*دولت لايحهای برای واردات بنزين آماده نکرده است
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
نشست خبری سخنگوی دولت نهم با حضور خبرنگاران و اولويت سوالهايی در مورد مسالهی فلسطين، همچنين پرونده هستهيی کشورمان برگزار شد، اين دوشنبه برخلاف جلسات قبل از سوی خبرنگاران کمتر سوال اقتصادی از سخنگوی دولت پرسيده شد.
تقويت روابط دوجانبه هدف سفر رييسجمهور به ترکمنستان و تاجيکستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) در ابتدای اين جلسه از غلامحسين الهام دربارهی هدف رييسجمهور از سفر به ترکمنستان و تاجيکستان سوال شد که سخنگوی دولت گفت: رييسجمهور روز دوشنبه در راستای گسترش روابط دو جانبه سفر رسمی دو روزهای به ترکمنستان و تاجيکستان خواهد داشت، اين سفر به منظور تقويت روابط دوجانبه و در پاسخ به سفر روسای جمهور اين دو کشور است. همچنين برخی از پروژههای عمرانی مشترک که با سرمايهگذاری جمهوری اسلامی ايران در اين دو کشور آغاز شده، مورد بهرهبرداری قرار میگيرد، از جمله بهرهبرداری از تونل انزاب در تاجيکستان.
وی همچنين به اهميت توسعهی روابط اقتصادی، فرهنگی و سياسی بين ايران و کشورهای همسايهاش اشاره کرد و گفت: سياست جمهوری اسلامی ايران ارتقای روابط با کشورهای همسايه است.
سخنگوی دولت ادامه داد: در اين سفر نشست چند جانبه بين ايران، تاجيکستان، ترکمنستان و افغانستان يعنی کشورهای فارسی زبان نشستی به منظور تقويت اين زبان ارزشمند و قديمی در تاجيکستان برگزار خواهد شد.
تجاوز رژيم صهيونيستی، جنگ عليه تمام اصول بينالمللی است
الهام در پاسخ به سوال مبنی بر اشاره به اظهاراتی که جنگ حزبالله و اسرائيل را جنگ ايران با اسرائيل و آمريکا قلمداد میکنند، گفت: حزبالله امروز مظهر مقاومت مردم مظلوم لبنان است و لبنان بخشی از جهان اسلام و کشوری است که در آن شاهد همزيستی مسالمتآميز طرفداران اديان و طوايف مختلف هستيم. در اين سرزمين که بخشی از پيکرهی جهان است، خداپرستان و موحدان زندگی میکنند. اين سرزمين متعلق به تمام کسانی است که صلح، آرامش و آزادی و زندگی مسالمتآميز در دنيا را ترويج میکنند. تجاوز به اين کشور تجاوز به تمام اين اصول است و مطمئنا کشورهايی که به استقلال، آزادی، حقوق بشر و موازين بينالمللی معتقدند بايد نسبت به اين جنايتها از خود واکنش نشان دهند و بیتفاوت نباشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حساسيت بينالمللی برای جلوگيری از جنايتهای رژيم غاصب صهيونيستی در صحنهی جهانی به وجود آمده است. اين يک مسالهی جهانی و بشری است و هر کس نسبت به اين مسائل حساسيت نداشته باشد، مطمئنا به مسائل انساندوستانه و بينالمللی نيز حساسيت ندارد و احساس مسووليت نمیکند. در جهان بدون احساس مسووليت نمیتوان شاهد زندگی توام با صلح و آرامش بود و اين احساس را در بين کشورهای منطقه و افکار عمومی میبينيم. تجاوز بیرحمانهی رژيم صهيونيستی به اين مناطق، جنگ عليه تمام اصول بينالمللی شناخته شده است و مطمئنا بايد همه تلاش کنند تا اين جنايتها متوقف شود. جنگی که ما در حال حاضر در صحنهی خاورميانه میبينيم جنگ عليه همهی اصول و ارزشهای بينالمللی است.
الهام گفت: آمريکا هر موقع که کم بياورد و نتواند به خواستههای نامشروع خود برسد، به اين اقدامات متوسل میشود و ما در حال حاضر شاهد تقابل دو نظام هستيم؛ نظامی که در يک طرف آن ايران قرار دارد که به موازين بينالمللی معتقد و خواهان گسترش صلح و عدالت است و از طرف ديگر آمريکا قرار دارد که میخواهد به خاطر مقاصد نامشروعش جنگ ايجاد کند و وقتی که به خواستههای خود نمیرسد، فرافکنی و با توسل به بهانههای واهی اقدامات خود را توجيه میکند.
