تهران ، خبرگزاري جمهوري اسلامي ۸۴/۱۲/۱۱
مجلس شوراي اسلامي كه از روز چهارشنبه بررسي لايحه بودجه سال ۱۳۸۵كل كشور را آغاز كرده است ، روز پنجشنبه نيز با سخنان نمايندگان موافق و مخالف لايحه بودجه و مصوبات كميسيون تلفيق ، كار بررسي لايحه بودجه كل كشور در سال آينده را ادامه داد.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا ، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي امروز نيز نقاط قوت و ضعف لايحه بودجه سال ۸۵و همچنين مصوبات كميسيون تلفيق مجلس را مورد بحث و بررسي قرار دادند.
رييس جمهوري لايحه بودجه سال ۸۵را كه اولين لايحه بودجه دولت نهم است بيست و پنجم دي ماه به مجلس شوراي اسلامي ارايه كرد.
بودجه سال ۱۳۸۵كل كشور بر اساس لايحهاي كه دولت تقديم مجلس كرده است، از حيث منابع بالغ بر يك ميليون و ۹۵۶هزار و ۵۷۲ميليارد و ۱۱۳ميليون ريال و از حيث مصارف بالغ بر يك ميليون و ۹۵۶هزار و ۵۷۲ميليارد و ۱۱۳ ميليون ريال است.
منابع بودجه عمومي دولت از لحاظ درآمدها و واگذاري داراييهاي سرمايهاي ومالي و مصارف بودجه عمومي دولت از حيث هزينههاو تملك داراييهاي سرمايهاي و مالي بالغ بر ۶۲۹هزار و ۶۳ميليارد و ۸۰۵ميليون ريال است.
بودجه شركتهاي دولتي و بانكها و موسسات انتفاعي وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و ساير منابع تامين اعتبار بالغ بر يك ميليون و ۳۸۵ هزار و ۷۳۰ميليارد و ۶۵۲ميليون ريال و از حيث هزينهها و ساير پرداخت ها بالغ بر يك ميليون و ۳۸۵هزار و ۷۳۰ميليارد و ۶۵۲ميليون ريال است.
به گفته رييس جمهوري، "تحرك سيستم و مجموعه اداري" ، "تحرك سيستم بانكي"، "تقويت حضور همه جانبه مردم درعرصهها"،"ارتقا كيفيت فعاليتها"، "تلاش در جهت خودكفايي محصولات اساسي"، "توليد با رويكرد صادرات"، "واگذاري فعاليتهاي اقتصادي دولت به مردم" و "محدودكردن سرمايهگذاري دولتي" از جمله جهتگيريهاي لايحه بودجه سال ۸۵است.
"صرفه جويي و كاهش هزينههاي غيرضرور" ،" حمايت از صدور خدمات فني و مهندسي و نيروي كار"،"هدفمند كردن يارانه" ،"تشويق به سرمايهگذاري خارجي" ،"تلاش براي خودكفايي در صنايع مرتبط با نفت و گاز و پتروشيمي"، "صرفهجويي در مصرف انرژي"، "تاكيد بر توليد علم بومي و تحقيقات كاربردي مفيد و حلال مشكلات كشور و رشد و پرورش خلاقيت جوانان ايران زمين" از ديگر جهتگيريهاي لايحه بودجه دولت نهم عنوان شده است.
" توجه به جوانان، اشتغال، مسكن و ازدواج جوانان"، "توجه ويژه به بخش فرهنگ"، "ارتقاء بودجه بخشهاي فرهنگي آموزش و پرورش، دانشگاهها، پژوهش و ساير بخشهاي فرهنگي"، "تاكيد دولت بر توسعه صنايع و سرمايهگذاري هاي زود بازده"، "توسعه امنيت داخلي و منطقهاي" و"تلاش براي اولويت بندي پروژههاي نيمه تمام" از ديگر جهتگيريهاي لايحه بودجه است كه احمدينژاد هنگام ارايه لايحه بودجه به مجلس، بيان كرده است.
بر اساس آيين نامه داخلي مجلس، ۱۵موافق و ۱۵مخالف هر كدام به مدت ۲۰دقيقه نظرات خود را در مورد كليات لايحه بودجه مطرح خواهند كرد. سپس نماينده دولت در ۴۵دقيقه به دفاع از لايحه پيشنهادي دولت ميپردازد.
پس از آن براي كليات رايگيري ميشود. با تصويب كليات لايحه بودجه، مجلس بلافاصله وارد بررسي جزييات آن خواهد شد.