* عدهای که در جاهای حساس هم هستند دارند تخم نفاق میپاشند
* آنچه در فلسطين و لبنان میگذرد يک افتضاح تاريخی است
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
حجتالاسلام والمسلمين هاشمی رفسنجانی با انتقاد شديد از مواضع برخی کشورهای اسلامی و عربی در قضيه لبنان و فلسطين گفت: متاسفانه مواضع کشورهای اسلامی و عربی خيلی کم و کمرنگ است. چهطور میشود دولتهای مسلمان ببينند مسلمانان در جايی توسط کفار له و قطعه قطعه میشوند و راحت بنشينند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خطبههای نماز جمعهی اين هفتهی تهران، آنچه را امروز در فلسطين و لبنان میگذرد يک افتضاح تاريخی توصيف کرد و گفت: اين افتضاح تاريخی برای سازمانهای بينالمللی و قدرتهای بزرگ جهانی و برای بسياری از کشورهای عربی و اسلامی يک لکهی ننگ در تاريخ است.
وی با بيان اينکه در مقابل اين لکهی ننگ، يک حماسه را در اين قضيه شاهديم، در همين راستا به مقاومت حزبالله لبنان اشاره کرد و گفت: يک گروه کوچک از انسانهای مومن و متعهد، حماسهای ايجاد کردند که در تاريخ ثبت خواهد شد.
خطيب نماز جمعهی اين هفتهی تهران، اسير شدن يک سرباز را مبدأ و آغاز حوادث اخير لبنان و عملکرد وحشيانهی رژيم صهيونيستی ندانست و گفت: هرکسی که منصف باشد خوب میفهمد که اين حوادث، طرح آمريکا و اسراييل است که از چند هفته پيش آماده بود. مطمئنا اگر اينان آماده نبودند به اين سرعت نمیتوانستند بعد از حادثه با اين وسعت وارد فاز نظامی شوند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، مقاومت حزبالله لبنان و عملکرد آن را طبيعی دانست و افزود: طبيعتا هر ملتی در مقابل دشمن از خود و سرزمينش دفاع میکند و بسيار طبيعی است که در چنين شرايطی فردی اسير شود و يا برخی کشته شوند. در اين قضيه هم عکسالعمل مردم لبنان و حزبالله طبيعی بود و میشد در همان حد، مقابله به مثل کرد و البته چنين کاری نيز صورت گرفت، شاهد بوديم که اسراييل بهويژه در غزه مکررا بمباران میکرد و طبيعتا مردم مجاهد غزه نيز از خود واکنش نشان دادند.
هاشمی رفسنجانی با بيان اينکه هرکس منصف باشد و نخواهد قلمش را به غرض آلوده کند، به آسانی خواهد پذيرفت که فجايای لبنان جواب اسارت يک سرباز نيست، افزود: قطعا يک سرباز گرفتن به اينجا نخواهد رسيد. کما آنکه هماکنون اسراييل ۱۰ هزار فلسطينی و بسياری از مردم لبنان را اسير کرده است. با توجه به اين قضيه کدام منصفی میپذيرد که به خاطر يک يا چند اسير اين اتفاقات بيفتد؟
وی اين طرح را کاملا اسراييلی، آمريکايی و بعضا انگليسی دانست و گفت: تبليغاتی میخواهد آغازگر اين حوادث را لبنان معرفی کند و بدتر از آن برخی میخواهند بگويند سوريه و ايران اين کارها را به دست حزبالله انجام میدهند که اين يک عدم تعهد به تاريخ و بیمبالاتی در اظهارنظر آن هم از سوی کسانی است که مسووليتی دارند.
خطيب نماز جمعهی اين هفتهی تهران با اشاره به اينکه خود مقامات غربی از جمله دبيرکل سازمان ملل در اين قضيه اذعان داشتند که اين عکسالعمل هموزن کار حزبالله نبود، در عين حال گفت: واقعيت اين است که اينها مدتی بود به فکر از بين بردن حزبالله در لبنان و خلع سلاح آن بودند، در اين راستا به شورای امنيت نيز قطعنامهای دادند که نتوانستند آن را اجرايی کنند؛ لذا به دنبال بهانه بودند و تمام اهداف در لبنان به اين قضيه برمیگردد. البته عقبهی اهداف مسايل بزرگتری بود که جای طرحش اينجا نيست.