وی در عين حال گفت که در حال حاضر آمريکا تحت فشارهای بينالمللی قرار دارد.
به اصل مذاکره معتقد هستيم
سخنگوی دولت، همچنين در پاسخ به سوالی در ارتباط با پروندهی هستهيی کشورمان و اينکه آيا ايران حاضر است در مذاکرات بدون پيششرط ، تعليق غنیسازی را بپذيرد، گفت: ما به اصل مذاکره معتقد هستيم و راهحل رفع اين مشکل و ابهامات موجود را مذاکره میدانيم.
الهام در ادامه به بيانيهی اخير دبير شورای عالی امنيت ملی کشورمان نيز اشاره کرد و گفت: در اين بيانيه اعلام شده که ايران بعد از بررسیهای دقيق در تاريخ ۳۱ مرداد ماه به بستهی پيشنهادی اروپا جواب خواهد داد.
وی گفت: معتقديم بستهی پيشنهادی اروپا يک فرصت مناسب است و اروپايیها نبايد تحت تاثير دولتهايی مانند آمريکا قرار بگيرند که دوست ندارند مسائل از طريق ديپلماتيک و صلحآميز حل شود.
سخنگوی دولت، با بيان اينکه جمهوری اسلامی ايران در صدد است اين پرونده از طريق صلحآميز حل شود، اظهار داشت: ما به اروپاييان توصيه میکنيم که مسير مذاکره را دنبال کنند؛ اين خواستهی جمهوری اسلامی ايران است که به همان تفاهم اوليه پايبند باشند.
ايران در مذاکره پيششرط را قبول نمیکند
در ادامهی نشست خبری روز دوشنبه سخنگوی دولت خبرنگاری به سخنان اخير سخنگوی وزارت امور خارجه مبنی بر اينکه از دل گفتوگو همه چيز بيرون میآيد اشاره کرد و پرسيد که آيا از دل گفتوگو تعليق غنیسازی نيز بيرون میآيد؟
به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، الهام در پاسخ تاکيد کرد: مذاکره در چارچوب حقوق بينالمللی و رعايت حقوق طرفين موثر و مفيد است. بارها گفتهايم که بر اساس برابری و بدون پيششرط حاضر به گفتوگو و مذاکره هستيم. البته هيچگاه از حقوق خود کوتاه نخواهيم آمد.
وی با بيان اينکه جمهوری اسلامی ايران در مذاکره پيششرط را قبول نمیکند، اظهار داشت: پيششرط از موضع غير برابر است و مذاکره را از حالت برابری خارج و زمينه را برای استيلا فراهم میکند، و اين ديگر مذاکره نيست.
وی خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردهايم که با تامل و دقت در حال بررسی بستهی پيشنهادی اروپا هستيم و بعد از آن پاسخ میدهيم. معتقديم مذاکرات میتواند ادامه پيدا کند، ولی پيششرط قبول نمیکنيم. زمينه همچنان برای گفتوگو باز است.
به گزارش ايسنا، در ادامه خبرنگار پاسخ سخنگوی دولت را قانع کننده ندانست و با بيان اين که ابهام امکان بيرون آمدن تعليق از دل مذاکره وجود دارد، گفت: بحث ما با آقای آصفی نيز همين بود و اين موضوع مبهمی است.
دولت بنا ندارد به لبنان نيرو اعزام کند
خبرنگاری با اشاره به جنايتهای رژيم اشغالگر قدس در لبنان خطاب به سخنگوی دولت گفت: جوانان ما علاقمندند در قالب دستههای استشهاديون به اين مناطق بروند. اگر شما در مسووليت فعلی نبوديد با توجه به توصيههای قرآن و اسلام علاقمند نبوديد که به اين سرزمين رفته و از مردم لبنان دفاع کنيد؟ و اگر میرفتيد چرا در حال حاضر اجازه نمیدهيد جوانان استشهاديون به اين مناطق بروند و دائم برای آنها مانعتراشی میکنيد؟
الهام نيز از اين خبرنگار پرسيد: شما تمايل داريد که برويد؟ خبرنگار پاسخ داد: به شدت. الهام به وی گفت: پس چرا اينجا نشستهايد و توضيح داد: در اينجا بنا نيست که ديدگاههای فردی و شخصی من و شما مطرح شود. از اينجا موضع رسمی دولت مطرح میشود و ما بارها موضع کلی دولت را نسبت به ظلم، تجاوز و ظلمستيزی مطرح کردهايم و اين يک موضع ايدئولوژيک است. سياست دولت در اين ارتباط يک سياست روشن است و بنا ندارد که به اين مناطق نيرو اعزام کند. سياست دولت اعزام هيچ گروهی نيست و آنچه را که بعضیها نسبت داده بودند، مقامات مسوول تکذيب کردند.
