پنجشنبه 29 تیر 1385

بيانيه‌ هسته‌‏ای لاريجانی: ايران ۳۱ مرداد ماه به بسته پيشنهادی پاسخ می‌‏دهد، ايلنا

* دنبال تنش نيستيم اما اگر ديگران فضا را متشنج کنند، همه دچار مشکل می‌شوند

تهران- خبرگزاری کار ايران

دبير شورای عالی امنيت ملی ايران با تاکيد بر اينکه هر گونه اقدام برای تحديد حقوق مسلم ملت ايران، برای جمهوری اسلامی ايران چاره‌ای جز تجديدنظر در سياست‌های هسته‌ای آن باقی نمی‌‏گذارد، ۳۱ مرداد ماه را زمان پاسخ ايران به بسته پيشنهادی ۱+۵ عنوان کرد و خواستار بازگشت طرف‌‏های مساله هسته‌‏ای ايران به ميز مذاکره شد.

به گزارش "ايلنا", علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان يک بار ديگر مواضع جمهوری اسلامی ايران را در بيانيه‌ای اعلام کرد.
متن کامل اين بيانيه به شرح زير است:
نظر به موارد ذيل،
الف) جمهوری اسلامی ايران طبق برنامه مصوب و برای تامين و توليد ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌‏ای در ۲۰ سال آينده، توليد بخشی از سوخت هسته‌آی را داخل برنامه‌ريزی کرده و تلاش می‌کند سوخت مورد نياز خود را تامين نمايد.
ب) جمهوری اسلامی ايران همواره به تعهدات خود تحت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌‏ای (ان.پی.تی) پايبند بوده و فعاليت‌هايی که تا به حال انجام داده، بر اساس حقوق مصرح و مسلم خود در ان.پی.تی مبنی بر استفاده صلح‌آميز از انرژی هسته‌ای بوده است و فراتر از حقوق پيش‌‏بينی شده در ان.پی.تی که ساير کشورها از آن برخوردارند، مطالبه نمی‌نمايد.
ج) جمهوری اسلامی ايران ظرف بيش از سه سال گذشته با آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همکاری کامل تحت پادمان جامع هسته‌ای و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و حتی فراتر از آن به عمل آورده و در اين راستا، امکانات انجام حدود دو هزار نفر روز بازرسی، بيش از ۵۳ مورد بازرسی تکميلی از مکان‌های مختلف در ايران را فراهم ساخته است. همچنين کليه فعاليت‌ها و تاسيسات هسته‌ای ايران تحت نظارت آژانس قرار داشته است.
د) طبق گزارش‌های آژانس، هيچ‌‏گونه مواد هسته‌ای اظهار نشده در ايران وجود نداشته و کليه مواد هسته‌ای ايران به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی اظهار شده و مورد حسابرسی و محاسبه آژانس قرار گرفته و همچنين عدم انحراف فعاليت‌های هسته‌ای ايران به سوی سلاح هسته‌ای به صراحت توسط آژانس اعلام گرديده است.
ه) همانگونه که مديرکل آژانس اعلام داشته، تاييد آژانس بر فقدان وجود فعاليت‌ها و مواد هسته‌ای اظهار نشده در هر کشوری، فرآيندی زمان‌بر است و مختص به جمهوری اسلامی ايران نيز نيست بلکه اين وضعيتی است که شامل ۳۶ کشور از جمله ۱۴ کشوراروپای غربی نيز می‌شود.
و) مباحثی که در خصوص نگرانی‌های جامعه ‌بين‌المللی نسبت به فعاليت‌های هسته‌ای ايران مطرح می‌شود، نگرانی تعداد معدودی از کشورها است. بيانيه وزرای امور خارجه‌ ۱۱۶ کشور عدم تعهد در مالزی، بيانيه وزرای خارجه ۵۷ کشور سازمان کنفرانس اسلامی در آذربايجان، بيانيه گروه دی هشت در حمايت از فعاليت‌های صلح‌آميز هسته‌ای ايران، گواهی بر مخالفت بخش عظميمی از جامعه‌ بين‌المللی با روند تبعيض‌آميز و نگرانی از ايجاد يک رويه‌ نامشروع در محروم ساختن اکثريت کشورها از دستيابی به فن‌آوری‌های صلح‌آميز هسته‌ای است.
بر اين اساس:
۱- جمهوری اسلامی ايران کاملا به يافتن راه حل مذاکراتی از طريق مسير ديپلماسی متعهد است و آماده مذاکره هدفمند و با زمانبندی مشخص مورد رضايت طرفين است.
۲- جمهوری اسلامی ايران از ابتدا با دريافت بسته پيشنهادی از ابتکار جديد استقبال کرده و با نگاهی مثبت و در درون کميته‌های کارشناسی داخل کشور به بررسی جدی بسته‌ پيشنهادی اقدام نموده که در حال ادامه است. طبيعی است بررسی چنين طرحی به زمان منطقی نياز دارد و با توجه به جديت جمهوری اسلامی در بررسی طرح در کميته‌های تخصصی، ۳۱ مرداد ماه برای اعلام نقطه نظرات مشخص گرديد.
۳- برای جمهوری اسلامی ايران مايه‌ تعجب است که پس از برگزاری اولين دور مذاکرات مقدماتی با آقای سولانا در بروکسل، در حالی که هيچ اتفاق خاصی نيفتاده است، شواهدی وجود دارد که بعضی از طرف‌ها و به طور مشخص آمريکا با تغيير مسير مذاکرات به مسير شورای امنيت، درصدد ايجاد موانع بر راه ديپلماسی و مذاکره هستند، در حالی که مسير مذاکره با اروپا مسير روشن و درستی است که می‌تواند به نتيجه برسد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

۴- چنانچه مسير تقابل به جای مسير مذاکره انتخاب شود و در صورت هر گونه اقدام برای تحديد حقوق مسلم ملت ايران، برای جمهوری اسلامی ايران چاره‌ای جز تجديدنظر در سياست‌های هسته‌ای آن باقی نخواهند ماند. در ضمن متذکر می‌گردد جمهوری اسلامی ايران به دنبال تنش نيست، اما اگر ديگران فضای متشنج و مشکل ايجاد نمايند، در آن شرايط همه دچار مشکل می‌شوند.
۵- جمهوری اسلامی ايران معتقد است که مسير مذاکره و گفت‌وگو و تفاهم، منطقی‌ترين راه حل برای حل و فصل مسايل است و در اين مسير نيز مصمم و جدی است و بر آن تاکيد دارد و از طرف مقابل می‌خواهيم به ميز مذاکره بازگردد.

Copyright: gooya.com 2016