نيمه نهايی.
شمارههای تلفن در سوئد یکی هست ۰۹۹۲۳۹۰۴ که هزینه آن 90/3 کرون سوئد است و شماره بعدی هست ۰۹۹۳۲۹۰۴ که هزینه آن 90/9 کرون برای هر بار تماس و رأی دادن است.
تصنيف در روياهای من I mina drömmar به نوعی موسيقی تلفيقی به شمار میآيد که به لحاظ سبک در ادامه کارهای قبلی گروه گلبانگ و شیدا قرار دارد. به گفته میرلاشاری، شخصيت ملودی اين تصنيف، بلوچی است با تنطيمی مدرن که به سه زبان فارسی، بلوچی، و سوئدی خوانده میشود.
در تصنیف در رویاهای من، خانم اولريکا بودن نيز همراه رستم میرلاشاری این ترانه سه زبانه را میخواند. او ۳۲ ساله و خوانندهای حرفهای است که در زمینه ترانههای فولکلور فعالیت میکند. او در اين کار به زبان فارسی و بلوچی هم میخواند.
در آهنگ «در روياهای من»، عبدالرحمان، هنرمند بلوچ، «پنجو» میزند که يک نوع ساز بلوچی است. علاوه بر این از «نيکل هارپا»، «ويلن سل»، و «پرکاشن برزيلی و هندی» در این کار استفاده میشود.
میرلاشاری با تاکید بر این که تا به امروز گرايش موسيقی تلفيقی در مسابقه بهترین آهنگ سال سوئد ارائه نشده است توضیح میدهد: «ديگر این که تا به حال کاری به زبانهايی که متعلق به خارج از اروپا باشد در اين مسابقه اجرا نشده است و برای نخستین بار است که کاری به دو زبان بلوچی و فارسی در این مسابقه که مربوط به کشورهای اروپایی است ارائه میشود.»
در دورههای گذشته، یک هنرمند ایرانی دیگر به نام کامرون کارتيو در این مسابقه شرکت کرده بود که با آهنگی به نام «روما»، با زبانی خودساخته، به فينال يک چهارم نهايی رسيد.