سخنگوی دولت تاکيد کرد: اينجا من در مقام بيان مواضع دولت هستم و نمیتوانم در مورد مواضع شخصی شما يا خودم اظهارنظر کنم. افکار عمومی جهان در حال حاضر نسبت به اين تجاوزات برآشفته است و تمام مردم اعم از مسلمانان، مسيحيان، کشورهای اسلامی و اروپايی و سراسر جهان از اين رفتار به ستوه آمده و خواهان توقف آن هستند. ما نيز خواهان استفاده از تمام ابزارهای حقوقی و بينالمللی برای جلوگيری از اين جنايتها هستيم.
رييسجمهور در حال حاضر هيچ فعاليت حزبی ندارد
به گزارش ايسنا، در ادامهی اين گفتوگو خبرنگاری خطاب به الهام گفت: آقای رييسجمهور بارها اعلام کرده که وی و دولتمردانش به هيچ دسته و گروهی تمايل ندارند و اخيرا نيز تاکيد کرده است که به احزاب و گروهها توجه نمیکنيم. اين در حالی است که رييسجمهور در حال حاضر عضو شورای مرکزی جمعيت ايثارگران است؟
الهام نيز گفت: رييس جمهور در موقع انتخابات در قالب هيچ گروه يا حزبی وارد عرصه نشد و مديران خود را نيز با نگرش گروهی و حزبی انتخاب نکرد. رييس جمهور عضو هيات موسس جمعيت ايثارگران هستند و اين جمعيت نيز در موقع انتخابات از نامزدی غير از عضو هيات موسس خود حمايت کرد. در حال حاضر نيز رييس جمهور در دولت آنقدر فعاليت مديريتی دارند که وقت فعاليت حزبی ندارند و هيچ فعاليت حزبی انجام نمیدهند. اين جمعيت يعنی جمعيت ايثارگران رييس جمهور را به خاطر اينکه عضو هيات موسس بوده است به عنوان عضو شورای مرکزی معرفی کرده است ولی تاکيد میکنم که رييسجمهور در حال حاضر هيچ فعاليت حزبی ندارد.
موافقت با برگزاری تجمعات در اختيار وزارت کشور است
همين خبرنگار به الهام گفت: وزارت کشور با درخواست تجمع کارگران و جبههی تحکيم دموکراسی به بهانهی ترافيک مخالفت کرد و اين در صورتی است که ما شاهد بوديم که در روزهای اخير راهپيمايیهای گوناگونی مانند راهپيمايی در دفاع از مردم مظلوم فلسطين که راهپيمايی به حقی نيز بود برگزار شد ولی چرا اجازهی چنين راهپيمايی به کارگران داده نشد؟
الهام خطاب به اين خبرنگار گفت: يا تقويم من اشکال دارد يا تقويم شما. ما در حال حاضر در دوم مرداد به سر میبريم و روز کارگر يازدهم ارديبهشت است و اين موضوع با تمام برنامههايی که داشت به اتمام رسيد.
آن خبرنگار به الهام گفت: منظور من روز بيست و پنجم تير ماه است. سخنگوی دولت گفت: آن چيز ديگری است و ادامه داد: موافقت با برگزاری تجمعات در اختيار وزارت کشور و کميسيون مربوطه در اين وزارتخانه است و آنها طبق موازين قانونی عمل میکنند و مواردی که اجازه برای تجمع داده نشده است مواردی بوده که اين کميسيون مخالفت کرده است، آنها طبق قانون عمل میکنند. مطمئنا هيچ اقدامی بيرون از چارچوب قانون صورت نمیگيرد.
سخنگوی دولت افزود: احترام به احزاب و جمعيتها و تجمعات طبق قانون مورد تاييد و حمايت دولت و مسوولان است.
