*در دوران انديشه نمیتوان مانند عصر چنگيز سخن گفت
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
رييسجمهور با اشاره به روند مذاکرات انرژی هستهيی، تاکيد کرد که ايران چرخهی سوخت صلحآميز انرژی هستهيی را پیگيری خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) دکتر محمود احمدینژاد طی سخنانی در جمع نمايندگان سومين مجلس دانشآموزی، با اشاره به پيشنهاد کشورهای اروپايی در مورد انرژی هستهيی ايران اظهار داشت: داشتن چرخهی سوخت حق مسلم ايران است و ما همانطور که بارها اعلام کردهايم اهل گفتوگو هستيم و سياست ما استفادهی صلحآميز از اين انرژی و همکاری در چارچوب آژانس است.
وی با تاکيد بر اين که " آمريکايیها بیجهت سعی در ايجاد اختلاف نکنند. ما با اروپايیها کار را پيش میبريم" خاطرنشان کرد: اگر مشکلی پيش بيايد برای همه اتفاق خواهد افتاد. ما خواهان اين هستيم که دوستانه بحث را حل کنيم.
رييسجمهور با بيان اينکه دوران جديد، دوران فرهنگ و انديشه است، گفت: بايد در اين دوران اخلاق استکباری و مانند عصر چگيز حرف زدن را کنار گذاشت و با انديشه سخن گفت.
وی در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به حملهی رژيم صهيونيستی به لبنان گفت: در فرهنگ سرزمين ما «به ما چه ربطی دارد» موضوعيت ندارد و به اعتقاد ما همهی اتفاقاتی که در منطقه رخ میدهد به ما هم مربوط میشود.
احمدینژاد با بيان اينکه امروز نظام سلطه اجازهی امنيت به هيچکسی را نمیدهد، گفت: اگر هولوکاست واقعيت داشت بايد کسانی که جنايت کردهاند پاسخ آن را بدهند. چرا میخواهيد از کيسهی ديگران خرج کنيد؟
وی ادامه داد: ۶۰ سال است ظلم میکنند و هيچ محدوديتی برای آنها ايجاد نمیشود. رسما اعلام میکنند که میخواهند افرادی را ترور کنند. پنج ميليون انسان بیگناه را آواره کردهاند اما دم از صلحطلبی میزنند.
رييسجمهور با بيان اينکه حملهی جديد رژيم صهيونيستی به لبنان يک طرح برنامهريزی شده برای اشغال اين کشور است، گفت: اينکه میگويند در مقابل اسارت دو سرباز دست به اين اقدام زدهاند بهانهای بيش نيست. چگونه ممکن است يک ارتش بتواند در يک ساعت عملياتی گسترده و با نقشهای مشخص انجام دهد؟
احمدینژاد ادامه داد: برخی کشورهای غربی آرزوی تسلط بر خاورميانه را داشتند و امروز به بهانهی هولوکاست، کشوری ساختهاند تا ماموريت آنها را انجام دهد.
وی با تاکيد بر اينکه اين حمله مقدمهسازی برای اشغال است، گفت: آنها برنامهريزی کردهاند که به ايران فشار بياورند. ابتدا افغانستان را گرفتند، سپس به عراق حمله کردند و بعد بحث انرژی هستهيی ايران را مطرح کردند اما وقتی ديدند که نمیشود به ديوار محکم ايران مشت بزنند، رفتهاند و از نقطهی دورتری شروع کردهاند و فکر میکنند اگر بتوانند حلقهی ضعيفتر را باز کنند میتوانند فشار بيشتری بياورند.
رييسجمهور با بيان اينکه آنها ابتدا مردم غزه را مورد هجوم قرار دادند و سپس حمله به لبنان و اشغال آن را طراحی کردهاند، گفت: به نظر ما مانند بسياری از دفعات قبل، اين بار هم اشتباه کردهاند. هرچند برايشان سخت است که بپذيرند، اما ما به آنها توصيه میکنيم که به پيشنهادهای ما برای صلح پايدار در منطقه به طور جدی فکر کنند.
