* با بستن روزنامههاي مخالف دولت، فرصت درشتنمايي مسائل را به آنها نميدهيم
* كتابي كه در بازار جمهوري اسلامي عرضه ميشود، بايد مبتني بر ارزشها باشد
تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: تعرض مطبوعات به مقدسات قابل تحمل نيست و با آنها برخورد ميشود البته فرض بر اين است كه بگير و ببندهاي گذشته را نداشته باشيم.
به گزارش خبرنگار" ايلنا" حسين صفارهرندي كه در نوزدهمين همايش سراسري ائمه جمعه سراسر كشور سخن ميگفت، افزود: در برخورد با مطبوعات بگير و ببندهاي دوره گذشته را نخواهيم داشت، ما ابتدا تذكر ميدهيم، سپس دعوت ميكنيم كه توجيهشان كنيم، خواهش ميكنيم و سعي ميكنيم كمتر برخورد آنچناني داشته باشيم.
وي با اشاره به انتقادات فعالان سياسي به احمدينژاد، گفت: مطبوعات به بالاترين شخصيتهاي كشور انتقاد ميكنند، حتي گاهي انتقاد شكل جفا به مسوولين مملكت را ميگيرد، در همين مدت سه ماهه كه دولت جديد مستقر شده است، تخريب را تا حدي پيش بردهاند كه حرف از ناكارآمدي رييسجمهوري به ميان ميآيد.
صفار هرندي در حالي كه حضار شعار" مرگ بر منافق" سر داده بودند، ادامه داد: من به اعضاي دولت ميگويم، خيلي زود است كه بردباريتان را از دست بدهيد، البته من به واسطه سابقه مطبوعاتيام از باقي اعضاي دولت پوست كلفتتر هستم و به دوستان ميگويم كه بگذاريد هتاكي و فحاشي كنند، بهترين پاسخ براي اينها، اين است كه بگوييم دولت تا آخر سال نه اردو در مناطق محروم كشور خواهد داشت.
وي ادامه داد: در شرايطي كه تيم مذاكره كننده مثل يك سرباز وارد ميدان مين شده است، عدهاي هياهو ميكنند تا حواس او را پرت كنند، حتي عدهاي زمينهاي پاكسازي شده را شبانه مينگذاري ميكنند تا اين سرباز جان بركف در دام بيفتد البته ما باز هم روزنامهاي را تعطيل نميكنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تيراژ پايين روزنامههاي مخالف دولت، اضافه كرد: ما ميدانيم كه بسياري از اين روزنامهها "له له" ميزنند تا تعطيل شوند، اينها پنج هزار شماره تيراژ دارند كه سه هزار شماره برگشت ميخورد، ما با بستن اين روزنامهها فرصت درشت نمايي مسائل را به آنها نميدهيم.
صفار هرندي همچنين در خصوص آزادي مطبوعات، اظهار داشت: اعتقاد بنده اين است كه مردم بايد آزادانه از اطلاعات بهرهمند شوند و ما نيز از گسترش اطلاعات جلوگيري نميكنيم، مطبوعات نيز در اطلاعرساني آزادند اما قانون چند مورد كوچك را براي مطبوعات محدود كرده است.
وي افزود: قانون مطبوعات كه در قانون اساسي ريشه دارد، معلوم كرده است كه حد آزادي براي مطبوعات كجاست. يكي حدود الهي است و ديگري هم حقوق عمومي كه "اضرار به غير" صورت نگيرد، در اين دو مورد مطبوعات آزادي عمل ندارند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص فيلمهاي ساخته شده در دولت خاتمي، گفت: ما به فيلمهايي كه در تعارض آشكار با خواست و اهداف مردم متدين است، اجازه پخش نخواهيم داد. ما دو مرحله نظارت و كنترل در ساخت يك فيلم داريم و كساني كه براي نظارت بر اين فيلمها انتخاب ميشوند، بسيار موثرند.
صفار هرندي در خصوص ناظران قبلي اين وزارتخانه، گفت: كساني كه براي نظارت بر گذرگاه توليد فيلم انتخاب ميشوند، خود نياز به اصلاح و اذكار داشتند، عدهاي بودند كه نميخواستند بپذيرند اين مملكت، يك مملكت امام زماني است و همانها بودند كه ميخواستند هنر را كنترل كنند.
وي اضافه كرد: اين عده اكنون با استفاده از اين حربه كه "هنر قيد نميپذيرد"، ميخواهند بر ما فشار بياورند كه به هنر و فرهنگ كنترل نداشته باشيم، ميگويند كه موسيقي غيرمجاز نداريم و ميخواهند همه انواع تئاتر را بر ما تحميل كنند، همان طور كه در ماجراي تئاتر رسواي ايران زمين پيش آمد. طبيعي است كه ما با نگاه ارزشي خودمان هر چيزي را كه مخل تحقق نگاه رهبري باشد، از ميان برميداريم.
صفار هرندي در خصوص مقوله موسيقي اظهار داشت: در اين نظام نميشود موسيقي را از زندگي مردم حذف كرد، موسيقي جزو زندگي ماست و اين نگاه متاثر از نگاه حاكم است.
وزير فرهنگ وارشاد اسلامي در خصوص نشر كتاب نيز گفت: كتابي كه در بازار جمهوري اسلامي عرضه ميشود، بايد مبتني بر ارزشها باشد، در اين ايده نبايد خدشهاي وارد شود اما كساني كه براي مديريت كتاب انتخاب شده بودند، اساساً فهم اين كار را نداشتند، حتي اگر ميخواستند كاري بكنند، هم نميتوانستند.
صفار هرندي اضافه كرد: بهحمدالله به نظر ميرسد كه ما به اين فهم رسيدهايم و در مسير حل مشكل قدم برميداريم البته از اين به بعد ممكن است كتابهايي را ببينيد كه نبايد مجوز نشر ميگرفتند، اين كتابها به دوره ما مربوط نميشوند البته ما ناشران را موظف ميكنيم كه كتابها را جمع كنند و خسارتهاي آنها را نيز ميپردازيم.
وي با انتقاد از عملكرد تيم فرهنگي سيد محمد خاتمي، گفت: بنده بنا را بر اين نگذاشتهام كه عملكرد گذشته را تخريب كنم اما ناگزيرم در گزارش كارم نكاتي را متذكر شوم، متاسفانه نتيجه تعريفي كه در گذشته از فرهنگ و هنر ارايه ميشد، لاجرم بايد سر از همين جاها در ميآورد.
وي با اشاره به غالب شدن تعريف جهاني فرهنگ بر سياستگذاريهاي فرهنگي دولت قبل، گفت: در دولتهاي قبلي فرهنگها تحت غلبه و چارچوب فرهنگي كه استكبار جهاني طرحريزي كرده است، گسترش يافته و تعقيب شده است.