دولت به دنبال تقويت بودجهی فعاليتهای عمرانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه جلسه هفتگی سخنگوی دولت، خبرنگار روزنامهی کارگزاران خطاب به الهام گفت: سه هفتهی پيش رييسجمهور در مورد مسائل پشت پردهی گرانی صحبت کردند و شما نيز در جلسات خود اظهار داشتيد که مسکن ارزان میشود. شما میگوييد بخشی از مسالهی گرانی به خاطر تبليغات روانی است، ولی واقعيت اين است که مردم در خيابان با گرانی دست و پنجه نرم میکنند. در ضمن برخی از پروژههای عمرانی بودجهشان مشخص نشده و متوقف شده است و امروز مانند ديروز در مقابل مجلس شاهد بوديم عدهای تجمع کرده بودند و میگفتند بیعدالتی تا کی؟. آنها کارگران واحدهای کوچک کارگری بودند که اخراج شده بودند. آقای دکتر در حال حاضر جو روانی گرانی خوابيده است، اما در واقعيت تورم و گرانی مهار نشده، پاسخ شما چيست؟
سخنگوی دولت در پاسخ با بيان اينکه بارها سياست دولت را در ارتباط با مسائل اقتصادی و مهار تورم گفته است، گفت: شما میتوانيد سياست دولت را ارزيابی کنيد، ولی نبايد قضاوت عجولانهای داشته باشيد. دولت در ارتباط با مسکن اقدامات خوبی انجام داده، از جمله ارايهی طرح جامع مسکن، همچنين در بودجه نيز برای ساختن مسکن روستايی و شهری امکانات و تسهيلاتی در نظر گرفته است.
الهام با بيان اينکه دولت به دنبال تقويت بودجهی فعاليتهای عمرانی است و بخش غالب بودجه به اين امر اختصاص دارد، گفت: برخی از منتقدان دولت معتقدند که سرعت کار دولت در پروژههای عمرانی تورمزاست، در حالی که معتقديم تحرک دولت در اين راستا اشتغالزا بوده و مفيد است.
وی گفت: تخصيص اين اعتبارات عمرانی در سه ماههی اول بیسابقه است و فعاليتهای عمرانی با تمام ظرفيت دنبال میشود و فضای کار و اشتغال ايجاد میکند، ولی برخی نسبت به اين امر نقد مبنايی دارند و میگويند فعاليتهای عمرانی تورمزا هستند.
طرح بنگاههای زودبازده اشتغالزا را از منابع بانکی دنبال میکنيم
سخنگوی دولت، در بخش ديگری از توضيحات خود گفت: ببينيد! سياست دولت اين است که منابع بانکی فقط در اختيار گروه خاصی قرار نگيرد و به صورت عادلانه در تمامی نقاط کشور توزيع میشود. ما در اين راستا طرح بنگاههای زودبازده اشتغالزا را از منابع بانکی دنبال میکنيم که فقط يک سوم منابع بانکی را شامل میشود و دو سوم آن در اختيار خود بانکها بدون هيچ تکليفی است و آنها میتوانند اين دو سوم را در اختيار کسانی که قصد دارند فعاليتهای عمرانی بزرگ انجام دهند، قرار دهند.
الهام افزود: ما همچنين نرخ تسهيلات بانکی را کاهش دادهايم و تلاش دولت در اين راستا در جهت مهار تورم بوده است.
سخنگوی دولت، ادامه داد: در ارتباط با مسکن نيز دولت تاکنون تسهيلات خوبی را پيشبينی کرده و طرح جامع مسکن را رايه داده، همچنين يارانههايی در اين ارتباط اختصاص داده است، ما در قانون بودجه نيز برای ساختن مسکن تسهيلاتی را قائل شدهايم و اين برای اولين بار است که به اين مقدار مسکن شهری و روستايی به وسيله وزارتخانهی مسکن ساخته میشود.
الهام با بيان اينکه برای ارزيابی موفقيت دولت در اين ارتباط بايد صبر کرد، گفت: مسائل اقتصادی پيچيده هستند و اطلاعات شما نيز در اين راستا کافی و جامع نيست.
وی با بيان اينکه هدف دولت ايجاد رفاه و آسايش برای مردم است و در راستای عدالتمحوری حرکت میکند، گفت: مسائل اقتصادی تحت تاثير مسائل جهانی نيز هستند و وقتی که تغييراتی در آن حوزه رخ میدهد، در مسائل اقتصادی نيز تغييراتی ايجاد میشود.
