سه شنبه 13 تیر 1385

لاريجانی: تعليق فعاليت‌های هسته‌يی را پيشنهاد معقولی نمی‌دانيم، اصرار طرف مقابل به پاسخ سريع ايران كمكی نمی‌كند، ايسنا

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هسته‌يي

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به مذاكراتش با سولانا در هفته‌ي جاري گفت: اين مذاكرات شروع بحث‌هايي است كه با كشور‌هاي اروپايي آغاز مي‌كنيم.

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني ـ دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ـ بعدازظهرروز گذشته (دوشنبه) پس از ديدار و گفتگو با محمود المشهداني، رييس مجلس ملي عراق در جمع خبرنگاران در خصوص مذاكرات چهارشنبه‌ هفته‌ي جاري خود با خاوير سولانا سخن گفت.

وي اعلام كرد: بر اساس مذاكرات تلفني كه داشتيم بنا شد در هفته‌ي جاري، نخستين جلسه براي بحث و بررسي درباره‌ي چگونگي حل و فصل مساله‌ي هسته‌اي ايران داشته باشيم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اظهار اميدواري كرد كه اين مذاكرات در اين هفته انجام شود.

لاريجاني اظهار كرد: اين مذاكرات شروع بحث‌هايي است كه با كشور‌هاي اروپايي آغاز مي‌كنيم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در خصوص برخي اخبار مبني بر اين كه در مذاكرات آينده طرف مقابل انتظار شنيدن پاسخ ايران را دارد، گفت: اين خبر‌ها دقيق نيست و بيشتر در رسانه‌ها مطرح است.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا مبني بر اين كه نخست وزير لبنان در اظهاراتي عجيب اعلام كرده است كه ما خواهان آن نيستيم كه ايران برق هسته‌يي داشته باشد و از ايران خواسته است كه براي صلح خاورميانه برنامه‌ي هسته‌يي‌اش را كنار بگذارد، گفت: صلح خاورميانه ارتباطي به اين مقوله ندارد، چون فناوري هسته‌يي ايران صلح آميز است.

وي تاكيد كرد: بايد همه‌ي حواس‌ها جمع باشد كه به خلع سلاح خاورميانه توجه شود.

لاريجاني اظهار كرد: اصرار طرف مقابل به پاسخ سريع ايران كمكي نمي‌كند. مساله‌ي اصلي كه روح پيشنهاد است، اين است كه از طريق مذاكرات مساله‌ حل و فصل شود. ما اين را كاملا جدي گرفته و بر آن پايبند هستيم.

وي افزود: از قبل هم گفته بوديم كه اين رفتار‌هاي تند آقايان روش غلطي است، بنابراين نبايد با اين گونه حرف‌ها مسير را منحرف كرد.

لاريجاني گفت: ما هر وقت كارمان تمام شود نظرمان را مي‌گوييم، بنابراين كار ما جدي است و دنبال مي‌شود.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با اشاره به ديدارش با سولانا در هفته‌ي جاري گفت: بحث‌هاي ما با سولانا درباره‌ي مسايلي است كه به حل موضوع هسته‌يي ايران كمك مي‌كند.

لاريجاني در پاسخ به پرسشي ديگر گفت: هر بحثي كه به مسير مذاكرات به نحو معقول كمك كند ما از آن استقبال مي‌كنيم. بنابراين پيشنهادات بايد در اين راستا باشد. اما اگر پيشنهاداتي باشد كه مخل مذاكرات باشد و بعضي از موضوعاتي كه مي‌تواند در مذاكرات مطرح شود را به بن بست بكشاند، درباره‌ي آن صحبتي نخواهيم داشت.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري ديگري مبني بر اين كه آيا ممكن است ايران براي مدت زمان كوتاهي تعليق را بپذيرد، گفت:‌ اجازه دهيد مذاكرات آغاز شود در مذاكرات مي‌توان درباره‌ي خيلي از مسايل بحث كرد، در عين حال ما نظرمان را قبلا درباره‌ي تعليق گفته‌ايم. ما تعليق فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي را پيشنهاد معقولي نمي‌دانيم.

وي در ادامه اظهاراتش به ديدارش با المشهداني رييس مجلس ملي عراق اشاره كرد و افزود: حضور آقاي مشهداني يكي از شخصيت‌هاي برجسته در عراق هستند مغتنم است.

وي افزود: همين كه ايشان نخستين سفر خارجي خود را به ايران انجام داده‌اند، نشان مي‌دهد كه چقدر همكاري‌هاي بين دو كشور به هم نزديك است.

