- رقابت اصلي در انتخابات بين دكتر معين و گزينهاي از جناح مقابل برگزار مي شود
- انتخاباتي كه معين نتواند كانديداي آن باشد، تكليفش روشن است
تهران- خبرگزاري كار ايران
درحالي كه چندماه ديگر تا انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران باقي مانده است، حزب مشاركت ايران اسلامي به عنوان حزب داراي بيشترين كرسي در مجلس ششم و سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي، دكتر مصطفي معين، وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري را به عنوان نامزد خود در انتخابات رياست جمهوري معرفي كردند.
پرستو سرمدي؛ خبرنگار" ايلنا" در خصوص اين انتخاب و موانع پيش روي، با محمدرضا خاتمي؛ دبيركل حزب مشاركت ايران اسلامي گفت و گو كرده است كه درپي ميآيد:
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: به عنوان يك حزب تنها راه براي ما سياست ورزي در چارچوب شرايط موجود است.
محمدرضا خاتمي در گفت و گو با خبرنگار" ايلنا" اظهار داشت: ما نه براندازيم و نه ميخواهيم اركان نظام را تضعيف كنيم، بلكه حرف ما اين است كه بايد قانون اساسي اجرا شود.
وي با تصريح بر اينكه مهمترين عرصه سياستورزي را حضور در انتخابات ميدانيم، ادامه داد: براين اساس به اين نتيجه رسيديم كه بايد فردي را به عنوان كانديداي حزب انتخاب كنيم كه امكان حضورش در انتخابات وجود داشته باشد، به راحتي ردصلاحيت نشود و امكان كسب آراي اكثريت را داشته باشد، همه اين مسائل سبب شد كه دكتر معين را به عنوان كانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري برگزينيم، ضمن اينكه ايشان به معناي واقعي كلمه اصلاحطلب است و در پيمودن راه اصلاحات پايمردي خواهد كرد.
خاتمي خاطر نشان كرد: به عنوان يك حزب معتقديم كه ميتوانيم بسياري از موانع موجود را تا زمان انتخابات برطرف و برموانع غيرقانوني مثل ردصلاحيت غلبه كنيم و توانايي اين را داريم فضايي بسازيم كه در آن امكان انجام يك رقابت حقيقي بين كانديداي ما و ديگر كانديداها وجود داشته باشد و مردم اميدوارانهتر در انتخابات شركت كنند.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي با بيان اينكه رقابت اصلي در انتخابات رياست جمهوري بين دكتر معين و گزينه اي از جناح مقابل برگزار مي شود، تصريح كرد: رقيب اصلي هر يك از كانديدايي كه تاكنون مطرح شده اند, دكتر معين خواهد بود.
وي افزود: نظرسنجيهايي كه تاكنون انجام شده است، نشان ميدهد كه با در نظر گرفتن پارامترهاي مختلف، دكتر معين نسبت به تمامي كانديداي مطرح در بين مردم از شرايط بهتري برخوردار است، اين در حالي است كه معين ناشناختهترين كانديداي موجود مي باشد و تاكنون هيچ گونه تبليغاتي در مورد وي انجام نشده است.
نائب رئيس مجلس ششم افزود: اين نظرسنجيها نشان ميدهد محاسباتي كه انجام دادهايم يعني انتخابات كانديدايي كه امكان پيروزيش در انتخابات وجود داشته باشد, صحيح بوده است.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي تاكيد كرد: معتقديم با روندي كه وجود دارد، در انتخابات پيروز مي شويم.
خاتمي اظهار داشت: در انتخابات مجلس هفتم مشخص شد كه جناح راست در صورتي كه حداكثر تلاشش را انجام دهد، ميتواند 15 تا 20 درصد از آرا را به خود اختصاص دهد, بنابراين در صورتي كه مردم بتوانند در چهره كانديداي اصلاحات، اصلاحطلب واقعي و داراي عزم پيدا كنند، حتما اصلاحطلبان پيروز اين ميدان خواهند بود.
نائب رئيس مجلس ششم، مصطفي معين و مهدي كروبي را دو كانديداي جبهه اصلاحات دانست و گفت: تاكنون در اين جريان فردي غير از اين دو نفر مطرح نشده است.