دولت لايحهای برای واردات بنزين آماده نکرده است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگری در ارتباط با انتشار اخباری مبنی بر اينکه دولت قصد دارد لايحهای چهار ميليارد دلاری برای واردات بنزين به مجلس ارايه دهد، گفت: در مورد اين لايحه هنوز تصميمی در دولت گرفته نشده است، اگر دولت بخواهد لايحهای را در اين ارتباط ارايه دهد، من خود اطلاعرسانی میکنم، من به شما میگويم دولت در حال حاضر هيچ لايحهای را برای ارايه به مجلس آماده نکرده است.
الهام در ادامه به بحث بنزين اشاره کرد و با بيان اينکه اين موضوع در حال کارشناسی شدن است، گفت: تصميمی برای سهميهبندی بنزين اتخاذ نشده و اگر تصميماتی در ارتباط با بنزين گرفته شود، قطعا اطلاعرسانی میکنيم. مواردی هم که در اين ارتباط نقل میشود، از منابع دولتی و رسمی نيست. دولت راهکارهای مطرح شده را دنبال میکند و اهتمام ويژه برای عملياتی کردن تبصرهی ۱۳ دارد. از سوی ديگر بايد مصرف بنزين نيز در کشور کاهش پيدا کند و اين مهم با برنامهريزی و اعتماد متقابل با مردم قابل تحقق است.
خط لوله صلح منتفی نشده است
همين خبرنگار در مورد آخرين وضعيت لولهی صلح (انتقال گاز از ايران به هند از مسير پاکستان) پرسيد و گفت آيا اين مساله منتفی شده است؟ که سخنگوی دولت گفت: در اين ارتباط اطلاعرسانی ناقصی شده، مذاکرات در اين زمينه ادامه دارد. لذا اصل فروش و اصل طرح منتفی نشده و فقط در اين مورد نحوهی اجرا و قيمت مطرح است، که قرار است با گفتوگو حل شود. گفتوگوها ادامه دارد و سفر دکتر متکی به هندوستان نيز در ارتباط با اين مساله به خاطر مسائل منطقهای به تعويق افتاد ولی موضوع پیگيری میشود و ادامه خواهد داشت.
دايره ارتباط ديپلماتيک را فقط به مسالهی هستهيی محدود نکنيم
در ادامهی نشست خبری روز دوشنبه سخنگوی دولت، خبرنگاری دربارهی چگونگی انتشار متن نامهای رييسجمهور به مرکل و نوع پاسخ وی سوال کرد و گفت: آيا بهتر نيست که در مورد مسائل خودمان و کشورمان نامهنگاری کنيم تا مسائل جهانی؟
سخنگوی دولت جواب داد: مسالهی خودمان را که خودمان حل میکنيم. خبرنگار گفت: منظورم مسائل هستهيی است. الهام جواب داد: چه لزومی دارد که در هر گفتوگويی و ارتباط ديپلماتيکی دايرهی آن را فقط به مسالهی هستهيی محدود کنيم. در حال حاضر اين فرصت وجود دارد که در مورد مسائل فرهنگی، سياسی و اقتصادی و بينالمللی بحث و گفتوگو شود. ابتکار و فرصت در اختيار ماست و بايد از آن به اندازهی کافی استفاده کنيم. نبايد فقط موضوع مورد علاقهی يک طرف را دنبال کرد.
وی در مورد زمان انتشار متن نامه نيز گفت: برای بيان محتوا و انتشار آن دير نيست و مسائل ظرف زمانی دارد و کارها در همان ظرف زمانی قابل تحقق است.
سخنگوی دولت، گفت: اصولا اين مناسبات و اين ارتباطات دارای عرفهايی است که بايد رعايت شود و کمی انتظار در اين راستا مفيد است.
الهام افزود: مسالهی مکاتبات شروع شده است و نبايد در اين ارتباط تعجيل کرد، شما در قضاوتتان تعجيل میکنيد.
وی در مورد اظهارات مرکل نيز گفت: مطمئن نيستم که مرکل سخنانی با همين ادبيات گفته باشد و بايد در اين ارتباط تحقيق کرد. اجازه دهيد که صريح بر اساس نقل قول رسانهای داوری نکنم.
