سه شنبه 27 تیر 1385

سخنگوی دولت: فضا برای گفت‌وگو درمساله‌ هسته‌ای آماده است، ايسنا

الهام، در رابطه با نوشته همسرش: به آزادی گفتار، آزادی افکار و انديشه معتقدم

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی

جلسه‌ی سخنگوی دولت اين هفته استثنائا در روز سه‌شنبه با اولويت پرسش‌های مربوط به اتفاقات اخير منطقه‌ی خاورميانه، هم‌چنين پرونده‌ی هسته‌يی کشورمان برگزار شد.

ايران هميشه از گسترش صلح مبتنی بر عدالت حمايت می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) غلام‌حسين الهام در پاسخ به سوالی مبنی بر قصد ايران برای کمک‌های انسان‌دوستانه و مالی به لبنان با توجه به حملات رژيم صهيونيستی به زيرساخت‌های لبنان گفت: اتفاقات اخير منطقه بيانگر اين است که يک نوع آمادگی قبلی برای تهاجم به لبنان و کشورهای اسلامی وجود داشته است، فقط آن‌ها به دنبال بهانه می‌گشتند و اکنون نيز بهانه‌ای را مطرح می‌کنند که قابل قبول نيست.

الهام با توجه به کشتار زنان، کودکان و انسان‌های بی‌گناه در اين جنايت‌ها افزود: اقدامات رژيم صهيونيستی غيرقانونی و برخلاف مقررات جنگی، اخلاقی و انسانی است و افکار عمومی جهان به نحو گسترده‌ای عليه چنين جناياتی بسيج و تحريک شده‌، نفرتی که از رژيم صهيونيستی وجود دارد، مربوط به جهان اسلام نيست، حتی مشاهده کرديد که پاپ نيز اين جنايت‌ها را محکوم کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ماهيت رژيم صهيونيسيتی برای همگان مشخص شده است و اگر اين وضعيت ادامه پيدا کند، هويت اين رژيم اشغال‌گر ببيشتر برای عموم جهانيان روشن می‌شود. در حال حاضر بهترين زمينه برای دفاع از حق به وجود آمده است، چراکه مردم جهان متوجه شده‌اند اين رژيم چه جنايت‌هايی انجام می‌دهد.

سخنگوی دولت گفت: مردم لبنان، منطقه و فلسطين مردم پايدار و استواری هستند و برای دفاع از حق و حقوق خود ايستاده‌اند، اگر ابرقدرت‌های تاثيرگذار از حمايت خود از اين رژيم اشغالگر دست بردارند، اين رژيم ديگر هيچ پشتوانه‌ای نخواهد داشت و مطمئنا در آن صورت است که صلح و امنيت به منطقه بازخواهد گشت.

الهام اظهار داشت: جمهوری اسلامی هميشه از صلح مبتنی بر عدالت حمايت کرده و تلاش داشته صلح و عدالت را در منطقه و جهان گسترش دهد.


جامعه جهانی برای مقابله با رژيم صهيونيستی راه حل ريشه‌يی بدهد

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اتهام رژيم صهيونيستی به ايران در حمايت از حزب‌الله لبنان، درخواست مجامع بين‌المللی و گروه جی - هشت از ايران و سوريه برای استفاده از نفوذ در حزب‌الله لبنان در جلوگيری از گسترش بحران و درگيری و قصد ايران در ميانجی‌گری برای آتش بس، گفت: از کسی ماشينی را دزديده بودند و هرکس به اين فرد که ماشين دزديده شده بود می‌رسيد می‌گفت بايد ماشينت را قفل می‌کردی، بايد کلاجش را می‌بستی، بايد دزدگير می‌بستی. مالباخته بيچاره گفت؛ ظاهرا همه در اين مساله گناهکار هستند به جز سارق و گويی سارق مرتکب گناه نشده است.جامعه‌ی جهانی می‌تواند از پتانسيل خود برای ايجاد صلح در منطقه استفاده کند. رژيم اسرائيل در حال حاضر دارای مشکلات بيرونی، درونی و ساختاری است و ماهيت وجودی آن نيز زير سوال است. جامعه جهانی بايد در ارتباط با مساله رژيم صهيونيستی به صورت ريشه‌ای راه حلی را پيدا کند و به جای اين‌که مظلوم را متهم کند گناهکار را شناسايی کند.