لاريجاني تصريح كرد: همكاري‌هاي ايران و عراق استراتژيك و بر اساس روح برادري اسلامي است.

وي گفت:‌ اميدواريم كه مجلس ملي عراق كه از آن دولتي برخواسته از راي مردم بيرون آمده است كار خود را پرتوان دنبال كند. ايران اين آمادگي را دارد كه در زمينه‌هاي اقتصادي با كشور دوست و برادر همكاري هاي نزديكي را داشته باشد تا به اين شكل زندگي آرام و مطلوب براي مردم عراق رقم زده شود.

لاريجاني در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه درباره وضعيت امنيتي عراق و حملات تروريستي مي‌پرسيد، اظهار كرد: حرف‌هايي كه درباره‌ي دخالت ايران در عراق گفته مي‌شود حرف‌هاي دشمنان ايران و عراق است، اين حرف‌ها از سوي اشغالگران عراق گفته مي‌شود.

وي با بيان اين كه ما از ابتدا مخالف اشغال عراق بوده‌ايم گفت: ما مردم عراق را رشيد مي‌دانيم كه مي‌توانند براي امنيت خود تلاش كنند. اما اشغالگران بودند كه به اميد سلطه براين كشور، صد‌ها هزار عراقي را كشتند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: بعد از اشغال عراق ما هميشه در كنار رهبران اين كشور بوده‌ايم و نيز مخالف دولتي دست نشانده بوديم. آمريايي‌ها قصد داشتند قانون اساسي‌ آمريكايي‌ را به اين مردم تحميل كنند كه ما با اين كار مخالف بوديم. متاسفانه اشغالگران مجال ندادند كه مردم عراق پس از سرنگوني صدام آسايش داشته باشند و متاسفانه تروريست‌ها به بهانه‌ي حضور آمريكا در عراق دست به حركت‌هايي ضد بشري زدند.

وي افزود:‌ ما از حركت‌هايي كه به طايفه‌گري دامن مي‌زند استقبال نكرده و مخالف آن هستيم.

لاريجاني تصريح كرد: ما از كابينه وحدت ملي در عراق حمايت مي‌كنيم و هر كمكي كه به توسعه عراق در ابعاد سياسي، اقتصادي و اجتماعي بينجامد دريغ نداريم.

به گزارش ايسنا محمود المشهداني ـ رييس مجلس ملي عراق ـ در جمع خبرنگاران ديدارش با مقامات ايراني را راهي براي نزديكي روابط دو كشور به همديگر و تبادل نظر در خصوص مسايل فيمابين عنوان كرد و افزود: دو ملت ايران وعراق ملتي كهن و تاريخي هستند كه مشتركات بسياري دارند.

وي گفت: دوران تفرقه‌گرايي و طايفه گرايي به سر رسيده و امروز عراق راهي را طي مي‌كند كه بر اساس شالوده دين مبين اسلام است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


المشهداني با اشاره به معضلات و مشكلات امنيتي عراق گفت: در اين ديدار در اين خصوص ديدگاه‌هايمان را مطرح كرديم و نيز ديدگاه‌هاي برادران ايراني را شنيديم و درباره‌ي راه‌هاي برقراري ثبات و امنيت در عراق بحث كرديم.

وي اظهار كرد: اطلاع از تجربه‌ي پارلماني ايران از ديگر اهداف سفر من به ايران است، چرا كه ايران در ربع قرن گذشته در زمينه‌ي احياي شريعت اسلام و صدور قوانيني در اين چارچوب تجربيات بسيار خوبي داشته است.

رييس مجلس ملي عراق در پاسخ به پرسشي تصريح كرد: ايران يك استراتژي آشكار و روشن در منطقه دارد كه با استراتژي رهبران كنوني عراق همسو است.

وي همچنين گفت: ايران تجربيات ارزشمندي در زمينه‌ي توسعه‌ي اقتصادي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي دارد كه ما نيازمند اين تجربيات هستيم.

المشهداني ادامه داد: ايران عمق استراتژيك عراق در مرز‌هاي شرقي است. حضور قدرتمند ايران در مرز‌ها مانع ورود تروريست‌ها مي‌شود.

وي گفت: همچنين كمك‌هاي اقتصادي براي ما بسيار مهم است. چرا كه امنيت نافذ از طريق پشتوانه‌هاي اقتصادي و سياسي تامين مي‌شود.

رييس مجلس ملي عراق تاكيد كرد: ما بدون كمك ايران نمي‌توانيم به ساختاري سياسي، اقتصادي و اجتماعي قدرتمند برسيم.

Copyright: gooya.com 2016