هاشمی رفسنجانی با تاکيد بر اينکه مطمئنا اين حرکت مقدمهی حرکات مهمتری است و خلع سلاح حزبالله برای اهداف مهمتری صورت میگيرد، افزود: اگر توجه شود به راحتی مشخص خواهد شد که عمده خرابیهای اخير در منطقهی شيعهنشين است. البته فرقی نمیکند، هرجا را که بزنند بد است، اما اگر دقت شود اين قضيه روشن خواهد شد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاکيد بر مقاومت نيروهای حزبالله در ۱۰ روز گفت: در اين ۱۰ روز مقاومت عظيم حزبالله تعداد تلفات رزمی اسراييل بيشتر از تلفات لبنان و حزبالله است و اين در حالی است که لبنان دفاع هوايی ندارد و هوا کاملا برای اسراييل آزاد است، اما لبنان با اين شرايط و منطقهی کوچک و با اين بمباران و جنگ تبليغاتی عجيب ۱۰ روز است که قهرمانانه دارد مقاومت میکند.
هاشمی رفسنجانی، سيد حسن نصرالله رهبر حزبالله را يک مرد تاريخی در جهان معرفی کرد و گفت: هم نيروهای حزبالله و هم شخص رهبری حزبالله حقيقتا مقاومت قهرمانانهای را داشتهاند و خوشبختانه شاهديم ضرباتی که اسراييل در اين قضيه خورد، بيشتر از لبنان است، البته بيشتر منظور ضربهی اقتصادی، حيثيتی و روانی است.
به گزارش ايسنا خطيب نماز جمعهی اين هفتهی تهران با تاکيد بر اينکه تا همين حد مقاومت لبنان يک حماسهی تاريخی است، افزود: قطعا در آينده مشکلات تاريخی ديگری برای ستمگران در پيش است. البته مسالهی قابل توجه در اين قضيه اين است که در جهان هرجا که جنگی به وجود میآيد، ولو به صورت ظاهری، قدرتها و مجامع جهانی از آتشبس حرف میزنند، اما در لبنان تا کنون آمريکا و انگليس حتی اجازه ندادهاند شورای امنيت يک مصوبه را در اين زمينه بگذراند. دبيرکل سازمان ملل هم پيشنهاداتی ارايه میدهد که متاسفانه همان است که اسراييل میخواهد و اين در حالی است که حرف از آتشبس هم میزند.
هاشمی رفسنجانی با بيان اينکه حتی فرانسه که امروز نخستوزيرش در بيروت است هيچ اقدامی برای آتشبس نمیکند، پرسيد: چهطور است که دنيا اين فجايع را میبيند اما همينطور نگاه میکند و گويا منتظر چيز ديگری است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، مواضع کشورهای اسلامی و عربی را نيز اسفبارتر از اين قضيه دانست و گفت: متاسفانه مواضع کشورهای اسلامی و عربی خيلی کم و کمرنگ است. چهطور میشود مردم مسلمان و دولتهای مسلمان ببينند مسلمانان در جايی توسط کفار له و قطعه قطعه میشوند و راحت بنشينند و حتی اين قضيه را محکوم هم نکنند، در سازمان ملل هم کاری نکنند و رسانههايشان نيز در اين قضيه ساکت باشند.
هاشمی رفسنجانی اين قضيه را يک فاجعهی تاريخی که تا کنون نظير نداشته است توصيف کرد و گفت: اين اتفاقاتی که افتاد، نشان میدهد وجدان جهانی آنطور هم که ادعا میشود وجدان بشری نيست.