وی ادامه داد: رژيم صهيونيستی به جای اين‌که حقوق مردم فلسطين را به رسميت بشناسد، بر خلاف موازين بين‌المللی دولتمردان آن‌ها را به گروگان گرفته و جنايت‌های زيادی در اين منطقه انجام داده است، اگر مجامع بين‌المللی به دنبال ايجاد امنيت در منطقه هستند، جنايت‌های رژيم صهيونيستی را متوقف کنند، در آن صورت امنيت در منطقه حاکم خواهد شد.

الهام مبادله اسرا را کاری عادی و معقول دانست و تفزود: اگر رژيم صهيونيستی واقعا بهانه اسرايش را دارد می‌تواند آن‌ها را مبادله کند تا آرامش برقرار شود، کسانی که به دنبال صلح هستند اگر در ادعای خود صادقند اجازه بدهند که شورای امنيت و مجامع جهانی کار قانونی خود را انجام دهند و با وتو نظرات استکباری خود را تحميل نکنند.

سخنگوی دولت در ادامه به دو راه حل پيشنهادی رييس جمهور در ارتباط با مساله رژيم صهيونيستی اشاره کرد و گفت: اگر يکی از دو پيشنهاد محقق شود امنيت در منطقه حاکم خواهد شد، رژيم صهيونيستی به آن چه که خود می‌گويد و همچنين قوانين بين‌المللی پايبند نيست اين رژيم به هيچ چيزی پايبند نيست و خود را مکلف به پاسخگويی نمی‌داند. جمهوری اسلامی ايران مواضع خود را در اين ارتباط اعلام کرده و راه حل نيز ارائه داده است و ديگران هستند که بايد در مواضع خود تجديدنظر کنند. آن‌ها به جای فرافکنی به حل مشکل خود بپردازند و از حمايت از اين رژيم غاصب دست بردارند. جامعه جهانی ديگر اينگونه رفتارها را نمی‌پذيرد و ما شاهديم که افکار عمومی جهان انزجار خود را از اين رفتار غيرقانونی اعلام کرده‌اند.


هرکس بايد پاسخگوی گفتار و قلم خود باشد

در ادامه خبرنگار روزنامه اعتماد ملی با اشاره به يادداشت منتشر شده از فاطمه رجبی - همسر الهام در يکی از سايت‌ها و با بيان اين که در اين يادداشت به مسوولان پيشين نظام اهانت شده بود، پرسيد که آيا در حال حاضر روزنامه‌نگاران می‌توانند با همين ادبيات در ارتباط با مسوولان فعلی اظهارنظر کنند؟ شما دائم می‌گوييد دولت رسانه ندارد، پس صدا و سيما و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های اصول‌گرا چه هستند؟ آن‌ها که دائم در اختيار دولت هستند، در ضمن وضعيت روزنامه ايران چه شد؟ سخنگوی دولت نيز پرسيد: رسانه شما دولتی است؟ خبرنگار پاسخ گفت: نه دولتی نيست.الهام ادامه داد: پس شما از مواضع دولت حمايت نمی‌کنيد؟ خبرنگار گفت: از مواضع به حقش حمايت می‌کنيم. الهام گفت: می‌خواستم بدانم اين سوال از سوی رسانه حامی دولت مطرح می‌شود يا منتقد دولت؟ خبرنگار پاسخ گفت: اين يک سوال است، چه فرقی می‌کند که از سوی کدام رسانه مطرح شود؟ الهام ادامه داد: من اگر همه‌ی بيماری‌ها را داشته باشم، بيماری مردسالاری آن هم از نوع بدخيم آن را ندارم و به آزادی بيان، آزادی گفتار و آزادی نوشتار اعتقاد دارم و در مجموع معتقدم هرکس بايد پاسخگوی گفتار و قلم خود باشد و هرکس حق دارد نوشته‌ای را بخواند، نقد کند و بپذيرد، به نظر من مطرح کردن اين گونه سوال‌ها در جايی که سياست‌های رسمی دولت بيان می‌شود، مناسب نيست، ولی به آزادی گفتار، آزادی افکار و انديشه معتقدم.