وي افزود: به منظور ايجاد اجماع در جبهه اصلاحات، اول پيشنهاد كرديم كه معيارهايي تعيين شود و براساس آن معيارها كانديداي اجماعي جبهه اصلاحات انتخاب شود كه دوستان نپذيرفتند، بنابراين در اين مرحله بحث ائتلاف منتفي شد.
خاتمي خاطرنشان كرد: پيشنهاد ديگر ما به دوستان اين بود كه در آستانه انتخابات كه وزن اجتماعي كانديدا مشخص مي شود، فردي كه بيشترين پايگاه اجتماعي را دارد، به عنوان كانديداي اجماعي اصلاح طلبان برگزيده شود كه اين پيشنهاد هم پذيرفته نشد.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در پاسخ به اين سوال كه آيا در صورت ردصلاحيت دكتر معين از كانديداتوري، از مهدي كروبي در انتخابات رياست جمهوري حمايت ميكنيد؟ گفت: شرط حضور ما در انتخابات رياست جمهوري، آزادانه و عادلانه بودن انتخابات است و انتخاباتي كه دكتر معين نتواند كانديداي آن باشد از همين الان تكليفش روشن است.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در ادامه گفت و گوي خود با خبرنگار" ايلنا" با طرح اين مطلب كه آيا حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات, شانس پيروزي كانديداي اصلاح طلبان را كاهش نميدهد؟ تصريح كرد: هيچ يك از كانديداي اصلاح طلب از حضور هاشمي رفسنجاني در انتخابات نگران نيستند, بلكه اين جناح راست است كه از حضور وي در انتخابات هراس دارد، چرا كه حضور هاشمي مانع پيروزي كانديداي اصلي جناح راست در انتخابات مي شود.
خاتمي خاطرنشان كرد: اگر هاشمي در انتخابات حضور يابد, عملا جناح راست نميتواند كانديداي خود را وارد عرصه انتخابات كند.
وي تاكيد كرد: در هر صورت، رقابت نهايي بين دكتر معين و كانديداي جناج مقابل خواهد بود، بنابراين اگر آقاي هاشمي رفسنجاني كانديدا شوند, رقابت اصلي بين معين و هاشميرفسنجاني صورت ميگيرد.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در ادامه با بيان اين مطلب كه"خاتمي به عنوان يك رييس جمهوري مستقل، خود را وامدار هيچ گروهي نميدانست" گفت: اين تجربهاي است كه در انتخاباتي آتي رياست جمهوري، كارجمعي و تكيه بر خردجمعي بايد جايگزين فردگرايي و كاريزماگرايي شود.
نماينده سابق تهران در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: كانديداي اصلاحات بايد با برنامهاي كه مورد توافق تمامي گروههاي حامي است، وارد عرصه شود تا همگي پشت آن برنامه بايستند و در قبال عمل به آن برنامه، پاسخگو باشند.
وي افزود: جامعه در حالي ما را نسبت به عملكرد هشت ساله دولت اصلاحات مورد انتقاد قرار ميدهند كه از چگونگي ارتباط ما با اين دولت اطلاع ندارند.
دبيركل جبهه مشاركت با تاكيد بر اينكه دولت خاتمي از برخي از ظرفيتهاي قانوني موجود استفاده نكرد، افزود: رييس جمهوري آينده با برنامهريزي ميتواند از اين ظرفيتهاي خالي در جهت پيشبرد اصلاحات استفاده كند.
وي ادامه داد: نظام اجرايي كشور از امكانات خوب و ظرفيتهاي مناسبي در سطح كشور و بينالمللي برخوردار است كه دولت خاتمي به خوبي از اين امكانات استفاده نكرد.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي با بيان اينكه ظرفيتهاي داخلي و خارجي زيادي براي تحقق اصلاحات وجود دارد, تصريح كرد: برنامههاي جامعي براي استفاده از اين ظرفيتها داريم.