وی با بيان اينکه فجايع لبنان میتواند يک نقشهی طراحی شدهی شيطانی و بخشی از طرح خاورميانهی بزرگ برای آمريکا باشد، در عين حال گفت: به نظر میرسد در آمريکا يک اتحاد دارد به وجود میآيد. شاهد بوديم که مجلس سنا و مجلس نمايندگان آمريکا اخيرا دو مصوبهی خطرناک عليه حزبالله، ايران و سوريه تصويب کردهاند. وضع به گونهای است که بايد خيلی مسائل را در نظر بگيريم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به مسالهی هستهيی ايران اظهار داشت: در مسالهی هستهيی ايران مجددا حرکت ظالمانهای را شاهديم و به نظر میرسد قرار است ظلم تاريخی ديگری عليه ايران صورت گيرد. با آنکه ايران بارها گفته آمادهی مذاکره است اما آنها يا ايران را تحقير میکنند و يا پيشنهادهايی میدهند که قابل قبول نيست. آنها مطرح کردهاند که اول تعليق کنيد و بعد مذاکره کنيم.
هاشمی رفسنجانی با بيان اينکه اين شرط به اين معناست که نتيجهی مذاکره را قبل از مذاکره به دست آوردهاند، اضافه کرد: آنها میخواهند با ما مذاکره کنند که ما را وادار به تعليق کنند اما پيش از آن به ما میگويند فعاليتهايتان را به حالت تعليق درآوريد. اگر ايران اين قضيه را بپذيرد معنیاش آن است که تسليم شده است.
بر اساس اين گزارش، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاکيد بر اينکه در اين شرايط به اتحاد و انسجام و همياری نياز داريم، گفت: بايد هر چيزی را که امروز تفرقه ايجاد میکند و روزنهی نفوذ دشمن میشود از بين ببريم.
وی گفت: متاسفانه امروز برخی افراد که در جاهای حساس هم قرار دارند برخلاف حرف مقام معظم رهبری که گفتهاند مهمترين مساله امروز اتحاد است، دارند تخم نفاق میپاشند و کاری میکنند که جامعه نتواند انسجام خود را حفظ کند.
هاشمی افزود: اين افراد اگر مرموز نباشند لااقل بايد گفت جاهل و فريب خورده هستند. ملت ايران در تمام طول تاريخ در زمان مبارزات با اتحاد، مراحل را پيش بردند و ما اميدواريم اين بار با هوشياری و مقاومت، اين مرحله را که میتواند برای ما مشکل ايجاد کند، پيروزمندانه پشت سر بگذارند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، هاشمی رفسنجانی در خطبه اول نيز در سخنانی چشمانداز ۲۰ ساله را سند ساخت الگوی اسلامی و جامعهی اسوهی امروز و ايجاد تمدن اسلامی دانست و در عين حال اهداف و سياستهای اين سند را در قالب فهرستی ارايه کرد.
وی با بيان اينکه هدف از اين سند اين است که جامعهی اسلامی مورد نظر اسلام را در تاريخ معاصر به عنوان اسوه و راهنمای جوامع اسلامی و ديگران که مايلند در راه خدا باشند، عرضه کنيم، تقويت بنيهی علمی و اتکای توسعه و مديريت کشور بر دانايی را يکی از اهداف اين سند عنوان کرد و گفت: جامعهی عالم و دانا و دارای سرمايههای علمی میتواند اين الگو را خلق کند؛ با جهل و ريزهخواری از ديگران نمیشود يک جامعهی آباد و مسلمان را ساخت.
هاشمی رفسنجانی با تاکيد بر اينکه اگر درست از اين سند بهرهبرداری شود و اگر نخبههای ارزشمند و مغزهای مستعد جامعه را دلسرد نکنند، به زودی اين هدف تامين خواهد شد، در عين حال تقويت امنيت ملی، فردی و اجتماعی و تلاش و پيشرفت را به عنوان شروط زندگی اسلامی و هدف دوم معرفی کرد و گفت: در فضای ناامن، بسياری سرمايهها راکد میماند و بسياری استعدادها خفقان میگيرد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، تقويت عدالت فردی، اجتماعی و توازن منطقهای را هدف سوم خواند و گفت: اگر در جامعه احساس تبعيض باشد و افراد احساس کنند حقشان ادا نمیشود، تحقيقا جامعهی اسلامی تحقق نمیيابد. ممکن است پيشرفتهايی شود اما اين الگو مطلوب نيست؛ از اين رو برای تامين عدالت بايد اقدامات موثری انجام شود که البته اينها با شعار و ادعا نمیشود.
