تهران- خبرگزاري كار ايران
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هفتم در خصوص جلسه مشترك اين كميسيون با احمدينژاد گفت : در اين جلسه احمدينژاد عنوان كرد سياست تنش زدايي ايران در دو دوره هشت ساله گذشته و تلاش براي نزديك شدن به اروپا و اعتماد به آن، عملا دستاوردي براي جمهوري اسلامي ايران نداشته است.
به گزارش خبرنگار "ايلنا" كاظم جلالي در جمع خبرنگاران پارلماني محورهاي اصلي نشست نمايندگان اين كميسيون با احمدي نژاد را دغدغههاي كميسيون در عرصه مسائل مربوط به سياست داخلي از جمله نارساييهايي در برخي از استانها، تقاضاي رسيدگي بيشتر به مشكلات مردم در چهار استان كردستان, خوزستان, سيستان و بلوچستان و آذربايجان غربي, مباحث مربوط به مسائل هستهاي, بحثهايي در خصوص رسيدگي بيشتر به نيروهاي مسلح و در نهايت بررسي يكسري مسائل سياست خارجي عنوان كرد.
وي در خصوص مباحث صورت گرفته در مورد سياست خارجي تصريح كرد: در بحث سياست خارجي، احمدينژاد بيشتر به اين نكته تاكيد داشت كه در طول دو دوره هشت ساله قبل كه ما سياست تنش زدايي را در سياست خارجي خود در پيش گرفتيم و تلاش كرديم به نوعي به اروپا نزديك شويم و به آنها اعتماد كنيم، اين سياست عملا دستاوردي براي ايران نداشته است.
وي افزود: تحليل احمدينژاد اين بود كه دوره هشت ساله اول با جريان ميكونوس خاتمه يافت و عملا در آخر اين دوره سياست خارجي ما به هم ريخت، و در دوره دوم هم ما از آرمانهاي انقلابي خود دور شديم و به نوعي تحرك ما در دنياي اسلام كم شد.
جلالي همچنين در توضيح صحبتهاي صورت گرفته در اين جلسه در مورد اظهارات اخير احمدينژاد در خصوص اسرائيل و يهوديان، گفت: احمدي نژاد در اين جلسه عنوان كرد در سخنراني اولي كه در خصوص اسرائيل داشتم، سخن من به شكل كامل پخش نشد و در آنجا من بر بازگشت همه مهاجران به فلسطين و انجام رفراندوم تاكيد كردم.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در خصوص صحبتهاي ديگر احمدينژاد در مورد واقعه هولوكاست و انعكاس جهاني آن گفت: در اين مورد نيز احمدينژاد معتقد بود انعكاس صحبتهايش توسط رسانههاي داخلي و خارجي دقيق نبوده است.
وي ادامه داد: احمدينژاد در اين جلسه بر مواضع قبلي خود در مورد هولوكاست تاكيد كرد.
جلالي از پاسخ به سوال خبرنگار "ايلنا" مبني بر اينكه آيا احمدي نژاد از عملكرد صدا و سيما در اين زمينه انتقاد داشت، خودداري كرد و گفت: بنويسيد جلالي سكوت كرد.
مخبر كميسيون امنيت ملي همچنين حاضر به توضيح بيشتر در خصوص اظهارات احمدينژاد در مورد واكنش صحبتهاي اخيرش در زمينه سياست خارجي و سوالات، انتقادات و اظهارات نمايندگان نشد.
وي با اشاره به بحث مربوط به مسائل هستهاي مطرح شده در اين نشست مشترك عنوان كرد: گزارش از عملكرد كميسيون امنيت ملي در طول اين مدت در خصوص مصوباتي مانند الزام دولت به استمرار فعاليت هستهاي، تعليق اقدامات داوطلبانه و بحث الزام دولت به برنامهريزي براي 20 هزار مگاوات برق اتمي ارايه شد.
جلالي ادامه داد: بحثهايي در خصوص ضرورت رسيدگي بيشتر به نيروهاي مسلح و نقاط آسيبپذير در اين خصوص نيز مطرح شد.
نماينده شاهرود ادامه داد: در بخشهاي مربوط به استانها نيز آقاي احمدينژاد متذكر شدند سفرهاي استاني استمرار پيدا ميكند و ميتواند بخشي از مشكلات را به نوعي حل كند.
جلالي سپس تاكيد كرد: آقاي احمدينژاد بحث تحرك در سيستم اداري كشور را بسيار مبهم ميدانست و معتقد بود سيستم اداري قابليت و كشش بسياري از مسائل را ندارد و همپاي رئيس جمهور در تحركات نميتواند حركت كند.
وي تصريح كرد: احمدينژاد معتقد به تحول اداري جدي است.
مخبر كميسيون امنيت ملي در بخش ديگري از اظهاراتش با تاكيد بر اين كه احمدينژاد معتقد بود نبايد يك ذره از آرمانهاي امام دور شويم، خاطر نشان كرد: احمدينژاد عنوان كرد در بحث هستهاي مواضع ما بايد شفاف و صريح باشد، ما فعاليت UCF اصفهان را آغاز كرديم و الان هم در مورد بحث نطنز قائل به اين هستيم كه راجع به اصل آن با هيچكس مذاكره نميكنيم اما راجع به اينكه حركت ما انحرافآميز نباشد آماده مذاكره هستيم.
مخبر كميسيون امنيت ملي در پايان در خصوص جلسه مشترك اين كميسيون با احمدينژاد گفت : علي الظاهر رياست جمهوري تصميم دارد با كميسيونهاي مختلف مجلس جلساتي را داشته باشد، و فلسفه اينكه تشكيل اين جلسات از كميسيون امنيت ملي شروع شد اين بود، كه البته با درخواست نمايندگان عضو كميسيون امنيت ملي از رئيسجمهور براي يك نشست مشترك نيز همزمان شد.