هيچ رسانه‌ای سخنگو و ارگان دولت نيست

الهام افزود: رسانه ملی دارای مديريتی مستقل است که تابع دولت نيست و راه خود را می‌رود، البته در حال حاضر همراه دولت است نه مقابل دولت. رسانه‌ی ملی دارای وظايفی است و در چارچوب خود در حال حرکت است، البته ما به رسانه ملی انتقاداتی داريم، ولی در حال حاضر رابطه‌ی خوبی حکم‌فرماست و ما به آن‌ها احترام می گذاريم، ولی اين رسانه رسانه‌ای نيست که کاملا در اختيار دولت باشد، به طور کلی در حال حاضر هيچ رسانه‌ای مانند گذشته رسانه‌ی دولت به آن معنا نيست، که گفتمان دولت را به نحو گذشته منعکس و ترويج کند، البته رسانه‌هايی هستند که گفتمان دولت را منتقل کنند، ولی آن‌ها از همان ابتدا موضع انتقادی خود را نسبت به دولت تعريف کرده‌اند و به طور کلی می‌توان گفت هيچ رسانه‌ای سخنگو و ارگان دولت نيست.

وی هم‌چنين مشخص‌شدن وضعيت روزنامه‌ی ايران را تابع تصميم‌گيری دستگاه قضايی خواند.


دولت هيچ سياستی را به نظام بانکی تحميل نکرده است

سخنگوی دولت در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در مورد جلسه‌ی کميسيون قضايی مجلس با مديرعامل برخی از بانک‌ها و اين‌که در آن جلسه مديرعامل بانک‌ها اعلام کرده‌اند با تراز منفی مواجه شده و ۱۹۰۰ ميليارد تومان سپرده جذب کرده‌اند و دو هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخته‌اند و طی سال‌های آينده با تراز منفی مواجه می‌شوند، اظهار داشت: کاهش سود تسهيلات بانکی مصوبه‌ی مجلس هفتم است و از ابتدا از طريق مرکز پژوهش‌ها پيگيری و کارشناسی می‌شد و دولت نيز به جد از کاهش نرخ تسهيلات بانکی حمايت کرده است. کاهش نرخ تسهيلات بانکی بر تورم تاثيرگذار است و باعث کاهش آن می‌شود. خود سيستم بانکی نيز با اين برنامه موافق بوده و علی‌رغم آن‌چه گفته‌ می‌شود بانک مرکزی نيز با اصل موضوع مخالفتی ندارد.

وی گفت: حال نسبت به روندی که مجلس با آن موافقت کرده است، چگونه کميسيون‌ها می‌توانند نظريه‌ی منتقدانه داشته باشند. مسائل اقتصادی مسائلی مرکب، پيوسته و پيچيده هستند و اگر بخشی از آن اجرا شود و بخشی اجرا نشود تاثيرات خاص خود را دارد.

سخنگوی دولت همچنين اظهار داشت: از طريق دولت قانونی يا چيزی به بانک‌ها تحميل نشده است. بلکه دولت اعلام کرد که بايد تسهيلات به صورت عادلانه طبق اصل ۴۳ و ۴۸ قانون اساسی ارائه شود و توزيع عادلانه باشد. روند به اين نحو نباشد که عده‌ای محدود و به صورت کلان از اين منابع بانکی استفاده کنند. تاکيد می‌کنم که دولت چيزی را به نظام بانکی تحميل نکرده و حتی از طريق سياست‌هايی که وزارت بازرگانی در پرداخت پول گندم و آرد داشته، نقدينگی را به نظام بانکی وارد کرده است. دولت هيچ سياستی را به نظام بانکی تحميل نکرده است و آن چه بر اجرای آن تاکيد دارد اصل ۴۸ و ۴۳ قانون اساسی است.