سخنگوی دولت، گفت: چه بخواهيم و چه نخواهيم در سطح جهانی با چنين واقعيتهايی روبرو هستيم و بايد به واقعيتها برگرديم، دير يا زود آن مطرح نيست، اصل توجه به واقعيتهاست.
الهام گفت: در حال حاضر يک فرصت بينالمللی برای ما به وجود آمده و ما بايد افق درازمدتی در نظر گرفته و برای ايجاد صلح و عدالت تلاش کنيم.
وی گفت: بيان اينگونه مسائل و واقعيتها بهتر از آن است که اين مکاتبات و گفتوگوها را محدود به موارد مورد علاقهی يک طرف کنيم. ما مسائل را با افق بيشتری دنبال میکنيم تا به نتايج پايداری برسيم.
تغيير مديران وزارتخانهها در چارچوب اختيارات آن وزارتخانههاست
در حالی که به پايان مصاحبهی سخنگوی دولت با خبرنگاران میرسيديم، الهام گفت: اجازه دهيد که سوال پايانی را خبرگزاری قسط بپرسد.
اين خبرنگار به الهام گفت: ما مدتی در وزارت رفاه و سازمان تامين اجتماعی شاهد اجرای پروژهی کاظمی و مددی بوديم. گويی در حال حاضر نيز در وزارت صنايع و سايپا شاهد پروژهی طهماسبی و قلعهبانی هستيم و گويی بر اساس اخبار منتشر شده وزير صنايع، قلعهبانی مدير عامل سايپا را برکنار کرده ولی گويی اين وزارتخانه با فشار آيتالله خزعلی مجبور شده که وی را بر سر کارش بياورد، سخنگوی دولت پاسخ داد: به شما توصيه میکنيم که در مسايل جهانی به مسائل بنيادين بيشتری توجه کنيد، اين امر در مسائل اقتصادی و صنعتی کشور نيز اولی است و نبايد چنين پروژههايی را دنبال کنيد. پروژههايی که ساخته و پرداخته و مورد علاقهی جريانهای رسانهای و ژورناليستی است، جاذبهاش بيش از اين نيست.
وی افزود: مسائل مديريتی در کشور ما دارای چارچوبی است و تغيير مديران در وزارتخانهها در چارچوب اختيارات آن وزارتخانههاست و آنها نيز بايد بر اساس قانون انجام وظيفه کنند.
سخنگوی دولت، گفت: ممکن است يک مدير تصميمی بگيرد ولی بعدا در تصميم خود تجديدنظر کند، اجرای آن تصميم را به زمان ديگری موکول و يا تصميم خود را تکميل و يا اصلاح کند، اين يک امر طبيعی است.
الهام افزود: مديران ما و وزراء مورد اعتماد دولت و دارای اختيارات کافی و لازم هستند. مديران موظفند با رعايت قانون اهداف دولت را پيش ببرند.
وی گفت: در روند کار دولت اينگونه مباحث تاثيری ندارد و نبايد به آن پرداخته شود.
آمريکا علاقمند نيست که مسالهی پروندهی هستهيی در روند ديپلماتيک حل شود
در پايان اين گفتوگو خبرنگار روزنامهی قدس نيز به الهام گفت: چرا بعد از مذاکرات آقای سولانا و دکتر لاريجانی و بيان ابهامات بستهی پيشنهادی از سوی ايران تاکنون از سوی آنها در اين ارتباط جوابی داده نشده است؟ که سخنگوی دولت جواب داد: جمهوری اسلامی ايران در ۳۱ مرداد پاسخ کارشناسی خود را به اروپاييان خواهد داد و مذاکرات را دنبال میکند.
سخنگوی دولت، گفت: برخی کشورها به خصوص آمريکا علاقمندند که مسالهی پروندهی هستهيی در روند ديپلماتيک حل نشود و میخواهد روند مذاکرات را به سمت ديگری سوق دهند ولی ما از اروپايیها میخواهيم که تحت فشار آمريکايیها قرار نگيرند و همين روند را با اتکاء به موازين بينالمللی و قوانين رعايت کنند، آنها منفعت کوچکی را فدای منافع بزرگتری نکنند.
به گزارش خبرنگار سياسی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز جلسهی سخنگوی دولت راس ساعت ۱۰ آغاز شد و برخلاف دو جلسهی قبل که الهام ديرتر از خبرنگاران به جلسه میآمد زودتر از آنها وارد جلسه شد و حتی هنگامی که سخنگو داشت مصوبات هيات دولت را برای خبرنگاران حاضر تشريح میکرد خبرنگاران ديگر وارد جلسه شدند.
