اگر مردم ايران دموكراسي ميخواهند بايدآماده پرداختن هزينههاي آن باشند
تهران- خبرگزاري كار ايران
استاد دانشگاه تربيتمدرس ، گفت : جنبش دانشجويي جنبش پاكي است و حركتهاي آن نبايد با بحثهاي بدون ريشهاي مانند حركت "هخا" مقايسه شود چرا كه دفتر تحكيم وحدت اتحادية ريشهداري است .
حاتم قادري در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا" ، گفت : عدم توجه به خاستگاه طرح رفراندوم ما را به اشتباه خطرناكي دچار ميكند ، چرا كه اين طرح از نوعي حس در قفس ماندگي مطرح كنندگان آن نشأت گرفته است كه احزابي مانند جبهه مشاركت در بوجود آمدن آن حس موثر بودهاند .
وي افزود : زماني كه دوستان در دفتر تحكيم وحدت با اين مساله مواجه ميشوند كه بايد از ميان كروبي ، هاشميرفسنجاني ، هادي خامنهاي و .... كسي را براي رياست جمهوري انتخاب كنند ، در حاليكه از سوي ديگر شاهد مشكلاتي نظير فقر ، فعاليت حزبگونه نهادهايي مانند حق قضاييه و موارد مشابه آن هستند ، طبيعي است كه دچار نوعي حس "در قفس ماندگي" ميشوند .
قادري تصريح كرد : جبهه مشاركت و ساير احزاب حكومتي بايد به سهم خود در مورد ايجاد اين حس "در قفس ماندگي" پاسخگو باشند ، نه اينكه طرح مسائلي نظير رفراندوم كه ناشي از اين حس است را با حركت هخا مقايسه كنند و سعي كنند اين حركتها را در نقطه خفه كنند .
استاد دانشگاه تربيت مدرس در بخشي از سخنان خود با اشاره به طرح بحث رفراندوم تحت نظارت نهادهاي بينالمللي ، گفت : نوعي نگاه نظري در جامعه ايراني وجود دارد كه بر اساس اين نگاه ؛ اينگونه حركتها با نگاه به نهادهاي خارجي يا بينالمللي , حركتهايي وطنفروشانه و مزدورانه تلقي ميشوند . اين در حالي است كه دولتهايي كه قدرت خود را از همين طريق به دست آوردهاند ، سعي ميكنند ديگران را از آن محروم كنند.
وي در ادامه با اشاره به امكانپذير بودن استمداد بيروني در برخي مسائل ، گفت : در مورد بعضي مفاهيم مانند ؛ عدالت طلبي ، فشار و سركوب ميتوان به شكلي سنجيده به هر محفل جهاني رجوع كرد و اينگونه مسائل را نبايد صرفاً داخلي دانست ، اما مسائلي نظير دموكراسي اگر مورد نظر باشد و مردم دموكراسي بخواهند بايد آن را بر اساس نيروهاي خود سازماندهي كنند .
قادري افزود : مقايسهاي بين عراق و اوكراين اين تفاوت را به خوبي نشان ميدهد . مردم كشوري در قهوهخانه مينشينند و انتظار دارند آمريكاييها بيايند و به جاي آنها بجنگند ، اما در كشور ديگر مردم خودشان به صحنه ميآيند ، مردم ايران هم اگر دموكراسي ميخواهند بايد آماده پرداخت هزينههاي آن باشند.
استاد دانشگاه تربيت مدرس همچنين در خصوص اظهارات "عيسي سحرخيز" در مورد طرح رفراندوم قانون اساسي از سوي برخي فعالان سياسي ، گفت : كساني مثل ايشان كه خود در ايجاد حس "در قفس ماندگي" طراحان بحث رفراندوم سهيم هستند ، بايد حداقل ادبيات مناسبي براي انتقاد از خود و ديگران به كار گيرند و بايد دقت كنند كه تعابيري كه استفاده ميكنند در خدمت چه جريانها و منافعي است كه فضاي سياسي آشفته ايران را آشفتهتر ميكند.
وي تأكيد كرد : بايد دقت شود كه واژگاني استفاده ميشود در خدمت چه بيعت و غرضي است ، البته خود من هم انتقادات تئوريكي به طرح رفراندوم دارم ، اما با جملات و واژگان ناشايستي كه بعضاً به كار گرفته ميشود ، موافق نيستم ، بلكه بايد از واژگان مناسبتري استفاده كرد.
قادري افزود : چرا آقايان به جاي پرداختن به انتقادهاي اينگونه به اين مساله كه قانون از كجا آمده است و يا اينكه درآمدهاي كلان برخي از كجا ميآيد ، نميپردازند ، چرا اصلاحطلبان به اينگونه مباحث نميپردازد با توجه به اينكه پرداختن به اين مسائل بخشي از مقوله دموكراسي است.
وي در پايان تأكيد كرد : در حاليكه در جامعهاي تبآلود مانند ايران با وجود بيش از يك ميليون دانشجو دچار مشكلاتي نظير فقير هستيم ، پرداختن به اين مسائل بسيار جديتر به نظر ميرسد.