در ارتباط با پرونده‌ی هسته‌يی نگرانی نداريم

الهام در پاسخ به سوال ديگری در ارتباط با قطعنامه‌ی گروه ۱+۵ و اين که ايران بايد فعاليت‌های هسته‌يی خود را به حالت تعليق درآورد، گفت: ببينيد آن‌ها بسته‌يی را ارائه کرده بودند که ما آن را مبنای مثبتی برای حل کردن مسالمت‌آميز اين مساله اعلام کرديم و اين عقيده را داريم و به اين روند خوشبينيم.

وی در همين راستا خاطرنشان کرد: دولت در ادامه گفت‌وگوی خود به سوالات در اين ارتباط پاسخ می‌دهد و همچنان معتقد است که از طريق ديپلماسی و گفت‌وگو می‌توان اين مساله را حل کرد. ما به قوانين بين‌المللی و قوانين آژانس پايبنديم و هيچ‌گاه درصدد نبوده و نيستيم که بر خلاف مقررات و جلوتر از آن حرکت کنيم. سياست گفت‌وگو را دنبال می‌کنيم.


ايران به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی نيست

الهام در بخش ديگری از سخنان خود با بيان اين‌که ايران به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی نيست و آن را پديده‌ای زشت ‌دانسته و در آستانه سالگرد حادثه تلخ بمباران هيروشيما بار ديگر استفاده از اين سلاح‌های مخرب را محکوم می‌کند، اظهار داشت: ما در کل در ارتباط با پرونده‌ی هسته‌يی نگرانی نداريم، گرچه عده‌ای می‌خواهند فضا را تند کنند ولی ما بازهم معتقديم که از طريق گفت‌وگو می‌توان اين مساله را حل کرد و جامعه‌ی جهانی نيز بايد بر اساس عقلانيت و تدبير در اين مساله پيش برود. ما تحت تاثير فشارهايی که برخی افراد می‌خواهند آرامش موجود را به هم بزنند قرار نخواهيم گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه‌ی گفت‌وگوی سخنگوی دولت با خبرنگاران، خبرنگاری از وی در ارتباط با اظهارات اخير رييس‌جمهور در آذربايجان شرقی مبنی بر اين‌که اگر اروپايی‌ها با مواضع ما همراه نشوند، سياست خود را در ارتباط با فعاليت هسته‌يی مورد بازنگری قرار می‌دهيم، پرسيد. اين خبرنگار به الهام گفت که برخی از رسانه‌ها از اين سخنان برداشت سوء و اعلام کرده‌اند که ايران به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی است.

الهام در پاسخ گفت: ما بارها مواضع‌مان را در ارتباط با اين مسائل مطرح و اعلام کرده‌ايم که به هيچ وجه به سمت سلاح‌های کشتار جمعی حرکت نمی‌کنيم و نيازی هم به آن نداريم، هم‌چنين استفاده از اين سلاح‌ها را تاييد نمی‌کنيم و معتقديم بايد کشورهای دارنده خلع سلاح شوند.

سخنگوی دولت گفت: ما هم‌چنين به صورت روشن گفته‌ايم که به دنبال گفت‌وگو هستيم و در اين ارتباط قدم برمی‌داريم و مشکلی در اين زمينه نداريم.

وی افزود: البته عده‌ای سعی می‌کنند تنش ايجاد و مساله را از مسير اصلی خود منحرف کنند، ولی ما به اين مسائل توجه نمی‌کنيم.

الهام گفت: ما گامی برخلاف اصول بين‌المللی و اخلاقی برنخواهيم داشت، ولی انعطاف در چارچوب اين سياست‌ها در اختيار ماست و اگر لازم باشد از آن استفاده می‌کنيم؛ گرچه معتقديم در حال حاضر فضا برای گفت‌وگو ميسر (آماده) است.


بخشی از تورم متاثر از فضای روانی است

خبرنگار ديگری به سخنگوی دولت گفت: رييس جمهور در جلسه‌ی مشترک خود با استانداران مطرح کرد که با صحبت يک نفر قيمت شير ليتری ۳۰ تومان افزايش پيدا کرده است. می‌خواهم شما بگوييد اين يک نفر کيست که اين قدر دارای تاثير است؟ در ضمن رييس‌جمهور اعلام کردند بايد اسامی مفسدان اقتصادی اعلام شود، آيا اين( تاثيرافراد در گرانی) نمونه‌ای از يک فساد اقتصادی نيست؟

الهام در پاسخ گفت: اجازه می‌دهيد شوخی کنم، يک نفر فعل «رفتم» را به شش صيغه‌ی رايج آن صرف کرد «رفتم، رفتی، رفت، رفتيم، رفتيد، رفتند» و آن فرد در پايان نتيجه گرفت که همه رفته‌اند و هيچ کس نيامده است.

