حسين رفيعي:
پرونده هستهاي شباهتي با ملي شدن صنعت نفت ندارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
ضيافت افطار نهضت آزادي ايران با حضور شخصيتهاي سياسي- فرهنگي, فعالان ملي مذهبي, نمايندگان جبهه مشاركت ايران اسلامي, دفتر تحكيم وحدت و سازمان دانشاموختگان ايران اسلامي -ادوار تحكيم وحدت- برگزار شد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا", عيسي سحرخيز عضو انجمن دفاع از آزادي مطبوعات طي سخناني در اين ضيافت، اظهار داشت: هر روز تاخير در تشكيل جبهه دموكراسي و حقوق بشر فرصتسوزي است.
وي كه سخنانش را با ياد همه زندانيان سياسي به خصوص اكبر گنجي آغاز كرد با اشاره به اينكه امروز حزب و گروهي نيست كه به فكر تشكيل جبهه نيفتد، گفت: زماني كه اصلاحطلبان مشغول اختلافهايشان بودند، جناح مخالف حزب پادگاني خود را ساخت و در انتخابات پيروز شد و امروز ديگر تشكيل جبهه دير است و بايد هرچه ريع تر در اين زمينه اقدام كرد.
سحرخيز در عين حال تصريح كرد: در شرايط كنوني اگر همتي باشد، وجود جبهههاي گوناگون ميتواند كاركرد مطلوبي داشته باشد.
اين روزنامهنگار و فعال سياسي بر اتحاد و انسجام روشنفكران در همراهي با ديگر جبههها و ائتلافها تاكيد و ابراز عقيده كرد: ميتوان حول محور مردمسالاري، حقوق بشر و صلحخواهي تجمع و تمركز كرد و تشكلهايي را براي حفاظت و بسط اين اهداف تشكيل داد.
سحرخيز گفت: اين جبهه بايد گسترده باشد و كليه جمهوريخواهان مسالمتجو را در بر بگيرد؛ چه در فضاي مشروطهخواهي حركت كند و چه دفاع از جمهوريت را به عنوان دستاورد انقلاب مد نظر خود قرار دهد.
اين روزنامهنگار با اشاره به انتخابات رياستجمهوري تصريح كرد: برخي از دوستاني كه در انتخابات كنار هم بودند، متاسفانه هم اكنون فيلشان ياد هندوستان كرده يا چشم به ائتلافهاي ديگر دوختهاند اما اين امر نبايد خدشهاي به تشكيل جبهه دموكراسي و حقوق بشر وارد كرد.
سحرخيز در عين حال برخي مخالفتها با تشكيل جبهه دموكراسي و حقوق بشر را طبيعي خواند و گفت: روزي از يكي از مخالفان تشكيل جبهه دموكراسي علت اين مخالفت را پرسيدم و خودم در پاسخ گفتم، چون شما نه دموكرات هستيد و نه مدافع حقوق بشر.
وي يادآور شد: هم اكنون بيش از يك ماه و نيم است كه گنجي را در قرنطينه زندان اوين نگه داشتهاند، به گونهاي كه هيچ كس امروز با قاطعيت نميتواند مرگ او را رد كند، در اين شرايط غير اسلامي و غير انساني بسياري از دوستان حاضر نيستند از او حمايت كنند چرا كه با برخي ديدگاههايش مخالفند.
اين روزنامهنگار گفت: با توجه به شرايط داخلي و فضاي بينالمللي و در وضعيتي كه جز با عقبنشيني جريان اصولگرا پرونده هستهاي به شوراي امنيت ميرود، طرفداري از دموكراسي، حقوق بشر و صلح حرف اول در جامعه ميزند.
سحرخيز از اينكه اصلاحطلبان قبل از انتخابات به راحتي از كنار ايده راهاندازي شبكههاي ماهوارهاي گذشتند، انتقاد كرد و گفت: فرصت از دست نرفته است، حتي در شرايط كنوني با تمام محدوديتها امكان اختصاص يك شبكه ماهوارهاي به همه گروهها وجود دارد.
به گزارش "ايلنا"، حسين رفيعي، از فعالان ملي مذهبي نيز به بررسي پرونده هستهاي ايران پرداخت و بحران به وجود آمده براي ايران را قابل مقايسه با بحراني كه در جنگ تحميلي و خرداد 1360 براي ايران ايجاد شده بود، ارزيابي كرد.
وي، عقد قرار داد انرژي هستهاي در ايران را كه در رژيم گذشته صورت گرفت، استعماري خواند و ابراز عقيده كرد كه اين انرژي هزينه زيادي را به ايران وارد كرد، در حالي كه ايران از انرژي گاز بهرهمند بود.
رفيعي با بيان اينكه هيچ نسبتي بين پرونده هستهاي ايران با ملي شدن صنعت نفت وجود ندارد، خاطر نشان كرد: اين بزرگنماييها، در حالي كه آمريكا در منطقه حضور دارد و به دنبال ايجاد خاورميانه بزرگ است، براي ايران خطرناك است.
اين فعال ملي مذهبي معتقد است كه فضا براي ايران بسيار سخت شده و تصميم آژانس انرژي هستهاي، مواضع آمريكا را تقويت ميكند.
وي گفت: در شرايطي كه يك قلدر جهاني به دنبال بهانهگيري است، بهترين راه براي ملت ايران عقبنشيني است.
دبيركل جامعه زنان انقلاب اسلامي ايران نيز در اين ضيافت گفت: انجمن حجتيه با سازماندهي قدرتمند از زمان انتخابات شوراها فعال شده است.
اعظم طالقاني با يادآوري تشكيل سازمان زنان در سال 58، اظهار داشت: در آن زمان به همراه برخي ديگر از زنان از جمله خانم لبافينژاد، مسوول تشكيل سازمان زنان جمهوري اسلامي شدم، اين سازمان در كارخانهها، مهد كودكها و بخشهاي آموزشي فعال بود.
وي تصريح كرد: زماني كه براي تشكيل دفاتر سازمان زنان به استانهاي مختلف سفر ميكردم، متوجه شدم اعضاي انجمن حجتيه به طور سازماندهي شده در اين سازمان نفوذ كرده است.
وي معتقد است كه در حال حاضر نيز انجمن حجتيه فعال شده و در حال نفوذ به اركان مختلف كشور است.
محمدعلي دادخواه، عضو كانون مدافعان حقوق بشر نيز طي سخناني در اين ضيافت، عدالتخواهي را اسطوره ديرينه تمدن ايران دانست و تصريح كرد: آيين مهرگان نمود عدالتخواهي ملت ايران است.
وي تصريح كرد: پيش از آنكه اعلاميه جهاني حقوق بشر به وجود آيد، آيين ايراني به تحقق حقوق بشر اهتمام ميورزيد.
دادخواه با بيان اينكه حقوق بشر تنها محدود به حوزه سياسي نيست، اظهار داشت: حقوق بشر در خصوص فرهنگ، اقتصاد و ساير نيازهاي بشر امروز وجود دارد لذا ترويج حقوق بشر ترويج حقوق بدوي انساني است.
وي با اشاره به تاكيد قانون اساسي بر امر به معروف و نهي از منكر، گفت: بر اين اساس مردم بايد آزادانه سوال كنند و مسوولين پاسخ دهند نه اينكه عدهاي به دليل سوال كردن به دانشگاه اوين فرستاده شوند.
لطفالله ميثمي نيز در اين ضيافت به بررسي پرونده هستهاي ايران و چشمانداز انرژي پرداخت.