پنجشنبه 29 دی 1384

بریتانیا، فرانسه و آلمان براي ارجاع پرونده اتمي ايران به شوراي امنيت، قطعنامه ای به شورای حکام ارائه دادند، راديو فردا

سه كشور عمده اروپايي پيش نويس قطعنامه اي را به شورای حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي ارائه دادند كه در آن از اين آژانس خواسته اند پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع شود. محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي قطعنامه سه كشور اروپايي را سياسي خواند و منوچهر متكي وزير امور خارجه هم احتمال ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت را مردود دانست. چين و روسيه مخالفت خود را با بردن پرونده ايران به شوراي امنيت ابراز كردند. جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای ازسرگیری مذاکرات اتمی با اروپا اعلام کرد ولی اتحادیه اروپا ادامه مذاکرات را رد کرد. شورای حکام قرار است روز دو فوربه برای بحث در باره برنامه اتمی ایران جلسه اضطراری تشکیل دهد.
سياوش اردلان (rm) صدا | (wma) صدا [ 3:01 mins ]


هنوز مشخص نيست كه پرونده هسته اي جمهوري اسلامي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل فرستاده مي شود يا خير.
سياوش اردلان (راديو فردا): در حالي كه سه كشور اروپايي آلمان، بريتانيا و فرانسه همچنان براي متوقف نگاه داشتن فعاليت هاي هسته اي ايران تلاش مي كنند، اما امروز هم به نظر نرسيد كه به اين هدف نزديكتر شدند. سه كشور اروپايي پيش نويس قطعنامه اي را به آژانس بين المللي انرژي اتمي ارائه دادند كه در آن از اين آژانس خواسته اند پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع شود. قرار است در نشست اضطراري آژانس به همين مناسبت در سيزدهم و چهاردهم بهمن ماه درباره اين قطعنامه راي گيري شود.

محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي قطعنامه سه كشور اروپايي را سياسي خواند و منوچهر متكي وزير امور خارجه هم احتمال ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت را مردود دانست. آقاي متكي دلايل خود را براي داشتن چنين نظري بيان نكرد، اما چين و روسيه، چين بيش از روسيه مخالفت خود را با بردن پرونده ايران به شوراي امنيت ابراز كردند.

سه كشور اروپايي به همراه آمريكا اميدوارند در جلسه اضطراري شوراي حكام آژانس، آراي لازم را براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت به دست آوردند. آنها براي اين كار ظاهرا آراي اكثريت اعضاي 35 نفره شوراي حكام را به همراه دارند. با اين حال همه كشورها فعلا تاكيد مي كنند كه ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت الزاما به اين معنا نيست كه فورا ايران تحريم خواهد شد، زيرا هم روسيه و چين احتمالا چنين طرحي را در شوراي امنيت وتو خواهند كرد و همين كه اين پرونده به گفته وزير امور خارج بريتانيا بايد آهسته پيش برود.

برغم تمام تلاش هايي كه كشورهاي اروپايي به خرج مي دهند، موضع گيري امروز چهارشنبه آيت الله علي خامنه اي رهبر جمهوري اسلامي مبني بر آن كه ايران به راه خود در توسعه علمي كشور ادامه خواهد داد، هيچ نشاني از احتمال نرمش ايرانيان را به دست نمي داد. از چند هفته پيش كه ايران اعلام كرد تحقيقات هسته اي خود را از سر گرفته است، دور جديدي از بحران در روابط ايران و غرب وجود آمد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

كشورهاي غربي آغاز تحقيقات هسته اي در ايران را مقدمه غني سازي اورانيوم مي دانند. ايران بر اساس موضع رسميش همچنان مايل به مذاكره با اروپاييان است. مذاكره اي كه از چند ماه پيش قطع شد. پيشنهاد ازسرگيري مذاكرات را مقامات جمهوري اسلامي روز گذشته به اتحاديه اروپا ارائه دادند. اما اروپايي ها امروز هم مانند ديروز بار ديگر پيشنهاد ايران را براي ازسرگيري مذاكرات رد كردند.

سرسختي اخيري كه در مواضع كشورهاي غربي ديده مي شود، هنوز به هيچ وجه شكل اراده نظامي را به خود نگرفته است. امروز فرمانده ارتش فرانسه گفت: حمله نظامي به ايران در شرايط حاضر ديوانگي است و به گفته او فعلا براي مقابله با برنامه هسته اي ايران، حرف، حرف ديپلمات ها است.

Copyright: gooya.com 2016