وی گفت: ما نبايد مانند يک دانش‌آموز از يک نکته برداشت سطحی کنيم و سراغ مساله‌ای برويم که اصل نيست. من بارها عرض کرده‌ام که بخشی از تورم متاثر از فضای روانی است. البته تورم را همه قبول دارند، ولی مساله‌ی روانی آن بسيار تاثيرگذار بوده است، منظور رييس جمهور نيز مربوط به بحث روانی تورم بوده است.

سخنگوی دولت ادامه داد: دولت بارها اعلام کرده که قيمت هيچ کالايی را افزايش نداده و هيچ دستگاهی نيز حق ندارد قيمت کالاهای خود را افزايش دهد. اين تاثير روانی می‌تواند در بخش‌های مختلف وجود داشته باشد، در اينجا منظور شخص خاصی نبوده، بلکه بيشتر جو روانی مدنظر بوده است.


معتقديم دولت نبايد به کارفرمای بزرگی تبدل شود

به گزارش ايسنا، در ادامه خبرنگار روزنامه‌ی کيهان با تسليت جنايت‌های اخير رژيم صهيونيستی به سخنگوی دولت اظهار داشت: در شانزده سال گذشته به‌ويژه هشت سال گذشته، دولت دائم بر توسعه‌ی سياسی تاکيد داشته و مطالبات اقتصادی مردم را مورد توجه قرار نمی‌داده است؛ ولی در حال حاضر در دولت نهم جوی به وجود آمده که به مسائل اقتصادی و معيشتی مردم توجه می‌شود و بيشتر سوالات خبرنگاران حول محور اقتصادی است.

وی بعد از اين سخنان به تشريح سوالات خود از سخنگوی دولت پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری اصل ۴۴ قانون اساسی را ابلاغ کرده و گفته‌اند برای تحقق اين اصل بايد به پيش‌زمينه‌هايی توجه شود از جمله اين‌که بخش خصوصی توانمند شود و توليدات ما به استانداردهای بين‌المللی برسد. سوالم اين است که دولت در اين راستا تاکنون چه فعاليت‌هايی انجام داده؟ با توجه به اين‌که رييس سازمان خصوصی‌سازی نيز ادعا کرده که در دو سال آينده شاهد افزايش ۸۰ درصدی خصوصی‌سازی خواهيم بود.

الهام در پاسخ گفت: دولت به مطالبات مردم و مسائل مبتلا به آن‌ها توجه دارد و اين امر را وظيفه‌ی خود می‌داند، در اين راستا دارای اولويت‌بندی نيز هست و توجه دارد که به مسائل به آن مقدار که نياز است توجه کند، البته در اين ارتباط رسانه‌ها به عنوان واسطه نقش مهمی دارند. ما رسانه‌ها را به عنوان واسطه‌های امين بين دولت و ملت می‌شناسيم و معتقديم آن‌ها بايد زمينه را برای ارتباط دو سويه‌ی مفيد و مناسب بين دولت و ملت فراهم کنند، زيرا اگر آفت‌ها و مشکلاتی که در اين زمينه وجود دارد برطرف شود، شاهد تقويت استحکام ملی و پاسخ‌گويی به نيازهای مردم خواهيم بود.

سخنگوی دولت، در ادامه به ابلاغ بندهايی از اصل ۴۴ قانون اساسی از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مالکيت در اين بخش به صورت مالکيت عمومی در اختيار دولت است، ولی ملک شخصی دولت نيست و در اختيار مردم بايد قرار بگيرد.