وي افزود: اگر از تمامي ظرفيتهاي قانوني براي پيشبرد برنامههايمان استفاده كنيم, امكان مقابله جناح مقابل با اين برنامهها وجود ندارد، چرا كه بايد در اين صورت با مردم و همه آرمانهاي امام و انقلاب مقابله كنند.
خاتمي خاطرنشان كرد: اگر دستاندركاران اصلاحات در اجراي برنامههايي كه مطرح شد, مصر بودند, امروز دستاوردهاي اصلاحات بيش از دستاوردهاي موجود بود.
مدير مسئول روزنامه توقيف شده مشاركت با بيان اينكه تغيير رابطه دولت و ملت و تقويت نهادهاي جامعه مدني از اهداف اصلي جنبش اصلاحات است, تصريح كرد: در صورتي كه گروههاي اصلاحطلب دستي در قدرت نداشته باشند تا بتوانند در جهت رفع موانع ايجاد و گسترش اين نهادها تلاش كنند, به هيچ وجه امكان ندارد كه از درون جامعه به صورت خودجوش اين نهادها ايجاد شود.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در بخش ديگري از اين گفت و گو با بيان اين مطلب كه هر كسي كه رييس جمهوري شود، بايد بر سر مواضع بايستد و برنامههايش را پيش ببرد و نبايد به خاطر مشكلات فرارو استعفا دهد, تصرح كرد: خاتمي در زماني كه وزير ارشاد بود, از آنجا كه احساس كرد رييس جمهوري وقت و كابينه از برنامههايش حمايت نميكنند و پشت سرش نايستادهاند, استعفا داد.
وي افزود: خاتمي استعفا داد و گمان ميكرد ماندن در پست وزارت ارشاد، يعني اجراي برنامههاي ديگران كه اين امر مطلوب نبود, اما در زماني كه وي رييس جمهوري شد، عليرغم اينكه به نظر ما ميتوانست بهتر عمل كند, اما معتقد نيستيم كه به دليل مشكلات بايد استعفا ميداد.
دبيركل جبهه مشاركت خاطرنشان كرد: دكتر معين هم در وزارت علوم تقريبا به همان سرنوشت دچار شد، بنابراين در مسووليت رياستجمهوري براي تحقق برنامههايش خواهد كوشيد و در برابر مشكلات ضعف به خود راه نخواهد داد.
خاتمي استعفاي نمايندگان مجلس ششم در اعتراض به نحوه برگزاري انتخابات مجلس هفتم را متفاوت با مساله استعفاي يك رييس جمهوري ارزيابي كرد و گفت: ما استعفا داديم چرا كه معترض بوديم به اينكه دولت اصلاحات آن انتخابات را برگزار ميكند.
وي افزود: عدم شركت ما در انتخابات به دليل استعفايمان نبود, در واقع نگذاشتند در انتخابات شركت كنيم, درحاليكه استراتژي ما استفاده از تمامي امكانات و اختيارات قانوني بود.
خاتمي ادامه داد: استعفاي رييس جمهوري كه ميتواند از اختيارات خود بهتر استفاده كند، دليل ندارد، بلكه بايد بماند و با بخشهاي مختلف حكومت تعامل برقرار كند و تا آنجايي كه ميتواند برنامههايش را پيش ببرد، البته نبايد تداركاتچي دستگاههاي ديگر شود بلكه بايد واقعا در نقش دومين مسئول نظام و با راي مردم بر همه اركان كشور قانون را حاكم كند.
دبيركل جبهه مشاركت ايران اسلامي در پايان اين گفت و گو، با بيان اينكه حفظ وضع موجود از ديدگاه ما يعني پيشرفت روند اصلاحات در عرصههاي مختلف, تصريح كرد: حفظ وضع موجود از ديدگاه ما به اين معنا نيست كه اگر دكتر معين رييس جمهوري شد, بايد در برابر تخلفات موجود مماشات كند، همانگونه كه در دو سه سال اخير شد، به نظر ما رئيسجمهوري بايد اصلاحات درون حكومت را از همانجا كه متوقف شد، پي گيرد و با شناخت بهتر مواضع و ظرفيتها، با قاطعيت بيشتر و پافشاري بر اصول اصلاحات، بهتر از دولت قبلي عمل كند.