تهران- خبرگزاری کار ايران
پنج عضو دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان (کشورهای ۱+۵) در تلاش برای توافق بر سر پيشنويس قطعنامهای که خواستار توقف فعاليت سوخت هستهای حساس ايران است، دور ديگری از نشستهای خصوصی بینتيجه را برگزار کردند.
به گزارش سرويس ديپلماتيک خبرگزاری کار ايران, ايلنا, «جان بولتون»، نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد پس از دور دوم مذاکرات نمايندگان آمريکا, روسيه, چين, انگليس, فرانسه و آلمان که پشت درهای بسته برگزار شد، گفت: پنجشنبه بار ديگر برای رفع برخی اختلافات در «لحن قطعنامه» ديدار میکنيم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه, بولتون تاکيد کرد: توصيه من اين است که اين قطعنامه در صورت امکان در اولين فرصت ممکن تصويب شود.
در اين گزارش آمده است: کشورهای غربی متن پيشنويس را به روسيه و چين ارائه کردهاند که ايران را به تعليق فعاليتهای بازفرآوری پلوتونيوم و غنیسازی اورانيوم ملزم میکند اما نمايندگان چين و روسيه گفتند که بايد با پايتخت کشورهای خود برای کسب دستور مشورت کنند.
«ژان مارک سابلير»، نماينده فرانسه در سازمان ملل متحد که کشورش رياست شورای امنيت را در ماه جولای بر عهده دارد، به خبرنگاران گفت: ما تنها متن قطعنامه را ارائه کرديم و همکاران ما از روسيه و چين اظهارنظرهايی کردند.
سابلير افزود: آنها نظراتی را ارائه کردند و ما بار ديگر پنجشنبه با هم ديدار میکنيم.
پس از اينکه تهران به درخواست تعليق غنیسازی عمل نکرد, هفته گذشته وزرای خارجه کشورهای ۱ + ۵ در نشست پاريس توافق کردند که پرونده هستهای ايران را به شورای امنيت سازمان ملل متحد بازگردانند.
جان بولتون گفت: آنچه وزرای خارجه درباره آن توافق کردند, الزامآور کردن تعليق غنیسازی اورانيوم بود و آنچه ما هنوز درباره آن به توافق نرسيدهايم، قالب درست کلماتی است که اين درخواست را مطرح کند.
براساس اين گزارش, ظاهراً عدم توافق درباره اين مساله است که آيا آنها به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد که تحريمهای اقتصادی شديد يا حتی اقدام نظامی را امکانپذير میکند، استناد کنند يا خير.