وی گفت: در يکی از اصل‌های قانون اساسی آمده که دولت نبايد به کارفرمای بزرگی تبدل شود، ما رويکردمان در اصل ۴۴ قانون اساسی نيز به اين نحو است. ما از بخش خصوصی حمايت می‌کنيم و حتی رييس جمهور از مقام معظم رهبری خواست که سهام عدالت را در چارچوب اين اصل بگنجانند که مقام معظم رهبری نيز موافقت کردند و اين خود زمينه را برای گردش و تداول ثروت بين تمام طبقات فراهم می‌کند و نيازمند برنامه‌ريزی است.


ستاد تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی فعاليت خود را آغاز کرده است

سخنگوی دولت، در بخش ديگری از جلسه اظهار داشت: رويکرد کلی دولت حمايت از بخش خصوصی و توليد کننده‌ی داخلی است. به نظر ما شرايط برای تحقق اين رويکرد نيز مستعد است. بخش خصوصی هر نوع مشکلی که داشته باشد می‌تواند در اين فضای آزاد با دولت مطرح کند و دولت نيز سعی می‌کند در چارچوب قانون آن را رفع کند.

وی گفت: دولت بخش دولتی را در سرمايه‌گذاری کنترل کرده و سعی دارد زمينه‌ای را برای سرمايه‌گذاری بخش خصوصی در چارچوب قانون فراهم کند، در جاهايی هم که بخش خصوصی توان سرمايه‌گذاری را ندارد بخش دولتی سرمايه‌گذاری می‌کند و هر موقع که بخش خصوصی توان پيدا کرد می‌تواند در آن قسمت‌ها نيز در چارچوب قانون سرمايه‌گذاری کند.

الهام گفت: بخش دولتی رقيب بخش خصوصی نيست.

سخنگوی دولت، هم‌چنين خبر داد که ستاد تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی فعاليت خود را آغاز کرده و در اين ارتباط مشغول به کار است تا آن‌چه را که منظور مقام معظم رهبری از اعلام اين اصل است، محقق کند و مراقب باشد کار از مسير اصلی خود منحرف نشود.

همين خبرنگار گفت: پس اين سخن که گفته می‌شود ظرف دو سال آينده شاهد افزايش هشتاد درصدی خصوصی‌سازی خواهيم بود چيست؟ الهام در پاسخ گفت: همانطور که گفتم خصوصی‌سازی بايد همراه با برنامه‌ريزی باشد و ما آن را کنترل می‌کنيم و در اين ارتباط دقت و سعی می‌کنيم زمينه برای ويژه‌خواری فراهم نشود.


اگر مترو در حوزه‌ی ميراث فرهنگی قرار بگيرد مشکلش حل خواهد شد

به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در حالی که به پايان يک ساعت گفت‌وگوی دکتر غلامحسين الهام با خبرنگاران نزديک می‌شديم؛ وی گفت: اجازه بدهيد که خبرنگار ميراث فرهنگی نيز سوال فرهنگی بپرسد نه اقتصادی که خبرنگار ميراث فرهنگی گفت سوال من ميراثی - اقتصادی است.

اين خبرنگار به الهام گفت: در راستای تحقق خصوصی‌سازی دولت در ارتباط با ميراث فرهنگی چه برنامه‌هايی دارد. با توجه به اينکه چند سال پيش وقتی که اعلام شد که هتل‌ها می‌خواهد واگذار شود به علت اين‌که تعداد زيادی از هتل‌ها در اختيار بنياد بود افرادی که در بنياد حضور داشتند از بنياد خارج شده و اين هتل‌ها را خريدند. حال با توجه به اين‌که رانت‌های اين چنينی در امر خصوصی‌سازی بخش ميراث فرهنگی ايجاد نشود دولت چه برنامه‌ای دارد. در ضمن مصوبه‌ی اخير دولت مبنی بر اين‌که توسعه و گسترش مترو به شرکت تخصصی مادر که زير نظر وزارت صنايع است واگذار شود با مصوبه‌ی مجلس که در آن وظايف و گسترش مترو در اختيار شهرداری قرار داده مطابقت ندارد و اين در راستای افزايش تصدی‌گری دولت نيست؟

الهام به اين خبرنگار گفت: مترو نيز به ميراث فرهنگی تبديل شده است که خبرنگار گفت من گفتم سوالم ميراثی – اقتصادی است و در جلسات سخنگو کمتر به مسائل حوزه‌ی شهری توجه می‌شود.

