آفتاب : مالزی که در حال حاضر رياست کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی را به عهده دارد اعلام کرده انجام درخواست رييس جمهور ايران برای برگزاری اجلاس فوق العاده رهبران اين سازمان امکان پذير نيست.'گفته های وزير خارجه مالزی در واکنش به در خواست دو روز پيش محمود احمدی نژاد رييس جمهور ايران است که از مالزی و ديگر کشورهای مهم اسلامی خواست بود، برای بررسی اوضاع خاورميانه و کمک به مردم جنگ زده لبنان ، سازمان کنفرانس اسلامی اجلاسی فوق العاده برگزار کند.
سيد حميد البار وزير امور خارجه مالزی که اين موضوع را اعلام کرده است به خبرگزاری فرانسه گفته که دعوت و گردهمايی از همه ۵۷ رهبر عضو اين سازمان در مدتی کوتاه امکان پذير نيست. به اين ترتيب پيشنهاد رييس جمهور ايران عملی نخواهد شد. وزير امور خارجه مالزی با اين همه گفته که لازم است که تمامی اعضاء در مورد اوضاع متشنج خاورميانه هم صدا باشند.
محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران يک هفته پس از حمله اسراييل به لبنان در گفتگوهای تلفنی جداگانه با رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه، حمد بن خليفه آل ثانی امير قطر، پرويز مشرف رئيس جمهور پاکستان ، عبدالله احمد بداوی نخست وزير مالزی، سوسيليو بومبانگ رئيس جمهور اندونزی و ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی درباره آخرين تحولات منطقه خاورميانه ،حملات اسراييل به لبنان و راهکارهای توقف اين تجاوزات گفتگو کرد و خواستار برگزاری اجلاس فوری و فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی شده بود.
در خواست محمود احمدی نژاد در حالی با واکنش منفی رييس دوره ايی سازمان کنفرانس اسلامی روبه رو شده است که نخست وزير مالزی و رييس فعلی بزرگترين ائتلاف کشورهای اسلامی در گفتگو تلفنی دو روز پيش خود با محمود احمدی نژاد، به رييس جمهور ايران گفته بود که متاسفانه شورای امنيت سازمان ملل متحد نمی تواند نقش مهم خودرا در اين بحران ايفا کند و درخواست کشورهای اسلامی برای برگزاری مجمع عمومی فوق العاده سازمان ملل يکی ازراهها برای تلاش بيشترجهت برقراری آرامش در لبنان است.
عبدالله احمد بداوی نخست وزيرمالزی در آن گفتگوی تلفنی با ارائه گزارشی ازاقدام های کشورش به عنوان رئيس دوره ای سازمان کنفرانس اسلامی و همچنين جنبش غير متعهدها، برای يافتن راهکاری جهت پايان دادن به بحران، از وضع کنونی لبنان و اسراييل به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت که ما در نامه ای به سران گروه هشت کشور صنعتی ضرورت برقراری آتش بس فوری در لبنان و فلسطين و اعزام نيروهای حافظ صلح به منطقه را ياد آوری کرديم و بر اهميت ايفای نقش فوری و موثر سازمان ملل متحد در اين بحران تاکيد کرده ايم.
در متن اين مکالمات که دفتر رييس جمهور ايران آن را منتشر کرده است ،رييس جمهور ايران به نخست وزير ترکيه هم گفته بود که دولت های اسلامی از جمله کشورهای منطقه بايد با تحرک بيشتر به وظايف خود عمل کنند زيرا درصورت کوتاهی دامنه اين تجاوزات به لبنان محدود نخواهد شد.
محمود احمدی نژاد خواستار تشکيل فوری اجلاس فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی شده بودو گفت که خشم ملت های منطقه از بی تفاوتی برخی قدرت های جهانی هر لحظه در حال افزايش است و در صورتی که به نقطه بحرانی برسد روابط ديرينه ملتهای منطقه با آنان به ويژه با اروپاييان دچار چالش جدی می شود.رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه نيزگفته که با فعال شدن سازمان کنفرانس اسلامی و رايزنی های ديپلماتيک فشرده بايد درراستای جلوگيری از تجاوزات اسراييل اقدام کرد.
رهبران شرکت کننده در گفتگوی تلفنی با رييس جمهور ايران در مجموع از پيشنهاد برگزاری اجلاس فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی استقبال کرده بودند اما در فحوای صحبت های رد و بدل شده هيچ اقدام فوری و تصميم عملی عاجلی برای برگزاری زود هنگام اجلاس سران ديده نمی شد.
اخرين اجلاس رهبران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی که به طور فوق العاده برگزار شد پاييز سال ۱۳۸۴در جده عربستان سعودی بود. اين اجلاس اوضاع عراق و طرح آمريکا موسوم به خاورميانه بزرگ را بررسی کرد که محمود احمدی نژاد نيز در آن شرکت داشت.