هاشمی رفسنجانی، رشد پايدار برای توسعه و تامين نيازهای پيشتازی و جبران عقبماندگی، همچنين بهرهوری مناسب و استفادهی کامل از سرمايهها، نيروی انسانی، فضا و امکانات را به عنوان دو هدف ديگر برشمرد و اضافه کرد: نوآوری همراه با بهرهگيری از دستاوردهای جديد بشری، تقويت معنويت و فرهنگ اسلامی و ملی، اقتصاد پويا و انعطافپذير با مديريت علمی، اقتصادی و تمرکززدايی و رقابت و همچنين قطع وابستگی به نفت و ايجاد تنوع در منابع با استفاده از ذخاير طبيعی و انسانی را میتوان از ديگر اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله برشمرد.
بر اساس اين گزارش، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، گسترش همکاریهای جهانی و منطقهای و بهرهگيری از تجارت بازار و همکاریهای ديگران، ارتقای سطح معيشت و رفاه عمومی و رفع فقر و رشد آموزش و بهداشت عمومی، همچنين تقويت و ارتقای موقعيت زنان و تحکيم خانواده و محيط زيست و در همين راستا توجه به حقوق نسلهای آينده در مصرف منابع و ساخت زيربناها و توسعه و تحکيم مشارکت عمومی با سياستها، مقررات و مديريتها را از ساير اهداف عنوان کرد و گفت: ايجاد پايتخت الکترونيکی که امروز ضرورت پيشرفت دنياست نيز از ديگر اهداف سند چشمانداز است.
به گزارش ايسنا، خطيب نماز جمعهی اين هفتهی تهران، همچنين با گرامیداشت ميلاد حضرت زهرا (س) ياد سالگرد شروع اقامه نماز جمعه در تهران به امامت آيتالله طالقانی، همچنين شخصيت آيتالله کاشانی را گرامی داشت و از نيروهای سازمان بهزيستی نيز تشکر کرد.
بر اساس اين گزارش، قبل از خطبههای نماز جمعهی اين هفتهی تهران، عباسعلی اختری نمايندهی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پيرامون برترين عزت جامعهی اسلامی به ايراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۸۵ به عنوان سال پيامبر اعظم(ص)، به اهميت توجه به سيرهی پيامبر تاکيد کرد و افزود: ما بايد در اين راستا برنامهريزی منسجم داشته باشيم تا بتوانيم سيرهی اين شخصيت را به همگان بشناسانيم.
اختری در ادامه با اشاره به حملات وحشيانهی رژيم صهيونيستی به لبنان در يک هفتهی گذشته، افزود: حزبالله حمايت خدا را در پشت خود دارد.
اين نمايندهی مردم تهران در مجلس همچنين با اشاره به سالگرد تاسيس شورای نگهبان، اين شورا را از ارزشهای اسلامی و نگهبان اصول قانون اساسی و معيارهای دينی معرفی کرد و گفت: امام خمينی (ره) فرمودهاند که شورای نگهبان بايد از احترام و جايگاه خود برخوردار باشد. ايشان فرمودهاند اگر چنانچه شورای نگهبان تضعيف شود خطری متوجه جهان اسلام میشود که به تدريج به انقلاب و نظام ضربه میزند.
اختری با تاکيد بر تاييد شورای نگهبان از سوی حضرت امام و مقام معظم رهبری، افزود: ما امت اسلامی با الهام از امام و رهبری بايد شورای نگهبان را تاييد کنيم. اميدواريم خدا به مسوولان اين نهاد توفيق ادای وظيفه و پاسداری از ارزشها و معيارهای اسلامی را عنايت کند.