سخنگوی دولت، گفت: پس اگر مترو در حوزه‌ی ميراث فرهنگی قرار بگيرد مشکلش حل خواهد شد.

الهام در ادامه گفت: مترو فقط مربوط به تهران نيست بلکه مربوط به سراسر کشور است و دولت در راستای تحقق تبصره‌ی ۱۳ قانون بودجه سعی دارد که زمينه را برای حمل و نقل آسان و گسترش تسهيلات در اين ارتباط فراهم کند.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی گفت: اگر در اين ارتباط خلافی صورت گرفته است مرجع وجود دارد و مرجع آن مجلس شورای اسلامی است و مجلس شورای اسلامی خود در اين دارای کارگروهی است که اين کارگروه مصوبات را با تيزبينی و دقت مورد بررسی قرار می‌دهد.

سخنگوی دولت، افزود: من بارها سياست دولت در راستای خصوصی‌سازی را مطرح کرده‌ام و معتقدم که در راستای تبصره‌ی ۱۳ نيز ‌بايد از اين پتانسيل استفاده کرد و کميته‌ی مربوط به تحقق اين تبصره در آينده‌ی نزديک با رسانه‌ها جلسه‌ای خواهد داشت و گزارشی از فعاليت خود خواهد داد.

الهام گفت: معتقديم که بخش خصوصی و دولتی در کنار هم در رونق اقتصادی کشور تاثيرگذار هستند.

وی هم‌چنين در مورد فعاليت بنياد نيز گفت: بنياد يک نهاد دولتی نيست بلکه يک نهاد عمومی است و زير نظر دولت فعاليت نمی‌کند.

سخنگوی دولت، هم‌چنين تصريح کرد: دولت تصميمات خود را به صورت کارشناسانه و با مطالعه اتخاذ می‌کند.

در پايان اين جلسه وقتی که چند خبرنگار ديگر دست‌شان را برای سوال پرسيدن بلند کرده بودند، سخنگوی دولت گفت: اجازه بدهيد که دوستان‌تان به راهپيمايی برسند؛ مطمئنا شما نيز می‌خواهيد در راهپيمايی در راستای دفاع از مردم فلسطين و اعلام تنفر از رژيم صهيونيستی شرکت کنيد.


*** در حاشيه ***

در ابتدای اين نشست به دليل تاخير ۴۰ دقيقه‌ای سخنگوی دولت، خبرنگاران در اعتراض قصد داشتند جلسه را ترک کنند ولی يکی از مسوولان روابط عمومی تاکيد کرد که سخنگو حتما در اين جلسه حضور خواهد يافت.

غلام‌حسين الهام پس از حضور در جمع خبرنگاران در ابتدا با عذرخواهی از تاخيری که در پی همراهی وی با رييس‌جمهور در مراسم اختتاميه‌ی مجلس دانش‌آموزی ايجاد شده بود، گفت: به علت اين تاخير، بی‌مقدمه در اختيار شما هستم.

خبرنگاران از او خواستند علت تاخيرش را بيان کند که وی گفت: در جلسه‌ی اختتاميه‌ی مجلس دانش‌آموزی به همراه رييس‌جمهور شرکت کردم. طبق برنامه‌ريزی اين جلسه حداقل تا ساعت ۱۰ به پايان می‌رسيد، ولی طول کشيد و با تاخير در ميان شما حضور پيدا کردم. از شما می‌خواهم در آخرين روز سخنگويی يعنی در روز توديع، من را عفو کنيد و اين تاخير را به حساب آن روز بگذاريد. خبرنگاران به الهام گفتند توديع شما چه روزی است؟ الهام گفت معلوم نيست ۱۰ سال ديگر، ۱۵ روز ديگر هر موقع که بود اين ديرکردن‌ها جزء ديون ما به شماست.

بعد از اين گفت‌وگوی کوتاه، الهام مهمترين مصوبات هيات دولت را تشريح کرد.

دنبالک:

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'سخنگوی دولت: فضا برای گفت‌وگو درمساله‌ هسته‌ای آماده است، ايسنا' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016