سخنگوی دولت مصوبات هیأت وزيران را تشريح کرد
غلامحسين الهام، سخنگوی دولت در ابتدای جلسه هفتگیاش با خبرنگاران به تشريح مصوبات اخير هيات دولت پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوی دولت خبر داد که هيات دولت تصويب کرده رشتهی فوريتهای پزشکی مشمول قانون نحوهی تشکيل پيامآوران بهداشت قرار بگيرد.
وی در اين ارتباط توضيح داد: ما قانونی داريم که فارغالتحصيلان رشتهی پزشکی دوران خدمت وظيفهی خود را در مناطق محروم میگذرانند و قانون رشتههای مشمول اين قانون را مشخص کرده است. در اين قانون رشتهی فوريتهای پزشکی که اخيرا تصويب شده نيز در اين آييننامه قرار گرفته و فارغالتحصيلان اين رشته میتوانند دوران خدمت وظيفه را در مناطق محروم طی کنند.
وی همچنين از اصلاح ضوابط نقل و انتقال حق بيمه خبر داد و گفت: در سفرهای استانی به مسوولان و رييسجمهور از سوی مردم نامههايی در مورد مشکلشان در اين ارتباط داده شده بود؛ بهويژه از ايلام که دولت پس از بررسی تصميم گرفت وقتی يک فرد بدهی و مطالبات خود را از يک صندوق به صندوق ديگر تحويل میدهد، مابهالتفاوت انتقال صندوق به صورت اقساط ماهانه داده شود و سنوات خدمت نيز در نظر گرفته شود.
الهام در ادامه از اعطای مجوز امضای موقت حمل و نقل هوايی بين ايران و سنگاپور به وزارت راه و ترابری خبر داد.
وی همچنين گفت: اصلاح تصويبنامهی اجرای آزادراه اهواز – بندر امام از ديگر مصوبات دولت است و به منظور سرعت بخشيدن به تکميل اين آزادراه چهار خطه به وزارت راه و ترابری اين امکان داده شد که سهمالشريکش را افزايش دهد.
سخنگوی دولت در ادامه خبر داد که با مجوز هیأت دولت، آموزش و پرورش میتواند آهن و سيمان به منظور ايجاد تعادل در بازار آهن و سيمان وارد کند.
وی گفت: طبق اين مجوز وزارت آموزش و پرورش میتواند معادل ۱۵۰ ميليون دلار آهن و سيمان وارد و نياز خود را از طريق واردات حل کند.
الهام در ادامه به خبر داد که در دولت تذکر داده شده برای بهبود خدماتدهی به استان کردستان، بهويژه مناطق محروم، خدمات مناسبی به روستاهای اين مناطق ارائه و در اين امر تسريع شود.
وی همچنين از تصويب آييننامهی اجرايی ساماندهی مبادلات مرزی خبر داد.
الهام گفت: طبق اين قانون کسانی که در مناطق مرزی و در فاصلهی حداکثری از منطقهی صفر مرزی زندگی میکنند، با دريافت کارتهايی میتوانند از تسهيلات مبادلات مرزی استفاده کنند.
وی گفت: بر اساس اين آييننامه برای مناطق محروم مرزی تسهيلاتی نيز در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت همچنين اصلاح ساماندهی عشاير را از ديگر مصوبات دولت عنوان کرد و گفت: طرح ساماندهی فضا و سکونت روستاها در دستور کار يک کارگروه بود که بنياد مسکن انقلاب در آن عضو نبود، اما با توجه به مسووليت اين بنياد لازم بود برای تسريع کار، بنياد مسکن نيز عضو شود که اين امر محقق شد.
وی در ادامه خبر داد که دولت با حضور جمهوری اسلامی ايران در صندوق مبارزه با فقر سازمان کنفرانس اسلامی موافقت کرده است.
الهام همچنين از اختصاص ۹ ميليارد تومان برای جبران خسارت زلزلهی لرستان به عنوان ديگر مصوبه هیأت وزيران ياد کرد و گفت: اين ۹ ميليارد تومان به صورت هزينهای برای جبران خسارتهای وارده دامی، کشاورزی و جانی به زلزلهزدگان در اختيار ستاد غيرمترقبه اين استان قرار میگيرد.