احمدینژاد، انتقال رژيم اشغالگر قدس به يک جای ديگر و حق تصميمگيری و انتخاب به مردم فلسطين را دو پيشنهاد به کشورهای غربی برای پايان دادن به ناآرامیهای منطقه دانست و گفت: باز هم فردا نروند بگويند که رييسجمهور ايران جنگطلب است. خير، ما صلحطلب هستيم و خواهان يک صلح پايدار در منطقهايم و نمیپذيريم که کشوری در منطقه هر روز با زور بر سر ديگران بزند و بخواهد مقاصد خود را جلو ببرد.
رييسجمهور همچنين در نشست سوم نمايندگان پارلمان دانشآموزی، خطاب به نمايندگان دانشآموزان گفت: شما به عنوان نمايندگان بهترين نسل جوان دنيا بايد ماموريت بزرگ ما را که ساختن ايران است به انجام رسانيد.
وی با بيان اينکه به اين نسل بسيار اميدوارم و میدانم که میتوانيم به بام جهان برسيم، گفت: اين حرفها شعار نيست و يقين دارم که رسيدن به بام جهان با اين جوانان شدنی است.
احمدینژاد ادامه داد: ما نبايد دنبال مقصر بگرديم و کسی را متهم کنيم. بايد دنبال راهحل و راهکار برای ساختن ايران باشيم.
رييسجمهور گفت: هرچند در اين بين بعضیها شيطنت میکنند و دانسته يا نادانسته عامل بيگانه شدهاند و میگويند نمیشود، اما ما اعتقاد داريم که بايد خودباوری جای ياس را بگيرد؛ چرا که انتشار ياس کار دشمن است.
وی مجلس دانشآموزی را يک نهاد تصميمگير مناسب توصيف کرد و در پاسخ به پيشنهاد رييس مجلس دانشآموزی مبنی بر مشاور شدن اعضای پارلمان دانشآموزی به عنوان مشاور جوان رييسجمهور گفت: با کمال افتخار میپذيرم که همهی شما مشاور بنده باشيد و چه مشاورانی امينتر و دلسوزتر از شما میتوان پيدا کرد.
رييسجمهور خطاب به اين مجلس گفت: شما بايد موضوعات مختلف را بررسی و پیگيری کنيد. وزير آموزش و پرورش نيز بايد موضوعات مختلف را به اين پارلمان ارجاع دهد تا مورد بررسی قرار بگيرد.
وی همچنين گفت: به رييس مشاوران جوان رييسجمهور گفتهايم که يک دولت در سايه متشکل از جوانان تشکيل دهد تا بتوان به عنوان آيندهی مملکت از آنها استفاده کرد که در همين جا پيشنهاد میکنم که آن کابينه با مجلس دانشآموزی ارتباط نزديکتری برقرار کند.
احمدینژاد تاکيد کرد: ما نمیخواهيم کار نمايشی اجرا کنيم. شما بايد در آيندهی مملکت تصميمگير باشيد و بتوانيد گرهها را باز کنيد.
رييسجمهور گفت: کسانی در طول تاريخ موفق بودهاند که ماموريت دوران خود را شناختهاند و امروز ماموريت همهی ما ساختن ايران است. البته اگر ملتی به آنچه که دارد قانع شود، ديگر پيشرفتی حاصل نخواهد شد.
وی تاکيد کرد که جوانان، خود را برای کارهای جدیتر آماده کنند.
پيش از سخنان رييسجمهور، رييس مجلس دانشآموزی خواستار کمک دولت و رييسجمهور به اين مجلس شد و گفت: ما خواستهی صنفی داريم اما به ما میگويند شما سياسیکاری میکنيد. مجلس دانشآموزی نه نمادين و نه تشريفاتی و انتصابی است بلکه صرفا با رای دانشآموزان انتخاب شده است.
وی همچنين از رييسجمهور خواست تا پارلمان دانشآموزی به عنوان مشاوران جوان رييسجمهور انتخاب شوند.
سومين نشست مجلس دانشآموزی، امروز با حضور ۱۵۰ نمايندهی دانشآموز از سراسر کشور کار خود را آغاز کرد.
در اين مراسم، وزير آموزش و پرورش و سفير فلسطين در ايران نيز حضور داشتند.