شوراي وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا، قرار است در نشست عادي روز دوشنبه خود در "بروكسل"، روابط اين اتحاديه با جمهوري اسلامي ايران را به بحث بگذارد.
مقامات ديپلماتيك اتحاديه اروپا گفتند كه وزيران امور خارجه انگليس، فرانسه و آلمان و همچنين "خاوير سولانا"، نماينده عالي اتحاديه اروپا شركت كنندگان در نشست ياد شده را از دستور كار اتحاديه اروپا در خصوص ارايه مجموعه پيشنهادات به ايران در ماه اوت، آگاه ميكنند.
مجموعهي ياد شده سه موضوع مطروحه در توافقنامه پاريس يعني مسايل هستهيي، سياسي و امنيتي و مساله همكاري اقتصادي و فني را دربرميگيرد.
اين توافقنامه ۱۵نوامبر ۲۰۰۴بين ايران و سه كشور اتحاديه اروپا منعقد شد.
انتظار ميرود كه اتحاديه اروپا مجموعه پيشنهادات ياد شده را اوايل و يا اواسط ماه اوت و پس از آغاز به كار دولت جديد آقاي "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري منتخب ارايه كند.
مقامات ياد شده كه خواستند نامشان فاش نشود، گفتند كه در هر صورت، انتظار نميرود كه وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا هيچ گونه تصميم خاصي در مورد ايران اتخاذ كنند.
مقامات مزبور در خصوص مذاكرات اتحاديه اروپا و ايران در خصوص توافقنامه "تجارت و همكاري" گفتند كه پيشرفتهايي حاصل شده است.
مقامات اروپايي گفتند: "ما در زمينه تجارت و همكاري در حال پيشرفت هستيم. مواضع ما در حال نزديكتر شدن درخصوص موضوعات مورد توافق طرفين، به ويژه در مورد همكاري در زمينههاي صنعتي، انرژي، حق مالكيت آثار فكري و معنوي و نيز سرمايهگذاري تجاري است.
اتحاديه اروپا و ايران تاكنون در خصوص توافق در زمينه تجارت و همكاري هفت دور مذاكره برگزار كردهاند.
مقامات اروپايي افزودند كه در هر صورت، نگرانيهاي موجود در خصوص وضع حقوق بشر در ايران همچنان به قوت خود باقي است.
پيشبيني ميشود كه دور آتي گفت وگوهاي اتحاديه اروپا و ايران در زمينه حقوق بشر ماه سپتامبر برگزار شود.
"جك استراو" وزير امور خارجه انگليس كه كشور متبوعش رياست دورهاي اتحاديه اروپا را برعهده دارد، نشستها را رهبري ميكند.
در همين حال، انتظار ميرود كه سولانا وزيران عضو را از جزييات سفرش به خاورميانه در هفته گذشته آگاه كند.
شوراي ياد شده همچنين قرار است كه تصميمگيريهايي را در خصوص وضعيت فلسطين به عمل آورد و بر حمايت اتحاديه اروپا از عقبنشيني "اسراييل" از غزه و بخشهايي از كرانه باختري به عنوان يك گام اوليه به سمت برقراري صلحي عادلانه، بادوام و جامع، تاكيد كند.
تحولات عراق، افغانستان، ازبكستان، اندونزي و بالكان نيز مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.